Logo

NORWEGIAN CRUISE LINE HEET NORWEGIAN PRIMA OFFICIEEL WELKOM

Wereldwijde superster en godmother van Norwegian Prima, Katy Perry, pakt uit met een memorabele show tijdens de doopceremonie van Norwegian Prima

Amsterdam, 29 augustus 2022 – Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator in wereldwijde cruisereizen doopte vandaag haar nieuwste schip in de vloot en tevens eerste van zes schepen in de baanbrekende Prima Klasse: Norwegian Prima. Ze schrijft meteen geschiedenis als het eerste grote cruiseschip dat in Reykjavík, IJsland, werd gedoopt. Norwegian Prima debuteerde tijdens het doopfeest voor meer dan 2.500 gasten die genoten van een meeslepende ervaring in de IJslandse hoofdstad.

“Met haar verbluffende ontwerp en unieke aanbod is Norwegian Prima een klasse apart,” zei Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Als het nieuwste en meest ruime cruiseschip in de sector waar gasten veel ‘alleen-beschikbaar-op-Prima-ervaringen’ vinden, zet ze NCL’s erfenis van primeurs in de sector voort. We wilden Norwegian Prima lanceren op een locatie die net zo speciaal en uniek is als zij zelf. Het markante landschap van Reykjavik biedt de perfecte setting voor zo’n mijlpaal als deze. Ontzettend veel lof naar de lokale gemeenschap van Reykjavik, die ons met open armen hebben ontvangen.”

Met een lengte van 294 meter en een capaciteit van meer dan 143.535 ton voor 3.100 gasten (bij dubbele bezetting), biedt Norwegian Prima de hoogste personeelsbezetting en ruimteverhouding van elk hedendaags of premium cruiseschip. Daarnaast beschikt ze ook over de grootste variëteit aan suites beschikbaar op zee en geeft ze een nieuwe definitie aan The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium schip-in-een-schip-concept, alleen toegankelijk voor keycard houders. Met een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten, waaronder de snelste glijbanen op zee – The Rush en The Drop – en de Prima Speedway, de eerste kartbaan op zee van drie verdiepingen, biedt Norwegian Prima gasten adrenaline-pompende momenten. Ruimtes zoals Ocean Boulevard, het meer dan 4.000 m2 outdoor wandelpad dat rond het hele schip loopt; The Concourse, een multi-miljoen dollar outdoor beeldentuin; en uitgestrekte zwembaddekken en zwembaden in infinity pool stijl op Infinity Beach, bieden gasten een kans om ultiem te ontspannen. Klik hier voor meer informatie over alles wat Norwegian Prima te bieden heeft.

“Al meerdere jaren hebben wij vol trots geanticipeerd en voorbereid op dit speciale evenement, dus we zijn meer dan verheugd om te beginnen aan NCL’s volgende hoofdstuk met Norwegian Prima in de hoofdrol,” zei Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Het geeft ontzettend veel plezier om onze visie tot leven te zien komen tijdens deze historische doopceremonie, die de toon heeft gezet voor de ongeëvenaarde vakanties waarvan gasten de komende jaren zullen genieten. We zijn zo dankbaar voor onze wereldwijde teamleden en partners die Norwegian Prima tot een verbluffende realiteit hebben gemaakt."

Tijdens de doopceremonie werden gasten getrakteerd op een show-stopping optreden van de populaire IJslandse groep en 2021 “Eurovisie Songfestival” favorieten: Daði og Gagnamagnið (uitgesproken als "Dah-they Oh Gack-no-Mak-ne"). Na het spetterende voorprogramma nam Norwegian Prima’s eigen godmother, Katy Perry, het stokje over om het schip officieel te benamen en te dopen tijdens de traditionele ceremonie waarbij ze de champagnefles over de romp van het schip brak. Het drie verdiepingen Prima Theater & Club podium werd vervolgens omgetoverd tot een spraakmakend decor waar de gasten genoten van een power performance van een aantal van Perry’s bekendste nummers, waaronder "California Gurls," "Teenage Dream," "Roar," en "Firework."

“Het was zo ontzettend leuk om wat fairy godmother dust over Norwegian Prima te sprenkelen en haar op weg te sturen richting de wijde zee”, zei Katy Perry. Ik waardeer familievakanties en once-in-a-lifetime ervaringen altijd enorm, dus het was fantastisch om alle vakantiegangers een fijne reis te wensen!”


© Alive Coverage

Voorafgaand aan de doopceremonie werden de gasten verrast met een authentieke IJslandse ervaring in het HARPA cultureel centrum. Aanwezigen werden getrakteerd op een betoverende LED-lichtshow door kunstenaar Olafur Eliasson, evenals optredens van de IJslandse singer-songwriter Bríet samen met het IJslands Symfonieorkest, in een indrukwekkende show.

Norwegian Prima zal op 3 september 2022 starten met inaugurele cruisereizen naar Noord-Europa vanaf Nederland, Denemarken en Engeland, voordat ze haar weg naar de Verenigde Staten maakt. Vanaf daar zal ze in oktober en november naar het Caribisch gebied reizen vanuit New York City, Galveston, Texas en Miami, voordat ze zich vestigt in haar thuishavens Port Canaveral, Florida en Galveston, Texas voor de cruiseseizoenen van 2023 en 2024.

Voor toegang tot Norwegian Prima’s Christening presskit, klik hier. Kijk voor meer informatie over NCL’s volledige vloot en wereldwijde reisroutes, of om een cruise te boeken op www.ncl.com of neem contact op met een reisprofessional. 

Bijlagen

Over Norwegian Prima
Norwegian Prima is de eerste van zes schepen uit de Prima Klasse van Norwegian Cruise Line, de gloednieuwe scheepsklasse van NCL in bijna 10 jaar. Norwegian Prima is gelanceerd in augustus 2022 en biedt de meeste ruimte van elk nieuw cruiseschip in de cruise industrie, inclusief de meeste ruimte op het outdoor dek en de meest ruime accommodaties. Het schip is gebouwd in Marghera, Italië door de wereldberoemde Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri en is 294 meter lang, 142.500 ton groot en is in staat om 3.100 gasten te herbergen (bij een dubbele bezetting). Daarnaast bestaat het schip uit 20 dekken, inclusief bijna 1.600 staterooms, 18 eetgelegenheden en 17 bars en lounges. Ook beschikt het schip over een opvallend romp kunstwerk, gemaakt door de Italiaanse graffitikunstenaar Manuel Di Rita, beter bekend als “Peeta”, en werden verschillende designs ontworpen door architectonische teams van wereldklasse zoals de Italiaanse ontwerper Piero Lissoni en architectenbureaus Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design uit Zweden, YSA DESIGN en Miami gevestigde Studio Dado die de esthetiek conceptualiseerde en componeerde van de verschillende restaurants, staterooms en openbare ruimtes aan boord. Norwegian Prima biedt gasten spannende routes, de hoogste personeelsbezetting en ruimte ratio van alle nieuwe cruiseschepen in de hedendaagse of premium cruise categorie, en Brand-first ervaringen met Ocean Boulevard, Indulge Food Hall, The Concourse, Infinity Beach, Oceanwalk en het Penrose Atrium. Norwegian Prima beschikt ook over meerdere primeurs op zee, waaronder een drie verdiepingen tellende transformerende theater-nachtclub, het Prima Theater & Club; de drie verdiepingen tellende kartbaan, de Prima Speedway; de snelste glijbanen op zee, The Drop en Rush; en de eerste duurzame cocktailbar in de cruise-industrie, The Metropolitan Bar.

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 55 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn