Logo


Op zondag 26 april zal om 16.00 uur Gerrit Zalm de tweede vestiging van de Maastrichtse Gallery Bell’Arte openen: Gallery Bell’Arte at the Kurhaus. De opening zal plaats vinden in de serre van het Kurhaus waar het bijzondere, speciaal voor het Kurhaus ontworpen, ‘Grote Vogeltjesplafond’ van Gerti Bierenbroodspot wordt onthuld, die daar een prominente plek zal innemen.

Gallery Bell’Arte
De filosofie achter Bell’Arte laat zich omschrijven als ‘verscheidenheid in fascinatie’ op zoek naar lokale-, nationale- en internationale kunstenaars, figuratief en abstract werkend. Initiatiefnemer is Doret Huibers gefascineerd door de beeldhouwkunst als aparte, eigentijdse vorm van expressie. Bij de opening van haar vestiging in het Kurhaus presenteert Gallery Bell’Arte o.a. de volgende kunstenaars: Gerti Bierenbroodspot, Ans Markus, Jan Desmarets, Arvid, Luigi Galligani, Emile Cornelis, Bart Somers, Carlos Mata en Pépé Grégoire. Bijna alle kunstenaars hebben speciaal werk voor Gallery Bell’Arte at the Kurhaus gemaakt.

Door het gehele Kurhaus en buiten op de terrassen zal permanent kunst van Gallery Bell’Arte geëxposeerd worden. Dit zullen wisselende exposities zijn van zowel schilderijen, foto’s als beelden in glas, brons, steen en rvs.

Opening 26 april
Om 16.00 uur zal het werk van Bierenbroodspot voor het eerst te zien zijn voor het publiek. Het werk is een zeeblauw plafond bezaaid met speciale vogels met hun Latijnse benamingen. De sfeer van het plafond zal overgaan in de prachtige zee met de vogels die mee vliegen.

Daarnaast zal om 16.30 het beroemde gastenboek van het Kurhaus voor het eerst digitaal worden gepresenteerd door kunstenaar Arvid Henkes. Voor Gallery Bell’Arte at the Kurhaus heeft Arvid tevens een speciale ‘zeevideo-presentatie’ gemaakt, als ook verschillende zeedieren in brons.

Pépé Grégoire en Luigi Galligani
Recent heeft Pépé een nieuwe fenomeen in de kunst ontwikkeld: Photosculptures; gestileerde beeldvormen met een huis van fotografische fragmenten. Hij voegt hiermee vier kunstvormen samen in één, namelijk fotografie, architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. Pépé Grégoire zal een groot aantal van zijn fotosculpturen en zijn speciale beelden tentoonstellen bij  Gallery Bell’Arte at the Kurhaus.

Italiaanse kunstenaar Luigi Galligani heeft een selectie gemaakt van zijn, veelal bronzen, kunstwerken voor de nieuwe vestiging van Gallery Bell’Arte in Scheveningen. Veel van Luigi Galligani's sculpturen zijn geïnspireerd door het thema van de Middellandse Zee en haar mythen. Eigenaar van de Amrâth Hotelgroep, Giovanni van Eijl, heeft het bronzen beeld ‘Il canto delle Sirene’ geschonken aan het Kurhaus, zodat deze een permanente plek zal krijgen in ‘zijn’ Kurhaus hotel aan de kust. Op 26 april zal het werk van Galligani worden onthuld.


Bijlagen