Logo

Openbaar college over de energietransitie: van vliegschaamte naar hardrijdschaamte

Natuurwetenschapper Maarten van Andel en duurzaamheidsexpert Fons Claessen nemen je in dit openbaar college in heldere taal mee in de uitdagingen van de energietransitie en komen met concrete tips voor thuis en op het werk. Dit gratis openbaar college vindt plaats op woensdag 29 juni in de LocHal in Tilburg. 

Maarten van Andel en Fons Claessen duiden voor ons de stand van zaken in de energietransitie en nemen ons mee in mogelijke oplossingen. Wist je bijvoorbeeld al dat in de energietransitie het verduurzamen van energieverbruik veel belangrijker is dan het verduurzamen van energieopwekking? 

Genoeg gesprekstof voor een openbaar college van anderhalf uur in de LocHal waarbij ook gelegenheid is voor het stellen van vragen. We organiseren dit college in samenwerking met de Kennismakerij. 

Wat, waar en hoe? 
Openbaar college. Woensdag 29 juni 2022. Van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop 19.00 uur. Locatie: LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg Toegang gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via dit formulier.  

Fons Claessen studeerde environmental public management aan de universiteit van Twente en werkte nadien als adviseur duurzame ontwikkeling bij de gemeente Nijmegen. Vanaf 2016 werkt hij bij Fontys, eerst als projectmanager voor het impulsteam circulaire economie, vanaf 2019 als programmamanager voor het centre of expertise circulaire transitie. Zijn expertises zijn duurzame ontwikkeling, stedenbouw, duurzaamheid, klimaat en energie, circulaire economie, project- en programmabeheer. 

Maarten van Andel studeerde organische chemie en is vanaf 2018 directeur Toegepaste Natuurwetenschappen bij Fontys Hogescholen. Daarvoor werkte hij als onderzoeker en directeur in de high-tech-industrie. Voor internationale energie- en duurzaamheidsprojecten heeft hij samengewerkt met wetenschappers en deskundigen van bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. Van Andel noemt zichzelf klimaatneutraal: hij is even bezorgd over het klimaat als over de maatregelen die het klimaat moeten redden. Hij schreef de non-fictie boeken ‘De groene illusie’ (2018) en ‘De groene kans’ (2020).  

Fontys for Society 
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Meer informatie over onze colleges vind je op de website.  

 


Bijlagen

De uitdagingen van morgen vragen vandaag om slimme ideeën. Daarom werkt Fontys met denkers die    verder kijken en met durvers die doen. Studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners. Iedereen werkt samen en leert van elkaar. In verrassende samenstellingen en over vakgebieden heen. We verbinden onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Wij ontwikkelen talenten en komen tot concrete oplossingen voor een duurzame samenleving waarin aandacht voor elkaar de norm is. Een samenleving waarin iedereen meetelt en mens en natuur in evenwicht zijn. Iedere stap is er weer een vooruit. Bij Fontys werken we elke dag samen aan impact.

Fontys Hogeschool is een multidisciplinaire kennisinstelling met diverse locaties in Brabant en Limburg. We bieden een breed aanbod in hbo-opleidingen, kennis en praktijkgericht onderzoek. Samen met werkveldpartners leiden we studenten op tot up-to-date professionals voor de maatschappij van nu én morgen. Met het werkveld werken we ook samen aan praktijkgericht onderzoek waarvan de resultaten direct toepasbaar zijn. 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn