Google Assistent krijgt een Vlaamse stem

 

Voortaan helpt ook Philippe Geubels je met zijn humor doorheen de dag

 

Brussel, 6 oktober 2021 - De Google Assistent is een betrouwbare partner geworden in heel wat huishoudens. Tot dusver kregen gebruikers in Vlaanderen een stem met een Nederlandse tongval te horen, maar vanaf vandaag schakelt de virtuele assistent over op een mannelijke of vrouwelijke Vlaamse stem. Ter ere van de lancering van de Vlaamse stem, kunnen gebruikers voortaan ook geholpen worden door niemand minder dan komiek Philippe Geubels.

De nieuwe stemmen worden uitgerold voor alle gebruikers van de Google Assistent en er kan gekozen worden voor een mannelijke of vrouwelijke stem met een Vlaams accent. Zo wilt Google nog relevanter zijn voor lokale gebruikers van de virtuele assistent. Heel wat Belgen doen vandaag al geregeld beroep op hun Google Assistent via hun telefoon of andere slimme toestellen - om van radiozender te veranderen, naar het weer te informeren of de televisie aan te zetten, het kan allemaal. De mogelijkheden breiden alsmaar verder uit en Google werkte de voorbije maanden en jaren ook erg hard om de ervaring te verbeteren. 

Typische stemmetje van Philippe Geubels

Naar aanleiding van de lancering van de Google Assistent in het Vlaams, kunnen gebruikers ook een babbeltje slaan doorheen de dag met de gekende komiek en tv-maker Philippe Geubels. Door ‘Hey Google, praat met Philippe Geubels’ tot de virtuele assistent te richten, kan een gesprek met de professionele grappenmaker worden opgestart die in zijn typerende stem en met zijn gekende humor zal antwoorden. Zo zal hij zowel ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds helpen met taken als tanden poetsen, een wandeling maken of samen schaapjes tellen om in slaap te vallen. 

Van ‘goesting’ tot ‘appelsiensap’

“De Google Assistent maakt het leven van heel wat Belgen een stuk eenvoudiger en aangenamer”, zegt Thierry Geerts, country director Google Belgium. “Om het gebruik ervan ook nog net dat tikkeltje aangenamer en vertrouwder te laten klinken, hebben we hard gewerkt om onze Google Assistent Vlaams te leren spreken en het resultaat mag er zijn. Van ‘goesting’ tot ‘appelsiensap’ over ‘frieten’, alle typisch Vlaamse woorden worden vandaag op zijn Vlaams uitgesproken door de Google Assistent.”

De Google Assistent is wereldwijd oproepbaar via meer dan 1 miljard apparaten, beschikbaar in meer dan 30 talen in 80 landen en werkt samen met meer dan 30.000 typen slimme apparaten in het huishouden van meer dan 3.500 merken wereldwijd. Ook is de Google Assistent te vinden in auto’s van meer dan veertig merken en in slimme speakers.

 

 


 

Contact Google België Contact TEAM LEWIS
Michiel Sallaets [email protected] 
[email protected]   
(+32) 486 65 64 55  


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn