Logo

M. presenteert: Nieuw Flevo Peil

Waterbron aangestuurd op de positieve energie van Flevolanders 

Van 6 mei tot eind mei ligt in het Weerwater in Almere Centrum een bijzonder interactief kunstwerk; Nieuw Flevo Peil. Dat is een waterbron die wordt aangestuurd door de hartslagen van Flevolanders. Dit immersieve kunstwerk is een concept van Meike Ziegler, ontwikkeld in opdracht van de provincie Flevoland en M., het museum in oprichting voor immersieve kunst en landschapskunst in Almere.

M. verzamelt met zogenaamde Beat Collectors door de hele provincie de hartslagen om het kunstwerk mee te voeden. Regelmatig worden alle hartslagen bij elkaar opgeteld en spuit de waterbron tot grote hoogte. Als een natuurlijke geiser stijgt de gezamelijke positieve energie van de Flevolanders dan uiteindelijk tot ver boven de zeespiegel; het Nieuw Flevo Peil.  

Beat Collectors 
Beat Collectors gaan door de hele provincie op pad om hartslagen te verzamelen en  Flevolanders te vragen waar hun hart sneller van gaat kloppen. De verzamelde hartslagen worden omgezet in data waarmee de bron wordt aangestuurd. Op de website nieuwflevopeil.nl is te zien waar en wanneer de Beat Collectors in de provincie aanwezig zijn. Ook kunnen deelnemers hier bekijken wanneer hun energie het Nieuw Flevo Peil aanstuurt en is te lezen waar andere Flevolanders enthousiast van worden. 

Tot boven zeeniveau 
Het kunstwerk ligt midden op het Weerwater en is bereikbaar via een speciale boulevard, een ontwerp van kunstconceptbureau Mothership, die vanaf de Esplanade het water oploopt. Met de boulevard van aaneengeschakelde pontons, kunnen mensen als het ware over het Weerwater lopen om aan het eind met het Nieuw Flevo Peil tvan dichtbij te ervaren.   

Creatual 
Nieuw Flevo Peil is een Creatual van kunstenaar Meike Ziegler in opdracht van M. en provincie Flevoland. Een Creatual (creatief ritueel) is een creatieve manier om deelnemers actief te laten bijdragen aan een gezamenlijke (kunst)ervaring. M. wil met Nieuw Flevo Peil de Flevolanders en hun verhalen beter leren kennen.  

 


Bijlagen

Nieuw Flevo Peil is een concept van Creatuals/Meike Ziegler, uitgevoerd door Studio Parkers en Rots Maatwerk in opdracht van M. en Provincie Flevoland. Het project is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van provincie Flevoland, Ministerie van OCW, Almere 2.0 en Gemeente Almere. 

M. is het begin van een nieuw icoon voor Flevoland en Almere, dat immersieve kunst en landschapskunst toegankelijk maakt voor iedereen. Geworteld in Flevoland, maar met een internationale horizon. M. dompelt je onder in beelden en belevingen. Ontdek installaties, events, voorstellingen en exposities. Waar je wilt, waar het kan. Buiten, binnen en van binnen. Want M. prikkelt je zintuigen en plant zaadjes in je hoofd.  wordt gefinancierd vanuit het Fonds Verstedelijking Almere. Het maakt onderdeel uit van het programma Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk investeren in de kwaliteiten van de stad. Voor de landschapskunst werkt M. samen met Land Art Flevoland.

De punt achter de m in de naam M. maakt onderdeel uit van de naam. 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn