21 oktober verschijnt bij Uitgeverij Brandt

‘Meeslepende biografie’ New York Times

Op Eerste Kerstdag 2016 kwam het bericht dat George Michael, 53 jaar, was overleden aan hartfalen. Opeens was Michael weer in het nieuws nadat hij bijna drie jaar als een kluizenaar had geleefd, chronisch depressief en bijna altijd stoned.

Michael was een openhartige, extreem getalenteerde soulzanger. Zijn gepijnigde werk is doortrokken van zinderende erotiek. Hij beheerste het ambacht van songwriter tot in de puntjes. Maar in de jaren voorafgaand aan zijn dood leek het erop alsof de superster zichzelf saboteerde. Ondanks zijn privileges werd hij zo gekweld door de realiteit dat hij het leven niet nuchter aankon. Zijn fans bleven hem trouw, maar de pers smulde van talrijke incidenten.

Michaels levensverhaal doet denken aan dat van veel andere getalenteerde mensen die wereldberoemd werden. Hij was een artiest die zijn worsteling met het leven omzette in een oeuvre met een grote psychologische complexiteit, muzikale verfijning en heel veel soul. Zijn mystiek is de bepalende factor in zijn onvergetelijke werk. George Michael: Een leven onderzoekt het tragische leven van een volstrekt originele artiest. Het is het verhaal van een man die zichzelf vond en weer verloor in de muziek.

James Gavin is journalist, hij schreef reportages voor New York Times en publiceerde onder andere in Vanity Fair en JazzTimes. Eerder schreef hij boeken over Chet Baker, Lena Horne en Peggy Lee.   

George Michael. Een leven | James Gavin | 15 x 23 cm | 560 blz. | Gebonden papieren band | €30,- | ISBN 978 94 9309 582 3 | Verschijnt 21 oktober 2022


Uitgeverij Brandt is een nieuwe, bewust kleine, onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie en non-fictie. 

logo brandt


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn