Logo

 

Europa-Park voor zevende keer op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld

 

Gisteravond vond in Texas de uitreiking van de 'Golden Ticket Awards 2021' plaats. Deze ‘Oscars’ van de attractieparkindustrie worden jaarlijks toegekend door een vakjury met leden uit de hele wereld. Europa-Park ontving voor de zevende maal op rij de award voor ‘beste attractiepark ter wereld’. Het in 2019 geopende waterpark van Europa-Park, Rulantica, viel met een derde plaats in de categorie ‘beste waterpark ter wereld’ eveneens in de prijzen.

 

De verkiezing van de 'Golden Ticket Awards' wordt sinds 1998 georganiseerd door het vakblad ‘Amusement Today’. Om de beste parken en attracties te kiezen doet de redactie een beroep op vakjournalisten, experts en fans die vele parken per jaar bezoeken. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld en voor de zevende keer op rij kreeg Duitslands grootste attractiepark hier de meeste punten. Europa-Park liet daarbij internationaal gerenommeerde parken als Disney, Universal en nieuwe parken in Azië achter zich.

 

Doorslaggevend bij de toekenning was de grote hoeveelheid attracties van hoge kwaliteit die de bezoekers een geweldige beleving bieden dankzij uitstekende ‘operations’ en onderhoud. Daarnaast waren de deskundigen ook onder de indruk van de mix van traditionele attracties en digitale inhoud, evenals het hoogstaande entertainment, eten en drinken en verblijfsaccommodatie.

 

Opvallende nieuwkomer in de categorie waterparken was Rulantica. Dit tweede park van Europa-Park is dit jaar nog uitgebreid met een buitengedeelte met daarin een enorm bouwwerk met daarin 10 glijbanen en 100 speelmogelijkheden.

 

Michael Mack, managing partner: “We zijn in de zevende hemel met deze stemming door internationale experts. Dit succes is allesbehalve vanzelfsprekend en samen met alle medewerkers werken we hier dag na dag aan." Thomas Mack, ook managing partner voegt toe: “Het winnen van de Golden Ticket Awards van grote internationale concurrentie is een enorme inspanning, nog moeilijker is het om deze prijs jaar op jaar te verdedigen. Ons familiebedrijf stelt daarbij sinds 1780 de gast centraal en heeft als missie innovatief te blijven. We vertrouwen erop dat we daarmee net als de gehele attractieparkindustrie goed opgesteld zijn voor de toekomst. Dat blijkt wel uit de interesse in deze bijzondere periode: attractieparken hebben een toekomst!”

 

Voor een bezoek aan het Europa-Park Resort dienen gasten momenteel te beschikken over een reserveringsbevestiging of een ticket op datum. Voor toegang is de 3G-regeling van toepassing. Op www.europapark.de/info2021 staan de details over hoe men kan bewijzen dat men getest, genezen of gevaccineerd is. In de attracties, wachtrijen en overdekte ruimtes dient een mondmasker gedragen te worden. In het waterpark geldt deze plicht tot aan de kleedkamers. 


Bijlagen

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zes keer op rij (2014/2015/2016/2017/2018/2019) uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Vanaf 28 november 2019 beschikt Europa-Park ook over een indoor Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn