Logo

PERSBERICHT

 

Thuiskomen aan de Zeeuwse kust
Badhotel Domburg verrijkt met een nieuwe look & feel.

Amsterdam, 18 mei 2022 – Thuiskomen. Zo omschrijven veel gasten het gevoel wanneer ze hun koffers uitpakken in Badhotel Domburg. De natuurlijke omgeving staat mede garant voor een heerlijk ontspannen verblijf.  Helemaal nu alle kamers vernieuwd zijn, is het Badhotel de plek om eindeloos te gaan genieten aan de Zeeuwse kust. Domburg heeft dan ook een van de mooiste stranden van het land, waar de zilte Zeeuwse wind je lichaam verfrist en je hoofd weer helder maakt. En het hotel? Daar is de sfeer al net zo licht, open en fris.

Directeur Michel van Espen heeft zin in het nieuwe seizoen: "We hebben veel vaste gasten die naar Badhotel Domburg komen omdat ze ons persoonlijk kennen en zeker weten dat alles weer zal zijn zoals het hoort. Onze huiselijke, ongedwongen en zorgvuldige aanpak ervaren zij als de grootste luxe." 

Een knipoog naar de beau monde uit het verleden
Samen met interieurstyliste Belinda Ubbink van Studio Bink en projectmanager Rene Greveling van Bureau Brandmeester, werkten Michel en zijn team aan de nieuwe uitstraling van het geliefde kusthotel. Alle 116 kamers en suites zijn ingrijpend vernieuwd. Gekozen is voor een lichte klassieke minimalistische basis met een knipoog naar het oude Kuur Hotel. De verschillende sferen van de kamers maken subtiele verwijzingen naar hoe er werd gesport, gebadderd in zee en geflaneerd in Domburg in de begindagen van het hotel, dat z’n deuren opende in 1866.

Inspiratie en op adem komen
Want wie kiest voor Badhotel Domburg stapt in de traditie van de reislustige Europese en Nederlandse beau monde in de tweede helft van de negentiende eeuw. Welgestelde adel op zoek naar huiselijkheid, ontspanning en goede verzorging, en beroemde kunstenaars als Jan Toorop en Piet Mondriaan op zoek naar inspiratie. Zij ontdekten Domburg al vroeg als heilzame badplaats met allure, gezonde zeelucht en magische vergezichten. Eén blik op de zee en je voelt de inspiratie en energie zelf ook weer gaan stromen. Niet voor niets kreeg de Zeeuwse kustplaats onlangs weer een solide plaats in een top tien van meest gastvrije bestemmingen in Nederland. 

Het altijd heerlijke Domburg
In het centrum van de badplaats heerst een magisch soort gezelligheid. Vanuit het Badhotel loop je er zo naartoe, maar in en rond het hotel merk je weinig van de drukte in het hoogseizoen. Het heerlijke hotel ligt in een rustig gebied vlak bij de duinen, tegen een bos aan. Bij strandpaviljoen Strand90, welke onderdeel is van het Badhotel, kan worden genoten van het prachtige uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. En erop uitgaan hoeft niet per se: het Badhotel heeft een grand café, een gastronomisch restaurant en een bibliotheek waarin je je kunt terugtrekken met een boek of de krant.


Badkamer van een Junior Suite

Een eigen SPA
Volledig ontspannen kunnen de gasten in de SPA van het Badhotel. De inpandige wellness met een decor van duizenden mosselschelpen, zandpatronen op de grond, oesters in bad en een ‘echte’ Noordzeestorm. Er is een zwembad en rustruimte en er zijn diverse sauna's en behandelruimtes waar lichaam en gelaat behandeld kunnen worden met de natuurlijke producten van Thalgo. Ook is er speciaal voor SPA Domburg de ‘eb en vloed’ massage ontwikkeld, die je laat meevoeren op de deining van de zee.

Duurzame keuzes
"Bij de verbouwing hebben we duurzaamheid hoog in ons vaandel gehouden. Onder andere door warmteterugwinning, reductie van gasgebruik en hergebruik van materialen in te zetten”, vertelt Michel.  “Sinds 2011 zijn we in het bezit van een Gouden Green Key status, een keurmerk dat laat zien dat een bedrijf er alles aan doet om het milieu te ontzien, maar zonder in te boeten op comfort of kwaliteit. In onze restaurants kiezen we bewust voor producten uit de streek, biologisch als het kan. Samen met onze leveranciers, maken we duurzame keuzes met respect voor mens en dier en rekening houdend met de seizoenen.”


Bijlagen

Over Badhotel Domburg
Het viersterren plus Badhotel Domburg is sinds 1866 een begrip. Wanneer je Domburg bezoekt, kun je haast niet om het hotel heen, zo centraal is het gelegen. Aan de voet van de duinen en tegen het bos aan. Een lange traditie van gastvrijheid en kwaliteit wordt gecombineerd met persoonlijke aandacht. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht voor een vakantie of een paar dagen ‘ertussenuit’. Verder beschikt het hotel over een spa en culinaire eet- en drinkgelegenheden waar bewust is gekozen voor een aanbod van producten uit de streek. Zie voor meer informatie, reserveringen of zakelijke mogelijkheden: www.badhotel.com


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn