Logo

Beste [{voornaam}],

Dit najaar vinden voor de eerste keer kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit plaats in Discovery Museum in Kerkrade. Wetenschappers geven in hoorcolleges antwoorden op vragen over het menselijk lichaam. Meer informatie over de colleges is te vinden in onderstaand persbericht. Mochten er naar aanleiding van het bericht nog vragen zijn, neem dan gerust even contact met me op via de gegevens onderaan het persbericht. 

Hartelijke groet,

Carola van 't Hof

Communicatie & PR

 

PERSBERICHT


Met echte wetenschappers op expeditie door je lichaam

Kindercolleges van MuseumJeugdUniversiteit dit najaar in Discovery Museum


Kerkrade, 20 september 2021 – Voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar presenteert Discovery Museum in Kerkrade een reeks kindercolleges over het menselijk lichaam. In drie hoorcolleges, die ieder een klein uurtje duren, gaan de kinderen met echte wetenschappers van de Universiteit Utrecht en de Open Universiteit op expeditie langs verschillende aspecten van ons lichaam. Zo komen ze meer te weten over de werking van DNA, waar angst in het lichaam zit en de relatie tussen voeding en het brein. De colleges vinden plaats op 3, 10 en 17 oktober vanaf 14.00 uur in Discovery Museum en worden georganiseerd in samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit (MJU). Deelname aan de collegereeks kost € 15,- per kind voor drie colleges en een entreeticket voor Discovery Museum. Aanmelden via de website van MJU.

MuseumJeugdUniversiteit organiseert in samenwerking met meer dan 50 musea in Nederland kindercolleges waarin echte wetenschappers antwoord geven op prangende vragen van kinderen, die aansluiten op de thema’s in het museum. De reeks in Discovery Museum sluit aan op het thema gezondheid in de Expeditie, de vaste presentatie in het museum. Na het volgen van de drie colleges ontvangen de deelnemende kinderen het MJU-diploma én een entreeticket voor een bezoek aan Discovery Museum.

Kinderen die deelnemen aan MuseumJeugdUniversiteit in Discovery Museum krijgen antwoord op de volgende vragen:

3 oktober 2021, 14:00 uur: Hoe werkt DNA?
De cellen in ons lichaam bevatten DNA, een code die bepaalt hoe ons lichaam is opgebouwd. Maar wat is DNA precies? En als we tegenwoordig DNA kunnen aanpassen, kunnen we dan straks bepalen hoe onze kinderen er uit moeten zien? En moeten we dat wel willen? Dr. Ir. Marc van Mil, universitair hoofddocent biomedische genetica, neemt je mee in de wondere wereld van onze genen!

10 oktober 2021, 14:00 uur: Waar zit angst in je lichaam?
Iedereen is wel eens bang. Voor een grote spin, een belangrijke test of voor monsters onder je bed. Maar wat is bang zijn eigenlijk? Waar zit dat dan in je lichaam? En waarom ben je bang? En bang zijn, is dat goed of juist niet? Psycholoog Ellin Simon neemt je mee in de bijzondere wereld van angst, bij kinderen én bij volwassenen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een saai college.

17 oktober 2021, 14:00 uur: Hoe word je slim van eten?
Is het belangrijk om te ontbijten? En waarom moet je eigenlijk wél kauwgom kauwen in de klas? Eet jij ook zo graag pizza en sla je vis liever over? In dit college neemt Renate de Groot, professor aan de Open Universiteit op het gebied van ‘Biopsychologie van Leren’ je mee in de wondere wereld van voeding en je hersenen. Zij zal je uitleggen wat welke voeding doet voor je hersenen en hoe je jezelf slim kunt eten! Na het college ga je aan de slag met een leuke workshop.

Meer informatie en aanmelden: museumjeugduniversiteit.nl


Bijlagen

Over Discovery Museum
Discovery Museum op het Museumplein te Kerkrade komt voort uit de voormalige musea Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center. Het combineert de thema's van deze musea - aarde, ontwerp, wetenschap & technologie - in één museum voor één publiek: iedereen die nieuwsgierig is. Discovery Museum herbergt een grote diversiteit aan activiteiten: naast interactieve wetenschapsexposities, adembenemende en unieke films (met bijvoorbeeld een bijzondere kijk op de aarde), tentoonstellingen over innovatieve producten en design en leerzame workshops, bieden we ook creatieve labruimtes waar de bezoeker zelf, of met begeleiding,aan de slag kan. 
Discovery Museum wil iedereen betrekken in het collectief om de aarde tot een betere plek te maken. Het museum geeft op een toegankelijke en leerzame manier inzicht in hoe de wereld werkt op het gebied van wetenschap en techniek. Deze inzichten en het leggen van verbanden tussen verleden, heden en toekomst, veranderen wereldbeelden en gedachtepatronen. Discovery Museum geeft bezoekers kennis, kunde en inspiratie om zelf bij te dragen aan positieve verandering. Daarnaast wil Discovery Museum een kenniscentrum zijn op het gebied van aarde, wetenschap, techniek en ontwerp, dat in verbinding staat met verwante instellingen en de mens zelf. De activiteiten van het museum zijn gericht op reflectie en debat, en dragen bij aan verbetering van harmonie tussen mens, natuur en maatschappij.

www.discoverymuseum.nl   

Logo