Logo


Kindred Group, moederbedrijf van Unibet, ontvangt online kansspelvergunning in Nederland 

 

8 juni, Kindred Group, het moederbedrijf van Unibet, heeft op 8 juni 2022 een online kansspelvergunning ontvangen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Het Zweedse bedrijf Kindred gaat haar diensten via het vlaggenschip merk Unibet aanbieden en zal in de komende dagen haar site Unibet.nl lanceren. Op dit platform kunnen Nederlandse consumenten onder meer wedden op sportwedstrijden en casino spellen spelen. Op 14 september presenteert Kindred haar strategische lange termijn visie voor onder meer Nederland tijdens de Capital Markets Day dat het bedrijf organiseert in Londen. 

“Wij zijn verheugd dat wij een Nederlandse vergunning hebben ontvangen. Nederland is een grote en belangrijke Europese markt voor Kindred Group. De afgelopen tien jaar hebben wij ons sterk gemaakt voor een vergunningstelsel in Nederland en andere markten. Inmiddels hebben wij in 20 jurisdicties een vergunning. Nu is het moment om ook in Nederland te laten zien dat wij op een veilige en verantwoorde manier online kansspelen kunnen aanbieden. Als één van de grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders ter wereld willen wij onze kennis en ervaring inzetten om een actieve bijdrage te leveren aan een veilige Nederlandse onlinekansspelsector. Daarbij investeren wij in onderzoek en technologie om de kwaliteit van ons aanbod en platform continu te verbeteren,” vertelt Henrik Tjärnström, CEO van Kindred Group. 

Anne-Jaap Snijders, Chief Commercial Officer bij Kindred Group: “In Nederland opereren wij onder de vlag van Unibet. Op ons platform Unibet.nl kunnen Nederlandse consumenten in een betrouwbare omgeving online gokken. Ook lanceren wij binnenkort Unibet Impact, een uniek programma gebaseerd op samenwerkingen met maatschappelijke organisaties en vele partijen in de top- en amateursport. Via Unibet Impact zullen wij initiatieven ondersteunen op het gebied van verantwoord spelen, preventie van matchfixing en het bevorderen van de Nederlandse sport en sportcultuur.” 

Kindred Group organiseert op 14 september haar Capital Markets Day (CMD) in Londen. De strategische lange termijn visie van Kindred wordt hier uitgebreid geïntroduceerd. Ook zal Kindred stilstaan bij de toetreding tot de Nederlandse markt. Senior management zal presenteren hoe bepaalde strategische mogelijkheden en projecten bijdragen aan groei in lokaal gereguleerde markten zoals de Nederlandse. Meer informatie over de CMD volgt in de komende weken. 


Bijlagen

Over Kindred Group 

Kindred Group is een van 's werelds grootste online kansspelaanbieders met activiteiten in Europa, de VS en Australië, en biedt meer dan 30 miljoen klanten, verspreid over 9 merken, een geweldige vorm van entertainment op een veilig, eerlijk en duurzaam platform. Het bedrijf, dat ongeveer 2.000 mensen in dienst heeft, is genoteerd aan Nasdaq Stockholm Large Cap en is lid van de European Gaming and Betting Association (EGBA) en stichtend lid van IBIA (International Betting Integrity Association). Kindred Group is gecontroleerd en gecertificeerd door eCOGRA voor naleving van de EU-aanbeveling van 2014 over consumentenbescherming en verantwoord gokken (2014/478/EU). Lees meer op www.kindredgroup.com. 

Nasdaq Stockholm, KIND-SDB 

Deze berichtgeving bevat informatie die Kindred Group verplicht openbaar moet maken op grond van de EU-verordening marktmisbruik (EU nr. 596/2014) en de Zweedse wet op de effectenmarkten (2007:528). De informatie is via tussenkomst van de contactpersoon op 08-06-2022 08:00 CET voor publicatie aangeboden. 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn