Logo

Norwegian Cruise Line viert succesvolle terugkeer van
Norwegian Escape in Europa

Het schip uit de Breakaway-Plus klasse meert aan in Civitavecchia (Rome) voor het eerste Europese seizoen

In totaal zullen acht schepen in Europese wateren varen en bij meer dan 100 havens aanmeren

Het nieuwste schip, Norwegian Prima, is klaar om af te varen naar Noord-Europa tijdens haar inaugurele seizoen

Amsterdam, 23 mei, 2022 – Norwegian Cruise Line (NCL), innovator in wereldwijde cruisereizen, markeert de succesvolle terugkeer van Norwegian Escape in Europa sinds 2015, terwijl ze haar eerste reis over het oosten van de Middellandse Zee voltooide. Dit is het eerste schip van de zeer succesvolle Breakaway-Plus klasse.

Norwegian Escape is NCL’s grootste schip in Europa en het eerste Breakaway-Plus klasse schip dat in Europese wateren vaart voor een volledig seizoen. Norwegian Escape’s thuishaven is Civitavecchia, Rome en biedt cruises aan van zeven tot 11 nachten. Elke afvaart biedt onvergetelijke routes naar meerdere landen zoals de reis van 13 augustus: deze cruise biedt gasten de mogelijkheid om havens in Italië, Griekenland, Malta en Frankrijk te verkennen – vier zonovergoten Mediterrane bestemmingen. 

De routes van Norwegian Escape bevatten bezoeken aan de meest gewilde havens in de regio zoals Santorini, Mykonos, Napels en Livorno maar ook verborgen juweeltjes, zoals Valletta en Messina. Het schip meert in vijf tot acht havens aan voor maximaal 13 uur en spendeert niet meer dan twee dagen op zee. Hierdoor kunnen gasten hun dagen vooral doorbrengen met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur. Ook kunnen ze artistieke meesterwerken bewonderen, of gewoon genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten. 

Op Norwegian Escape zal ook NCL’s populaire Meet the Winemaker Series haar debuut maken als het schip rond de Griekse Eilanden en Italië vaart. De afvaart van 17 juli zal voorzien zijn van Certified Angus Beef en wijn van de opmerkelijke wijnmaker Antonio Hidalgo. Antonio is bekend van het Spaanse familiebedrijf Sherry Bodegas Hidalgo La Gitana. De afvaart van 17 oktober zal worden gepresenteerd door de wereldwijd erkende Sandro Bottega van Bottega S.p.A. 

Inclusief Norwegian Escape, varen er dit zomerseizoen in totaal acht NCL-schepen in Europese wateren. NCL’s vloot zal meer Europese havens bezoeken dan welke andere hedendaagse cruisemaatschappij ook, waardoor gasten meer keuze hebben dan ooit tevoren. Norwegian Prima, het nieuwste en eerste lid van NCL’s vloot in de baanbrekende Prima klasse, zal ook debuteren. NCL’s acht schepen voor het Europese zomerseizoen 2022 zijn Norwegian Jade, Norwegian Star, Norwegian Epic, Norwegian Getaway, Norwegian Gem, Norwegian Escape, Norwegian Dawn, en Norwegian Prima. NCL biedt reizigers deze zomer een extra uitgebreid scala aan routes: van het bezoeken van oude ruïnes op de Griekse eilanden en het cruisen door de Noorse Fjorden, tot het genieten van de Mediterrane zon. 

“Europa is altijd een bucketlist bestemming geweest voor reizigers van over de hele wereld en is een van de belangrijkste cruisebestemmingen voor NCL. We streven ernaar om onze nieuwe en trouwe gasten een breed scala aan bestemmingen en routes aan te bieden. We zijn enthousiast dat het Europese seizoen van dit jaar ons meest uitgebreide tot nu toe is met acht schepen en meer dan 100 aanleghavens,” zegt Kevin Bubolz, Managing Director Europe van Norwegian Cruise Line. “Onze Guest First filosofie dwingt ons om onze gasten centraal te stellen bij elke beslissing en ontwikkeling die we maken. Daarom blijven we ons productaanbod innoveren, zoals we de afgelopen 55 jaar hebben gedaan.” 

Voor meer informatie over de schepen en routes van Norwegian Cruise Line, of om een cruise te boeken, kijk dan op www.ncl.com


Bijlagen

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 55 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn