Logo

5 activiteiten voor het hele gezin die je niet mag missen op St. Maarten

Amsterdam, 8 september 2021 – Om voor het hele gezin een geschikte vakantiebestemming te vinden kan soms een uitdaging zijn. Moeders wil relaxen op het strand, vader wil op avontuur en wat de kids willen, is afhankelijk van allerlei factoren. Een tropische bestemming waar ieders wensen samenkomt is dan ook essentieel. Voor deze ideale mix van relaxte stranddagen tot avontuurlijke activiteiten breng je een bezoek aan St. Maarten. Hier valt elk uur van de dag wat nieuws te ontdekken. Vogels spotten in Parrot Ville,  relaxen op de kindvriendelijke stranden of genieten van een lokale BBQ perfect om met je handen te eten. Deze en nog meer activiteiten voor het hele gezin mag je niet missen op the Friendly Island

Relax op de kindvriendelijke stranden
Bij een vakantie op St. Maarten zal het bezoeken van één (of meerdere) van de 37 tropische stranden gegarandeerd op de planning staan. Voor gezinnen zijn de stranden Little Bay Beach en Mullet Bay Beach populaire bestemmingen. Op Mullet Bay Beach is de zee is rustig en er zijn weinig rotsen aanwezig, waardoor het strand zeer kindvriendelijk is. Ouders kunnen hier relaxen onder de zon, terwijl de kids zandkastelen bouwen in het zand. Zijn de kinderen voorzien van een zwemdiploma? Dan is een middag samen snorkelen bij Little Bay Beach ook een must. Het water is hier felblauw en biedt de perfecte omstandigheden om de onderwaterwereld te ontdekken. Of huur een kajak, en verken samen de azuurblauwe wateren van paradijselijk St. Maarten. 

Een bezoek aan Parrot Ville
Op zoek naar een gezellig familie-uitje? In Parrot Ville bevindt het hele gezin zich tussen tientallen exotische, vrolijke papegaaien. Bij binnenkomst komen de vriendelijke papegaaien je gelijk begroeten. Iedereen krijgt een kopje met zaadjes, die de vogels maar al te graag direct uit je hand opeten. De vogels zijn niet schuw; ze zitten op je arm, schouders en soms wel op je hoofd – wat gegarandeerd zorgt voor een vrolijke vakantiefoto. Een korte informatieve tour door het museum en een bezoek aan de botanische tuin zijn ook onderdeel van het park. Een geweldige plek voor jong en oud!

Wandelen op de Boardwalk in Philipsburg
Tussen al de relaxte stranddagen door, is een bezoek aan het bruisende Philipsburg een fijne afwisseling. De boulevard van Philipsburg, ook wel ‘de Boardwalk’ genoemd, is het kloppende hart van Philipsburg. De 900-meter lange straat is gelegen aan Maho beach en biedt voor het hele gezin wat wils. Van lokale winkels tot talloze restaurants en cafés, er is hier genoeg te beleven om uren samen rond te slenteren. Er heerst een relaxte eilandsfeer met aan de ene kant het witte zandstrand compleet met tropische palmbomen, en aan de andere kant de vele terrasjes waar je wordt bediend door de vriendelijke bevolking van St. Maarten. Ook een bezoekje waard is de Walter Platz Square, gelegen tussen de Boardwalk en Frontstreet. Deze mooie fontein wordt omringd door een gezellig plein met verschillende eet- en winkelgelegenheden.

Paardrijden in de oceaan met het Seaside Nature Park
Een unieke plek waar natuur en dieren samenkomen is het Seaside Nature Park. Het park staat voor het belang van natuureducatie en is gelegen op 30 hectare van natuur. Op de boerderij zijn onder andere, varkens, schapen en ezels te vinden die de kinderen mogen voeren en knuffelen. Voor de paardrijdliefhebbers onder ons, biedt het park diverse ritten aan voor beginnende én ervaren ruiters. Rijd met het hele gezin door de ongerepte natuur van St. Maarten of koel samen met jouw paard af tijdens een spectaculaire rit in de oceaan. 

Leer de historie van Fort Amsterdam
Tijdens een bezoek aan het tropische St. Maarten kan een middag cultuur snuiven voor de verandering ook geen kwaad. De ideale optie hiervoor: een bezoek aan Fort Amsterdam. Met een korte wandeling vanaf Divi Bay Beach komt het hele gezin aan bij het fort. Hier maak je een wandeling langs overblijfselen uit de Nederlandse geschiedenis, terwijl je adembenemend uitzicht hebt over St. Maarten. De bruine pelikaan, tevens de nationale vogel van St. Maarten, nestelt zich aan deze klif. Grote kans dus dat je deze vogel hier spot! Tijdens het hoogseizoen heb je vanaf het fort kans om cruiseschepen te zien liggen in de Port of St. Maarten. Een indrukwekkend gezicht voor de kids!


Bijlagen

Over St. Maarten Tourism Bureau
St. Maarten Tourism Bureau is het officiële marketing- en toerismebureau van het Caribische eiland Sint Maarten, opgericht om reizigers te informeren over het eiland, meer naamsbekendheid te creëren en verschillende activiteiten op het eiland te promoten voor zowel toeristen als bewoners. Sint Maarten is ’s werelds kleinste oppervlak gedeeld door twee landen: het eiland heeft sinds 1648 een Nederlanders en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. St. Maarten Tourism Bureau is verantwoordelijk voor de promotie van het Nederlandse deel.

Voor meer informatie over Sint Maarten als vakantiebestemming, ga naar vakantiestmaarten.nl


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn