Logo

Norwegian Cruise Line’s Firsts

21 jaar Freestyle Cruising, spectaculaire routes, entertainment van absolute wereldklasse en veel meer

Amsterdam, 12 oktober 2021 – Met Norwegian Cruise Line (NCL) steken gasten oceanen over, varen ze van eiland naar eiland en voelen ze zich vrij. Zowel aan boord als aan wal wordt alles naar een geheel nieuw niveau getild en dat maakt een cruisereis net zo enerverend als de bestemmingen die worden aangedaan. Vandaag de dag staat NCL bekend als toonaangevende innovator in wereldwijde cruisereizen. Hoe zij deze naam hebben weten te verdienen spant een geschiedenis van zo’n 55 jaar en we nemen je graag mee in een innoverende reis door de tijd.

Freestyle Cruising
In het jaar 2000 introduceerde NCL als eerste rederij “Freestyle Cruising”. Met dit concept krijgen gasten geheel de vrijheid en flexibiliteit om op hun eigen manier vakantie te vieren. Hiermee vervielen de kledingvoorschriften, vaste dinertijden en strakke tijdschema’s en konden cruise reizigers juist zelf invulling geven aan hun dagen aan boord en aan wal. Of ze nu veel of weinig doen; het is volledig aan hen. Vanaf dat moment heeft NCL haar vooraanstaande positie alleen maar versterkt door steeds weer grenzen te verleggen op het gebied van traditioneel cruisen. Zo kwam er in datzelfde jaar ook een eerste internetcafé aan boord van een NCL-schip en niet veel later, in 2002, waren zij ook de eerste cruisemaatschappij met Wi-Fi op zee.

Vooruitstrevende faciliteiten
De ontwikkelingen speelden zich op allerlei verschillende vlakken af. Zo zijn de faciliteiten op de NCL-schepen inmiddels een waar fenomeen geworden. Het begon in 2006 toen de rederij haar eerste bowlingbaan aan boord introduceerde, waarna alles in een sneltreinvaart ging. In 2010 was Norwegian Epic het eerste cruiseschip met vijf waterglijbanen van meerdere verdiepingen. 2010 was tevens ook het jaar dat NCL het volledige entertainment aan boord van Norwegian Epic uitbreidde door samen te werken met merkacts van wereldklasse, zoals de Blue Man Group, Cirque Dreams & Dinner®, Legends in Concert en Howl at the Moon. Dit vervolgde in 2017 toen er aan boord van Norwegian Joy de eerste racebaan, open-air laser tag arena en virtual reality gaming complex op zee werd geïntroduceerd.  


Racetrack op Norwegian Encore

Oog voor de behoeften van de gast
Bij NCL staat de ervaring van de gast centraal, toegankelijkheid voor een elk is een must. Met dit in gedachten, introduceerde NCL in 2010 de eerste staterooms, speciaal ontworpen en geprijsd voor solo cruisereizigers aan boord van Norwegian Epic - The Studios. Om de ervaringen aan boord nog meer te vergroten introduceerde NCL in 2013 het unieke concept van The Waterfront, waarbij gasten de mogelijkheid kregen om binnen en/of buiten te dineren aan een revolutionaire boulevard aan boord van Norwegian Breakaway. Na het grote succes van deze integraties heeft NCL besloten diezelfde concepten te vestigen op elk volgend schip uit de vloot.

Toonaangevende bestemmingen
Vergeleken met andere cruisemaatschappijen was NCL op zee ook al vooruitstrevend. In 2001 zijn de eerste schepen naar Seattle gevaren als onderdeel van de Alaska cruises en vanaf 2003 bood NCL als eerst het hele jaar door cruises vanuit New York aan met Norwegian Dawn. In 2004 bracht NCL wederom een primeur waarbij ze zelfs de enige cruiserederij werden die onder de Amerikaanse vlag overtochten maakt langs verschillende eilanden van Hawaï met het schip Pride of America. Tevens was Norwegian Bliss in 2018 het grootste cruiseschip ooit dat het Panamakanaal is overgestoken.


Pride of America in Hawaï

More to come
Ondanks de coronapandemie blijft NCL zich continue ontwikkelen. Met de vijfdelige docuserie “EMBARK – The Series” geeft de rederij gasten een kijkje achter de schermen naar de grote cruise comeback, waarbij contactloze technologieën die zijn ontworpen om gastervaringen te verbeteren en verhoogde gezondheids- en veiligheidsprotocollen te ondersteunen, een belangrijk focuspunt zijn. Op deze manier nemen zij gasten mee in hun reis om de grenzen van het traditioneel cruisen nog steeds te doorbreken voor de complete Freestyle Experience.

Maar, the best is yet to come… want vanaf 2022 vult het gloednieuwe schip Norwegian Prima de NCL-vloot aan, startend met afvaarten vanuit ons eigen Amsterdam. In het Italiaans betekent “Prima” “eerste”, wat perfect aansluit op de guest-first filosofie en NCL’s innovatieve mindset. Zo is Norwegian Prima het eerste schip met een waar transformatietheater wat dient als theater en ’s nachts omgetoverd wordt tot nachtclub, inclusief dansvloer. Ook het racecircuit van drie verdiepingen doet niet onder aan de verwachtingen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de infinity pools…


Norwegian Prima

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com.


Bijlagen

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn