Logo

Laatste maand voor belevings-expo over drugs in Rotterdamse haven

De succesvolle tentoonstelling ‘Dealen met Drugs’ van het Maritiem Museum Rotterdam is alleen nog in oktober te bezoeken. Tickets zijn te boeken via maritiemmuseum.nl. De tentoonstelling krijgt een online vervolg als museumles over drugscriminaliteit.

In de expositie ‘Dealen met Drugs’ ervaren museumbezoekers de keiharde wereld van drugshandel in de Rotterdamse haven. Penoza-schrijfster Chris Westendorp schreef het script voor deze expo, waarin de bezoekers (adviesleeftijd: 14+) zélf de hoofdrol spelen. Geld is de grote verleider en stelt hen voor onmogelijke dilemma’s. ‘Dealen met Drugs’ gaat na de herfstvakantie 2022 definitief dicht.

Waar trek jij de lijn?
De meeste drugs komen via de Rotterdamse haven onze samenleving in. In ‘Dealen met Drugs’ worden bezoekers geconfronteerd met heftige keuzes, schokkende feiten, cijfers en de impact van drugshandel. Aan deze belevings-expo werkten onder meer de douane, zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, het HARC-team (Hit-And-Run-Cargo) en ex-dealers uit de havenstad mee.

Online museumles
Als de tentoonstelling na oktober haar deuren sluit, krijgt ‘Dealen met Drugs’ een tweede leven: de inzichten uit de expositie zijn verwerkt tot een online museumles voor jongeren vanaf 16 jaar. Leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en studenten MBO niveau 1 t/m 4 krijgen een inkijkje in de criminele wereld van de drugshandel. Ze worden geconfronteerd met de impact hiervan en de keuzes, die erbij komen kijken. De les maakt drugshandel en -gebruik bespreekbaar in de klas en sluit aan bij thema’s als burgerschap en ondermijning. ‘Dealen met Drugs’ is gratis te boeken via het Maritiem Museum.

Tentoonstelling ‘Dealen met Drugs’ is nog te zien t/m 30 oktober 2022 in het Maritiem Museum Rotterdam. Tickets: maritiemmuseum.nl. De online museumles is gratis te boeken via maritiemmuseum.nl/dealen-met-drugs-online-les.


Bijlagen

In het Maritiem Museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn