Logo

Haal je gastronomische hart op tijdens het Culinaire Festival op St. Martin
Dit jaar staat het programma in het teken van het lokale en seizoensgebonden product tamarinde

Amsterdam, 22 november 2021 – Reizigers met een passie voor koken, eten en het ontdekken van wereldse smaken, doen goed aan een bezoek aan het jaarlijkse Culinaire Festival dat plaats vindt in november op St. Martin. Ook dit jaar pakt het Franse deel van The Friendly Island weer groots uit en genieten gasten tot 30 november van de meest heerlijke gerechten. De beste restaurants en chefs worden erbij gehaald om de bezoekers een ultieme gastronomische ervaring te laten beleven. Kun je er dit jaar niet bij zijn? Wees niet getreurd, want wij geven je bij deze alvast een uniek voorproefje.


Credit: Donovane Tremor

Een smaakvol programma
Voor het Culinaire Festival hebben de organisatoren een uitgebreid programma samengesteld met veel verschillende activiteiten. Dit jaar staat het programma voornamelijk in het teken van het lokale en seizoensgebonden product tamarinde. Deze vrucht groeit aan de tamarindeboom en heeft een zoetzure smaak als hij rijp is, en een zure smaak als hij nog niet rijp is. Het wordt vaak net als citroen gebruikt om gerechten wat frisser van smaak te maken. De volgende activiteiten met deze speciale vrucht staan op het programma:

  • Proeverijen: hierbij houden verschillende restaurants een wedstrijd om de beste gerechten met tamarinde te bereiden. De restaurants zullen strijden voor de titel The Best Restaurant of St. Martin, 2021-2022, welke uitgereikt zal worden door een professionele jury. Ook zijn er nog verschillende andere titels en prijzen te winnen.
  • Culinaire wedstrijd: deze wedstrijd geeft de beste leerlingen van de horeca-afdeling van het Lycée Professionnel Daniella Jeffry, een middelbare school op St. Martin, de kans om te laten zien wat zij kunnen in de keuken. De leerlingen worden geselecteerd door hun docenten en ze kunnen verschillende prijzen winnen. Zo kunnen zij onder andere een stageplaats bij het beste restaurant, een training in een Frans training instituut en keukengerei winnen.
  • Workshops: ten slotte worden er verschillende workshops gegeven aan de bezoekers. Bij deze 1,5 uur durende sessies krijgen de deelnemers demonstraties van chefs van over de hele wereld. Ook zijn er verschillende workshops voor kinderen, waarbij ze les krijgen in het maken van makkelijke recepten.

Chefs van over de hele wereld
Tijdens het Culinaire Festival zullen er chefs van over de hele wereld aanwezig zijn om hun passie voor koken te delen met de bezoekers. Zo komen er een aantal michelinsterrenchefs, zoals Michel Portos uit Marseille en Laurent Huguet uit de Elzas, Frankrijk. Ook Jimmy Bibrac zal aanwezig zijn. Deze chef uit Guadeloupe heeft al verschillende prijzen gewonnen met zijn kookkunsten, waaronder Beste Chef van de Guadeloupe Eilanden. Edna Butcher werkt al jarenlang bij het Hôtel Bay Gardens Beach Resort in St. Lucia​ en heeft met haar kookteam ook verschillende prijzen bemachtigd. Ten slotte zal chef Tristen Apps uit de USA aansluiten.

Zie voor meer informatie ook: www.festival-st-martin.com/en


Bijlagen

Over St. Martin Tourist Office

Het St. Martin Tourist Office is het officiële toeristenbureau van het noordelijke deel van het eiland, dat als overzeese regio bij Frankrijk hoort. Terwijl het oosten van Saint Martin weelderige, tropische vegetatie heeft, bestaat het westen uit vlaktes begroeid met cactussen. Witte droomstranden lonken aan de kust en de onderwaterwereld nodigt talloze duikers uit om deze te ontdekken. Saint Martin is ook het "eiland van de schilders" en inspireert kunstenaars van over de hele wereld met haar kleuren. De keuken van het eiland is net zo kleurrijk, een ongeëvenaarde symbiose van Caribische, Europese, Afrikaanse en Oosterse invloeden. De officiële taal op The Friendly Island is Frans, maar de meeste bewoners groeien tweetalig op en spreken Engels. Dit wordt aangevuld met Nederlands op St. Maarten, terwijl Spaans, Creools en Papiamento ook nog steeds op het eiland wordt gesproken. St. Martin, dat meer dan 120 nationaliteiten kent, hoort bij Frankrijk en dus ook bij de EU, dus ook hier is de euro de nationale munteenheid; maar de dollar is net zo gewoon.

Meer informatie over St. Martin als vakantiebestemming is te vinden op: www.st-martin.org

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn