Digitale vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van vrijwel elke functie. Organisaties van klein naar groot werken steeds meer in de cloud. Bij lang niet iedere medewerker zijn de competenties die daarvoor nodig zijn voldoende ontwikkeld. Om Amsterdamse werknemers de kans te bieden hun IT-vaardigheden te ontwikkelen, en studenten voor te bereiden op hun toekomstige baan, start het ROC van Amsterdam met de Azure Academy.

De Azure Academy, ontwikkeld door IT-opleider ITPH Academy en Microsoft, bestaat uit kortcyclische onderwijsprogramma's die zich richten op het werken binnen de cloudomgeving van het Microsoft platform Azure. Van basis IT-vaardigheden tot complete traineeships. ITPH Academy en het ROC van Amsterdam werken voor de trainingen nauw samen met Microsoft. De Azure Academy wordt onderdeel van de reguliere IT-opleidingen (niveau 2 t/m 4) van MBO College Zuidoost. Daarnaast kunnen werkenden, bedrijven en instellingen hun medewerkers laten om- bij- en herscholen naar de eisen van deze tijd. Met het uitgebreide aanbod in onderwijsprogramma’s kunnen deelnemers hun basisvaardigheden op peil brengen, maar zich ook ontwikkelen tot Azure-expert.

Digitaal vaardige werknemers
De digitale economie groeit hard. De vraag naar medewerkers met digitale vaardigheden neemt snel toe. In de metropoolregio Amsterdam staan er 4750 vacatures voor IT-professionals open. Daarmee is IT de derde meestgevraagde functiegroep in de regio, na bedrijfseconomische en technische beroepen.

Arbeidskansen vergroten
Met het nieuwe lesprogramma wil het ROC van Amsterdam de arbeidsmarktkansen van studenten en werknemers vergroten. Tegelijkertijd wordt de doorstroom naar een associate degree of hbo-opleiding bevorderd. “Met de Azure Academy bereiden we werknemers en studenten optimaal voor op de digitale uitdagingen en kansen van de toekomst in Metropoolregio Amsterdam en daarbuiten. Korte trainingen, waarmee je jezelf bekwaamt voor de lange termijn en je kansen in de IT vergroot”, aldus Adriaan Dönszelmann, directievoorzitter van MBO College Zuidoost (ROC van Amsterdam).

Vraag en aanbod
Met het verbrede onderwijsaanbod draagt het ROC direct bij aan de doelstellingen van House of Digital, een samenwerking, tussen de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam - Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam en enkele tientallen bedrijven. Het deelt kennis en ontwikkelt nieuwe opleidingen, om het onderwijs goed aan te laten sluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Met de Azure Academy levert het concreet een belangrijke bijdrage aan de ambities van de MRA (Metropool Regio Amsterdam) om een digitale mainport voor internet en datagedreven innovatie te ontwikkelen. “Door het onderwijsaanbod te combineren met de vraagstukken van de markt, werken we samen aan het vergroten en kwalitatief verbeteren van de cloudkennis op de arbeidsmarkt”, aldus Michiel Hameete, Manager Arbeid en Onderwijs van ITPH Academy.

Voor studenten die een ICT-opleidingen volgen bij MBO College Zuidoost is Microsoft Azure onderdeel van het lesrooster. Meer informatie over de opleidingen van MBO College Zuidoost vind je hier.

Wil je meer informatie over het aanbod van Azure Academy voor bij-, her- of omscholing? Ga naar https://azure-academy.nl of bel 088 525 37 05.


Over het ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegkundige. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in de Luchtvaart Community Schiphol en het Johan Cruyff College voor topsporters. De Frank Sanders Akademie is een van de bijzondere onderdelen van het ROCvA, gespecialiseerd in musicalonderwijs. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc’s die ons land telt en werkt nauw samen met het ROC van Flevoland. Meer informatie: www.rocva.nl

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn