Logo

 

Rulantica, de Waterwereld van Europa-Park, bestaat 2 jaar

 

Deze week, exact twee jaar geleden opende het Duitse Europa-Park de deuren van zijn nieuwe waterpark: Waterwereld Rulantica. Dit tweede park is sinds de opening zowel indoor als outdoor al met enkele nieuwe bijzondere attracties uitgebreid. Met name vanwege de uitvoerige thematisering gooit het park hoge ogen bij de bezoekers maar ook bij collega’s in de attractie- en waterparkbranche.


Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park. Het is een van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een unieke ervaring. Dat komt niet alleen door de vele bijzondere waterattracties maar ook door de originele sfeer. Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail.


Avontuurlijke themazones

Het nieuwe waterpark heeft na uitbreiding met een drietal nieuwe gebieden maar liefst 12 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 4 buiten. Zo is de liefdevol ontworpen themazone Trølldal helemaal afgestemd op de allerkleinsten, terwijl durfals in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm beslist aan hun trekken komen. In totaal zijn er zo’n 40 waterattracties zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en 27 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30-32 graden Celsius.

 

 

Uitbreidingen na opening

Sinds de opening op 28 november 2019 is er indoor een relax- en saunagebied bijgekomen: Hyggedal. Iedereen die de rust op wil zoeken kan hier, tegen een toeslag, terecht in de twee sauna’s, het buitenterras of in de relaxruimtes. De schelpvormige hal is vorig jaar ook uitgebreid met twee bassins waarin men met een virtuele duikbril met snorkel een onderwaterbeleving kan meemaken. De zesarmige octopus Snorri, de mascotte van Rulantica, neemt bezoekers mee op expeditie naar zijn leefomgeving. De grootste uitbreidingen zijn echter sinds afgelopen zomer in het buitengebied te vinden: Svalgurok en Snorri Strand. Het eerste is een gigantisch gethematiseerd glijbanenbastion met 10 glijbanen en meer dan 100 speelmogelijkheden. Snorri Strand is een waterspeelplaats speciaal voor de kleinste bezoekers. Deze beide buitenzones zijn van mei tot en met september geopend.

 

 

Bekroningen van bezoekers en branchegenoten

In de afgelopen twee jaar heeft Rulantica al meerdere mooie prijzen in de wacht weten te slepen, van bezoekers én branchegenoten. Deze week ontving het park voor de tweede keer de Parkscout publieksprijs voor beste waterpark van Duitsland. Het magazine Parksmania uit Italië bekroonde het waterpark met de ‘European Park of the Year’-award. Bij de European Star Awards van het blad Kirmes and Park Revue vielen meerdere onderdelen van de Waterwereld in de prijzen. De World Waterpark Association was zeer te spreken over de innovaties en beloonde dat met de Leading Edge Award. Het vakblad Blooloop reikte om deze reden de Innovation Award uit. Bij de mondiale ranking van het vaktijdschrift Amusement Today kwam Rulantica met stip binnen op de tweede plaats en ontving daarom de Golden Ticket Award voor het op één na beste waterpark ter wereld.

 

 

Rulantica, meer dan een naam alleen

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Heeft het eiland echt bestaan of is het een sprookje? We zullen het misschien nooit weten. In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van “Krønasår, het laatst geopende Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum ‘organiseert’ een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het waterpark.

 

 

Perfecte aanvulling op het attractiepark

Rulantica is vooral voor gezinnen een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn ook vele andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping. In tegenstelling tot het attractiepark (dat een seizoensopenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het hele jaar open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 9.00 uur voor gasten van de Europa-Park-hotels).

 

 


Bijlagen

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zeven keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Vanaf 28 november 2019 beschikt Europa-Park ook over een indoor Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn