Logo

 

Rust is opnieuw meest gastvriendelijke plaats in Duitsland

 

Booking.com, een van 's werelds grootste digitale reisplatforms, heeft opnieuw de felbegeerde "Traveller Review Awards" 2022 uitgereikt. Met deze jaarlijkse prijzen worden onder meer de meest gastvriendelijke steden ter wereld evenals de meest gastvriendelijke plaatsen en regio's in Duitsland in het zonnetje gezet. In Duitsland liet het dorpje Rust met Europa-Park binnen de gemeentegrenzen alle concurrentie achter zich en veroverde net als in voorgaande jaren de eerste plaats. De accommodaties in het voormalige vissersdorpje aan de Rijn werden met name bekroond voor hun uitmuntende gastvriendelijkheid.

 

De "Traveller Review Awards" zijn gebaseerd op meer dan 232 miljoen geverifieerde beoordelingen van echte Booking.com-reizigers. Europa-Park-eigenaar Roland Mack is erg blij met de toekenning: "Dit is een geweldige bevestiging van het uitstekende accommodatie-aanbod in Rust. Wij hopen in het komende seizoen weer vele gasten te mogen verwelkomen in Europa-Park, in Waterwereld Rulantica en natuurlijk in onze zes themahotels. Wij zijn ervan overtuigd dat de verdere uitbreiding van het resort positieve impulsen zal blijven geven aan de toeristische ontwikkeling van de regio en zal bijdragen aan successen in de toekomst".

 

"We zijn erg blij met onze accommodatieverschaffers voor deze erkenning van hun grote inzet voor gasten van over de hele wereld. De onderscheiding is een mooi signaal voor de toeristische ondernemingen in onze gemeente en maakt dat we positief naar de toekomst kunnen kijken", aldus burgemeester Kai-Achim Klare over het opnieuw binnenhalen van de award voor Rust als meest gastvriendelijke plaats van Duitsland.

 

Het internetportaal Booking.com werd in 1996 opgericht als start-up in Amsterdam en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de reisbranche wereldwijd. De website en apps zijn beschikbaar in 44 talen en bevatten meer dan 28 miljoen accommodaties over de hele wereld.


Bijlagen

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zeven keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Vanaf 28 november 2019 beschikt Europa-Park ook over een indoor Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn