FREASY

Zakelijk persbericht

23 aug 2021

Freasy.nl krijgt investering om groei te versnellen

Freasy.nl - het in Rotterdam gevestigde bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de online verkoop van kant- en- klare diepvriesmaaltijden voor de consument - ontvangt groeikapitaal om de online verkoop van hun lekkere, gezonde en duurzame kant- en- klare diepvriesmaaltijden verder op te schalen. Het betreft een eerste investeringsronde in Freasy. Voor begin 2022 staat een vervolg investering gepland in samenwerking met een co-investeerder.

Gesteund door de nieuwe investering start in september 2021 een landelijke (online) marketingcampagne waarin Freasy zich opvallend zal onderscheiden van andere aanbieders van ‘home cooking’ en kant- en- klaar maaltijden. De investering zal daarnaast ook gebruikt worden om de productiecapaciteit te vergroten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Over Freasy :

Freasy is in 2019 opgericht door Marlot de Jonge (30). Zij wilde een oplossing bieden voor het gebrek aan lekkere, gezonde en duurzame kant- en- klaar maaltijden voor thuis. Ze koos bewust voor diepvries, omdat dat onnodige voedselverspilling tegen gaat en vanwege het gemak voor de klant om altijd verse en gezonde maaltijden in huis te hebben.

‘Een kwart van het voedsel, bestemd voor de menselijke consumptie, gaat ergens in de distributieketen verloren. Voor de helft van dit verlies zijn huishoudens verantwoordelijk. Deze verspilling is grotendeels te voorkomen.

Door invriezen wordt voedselbederf en waardeverlies in de keten voorkomen. Daarnaast draagt invriezen bij aan minder voedselverspilling.’

Bron: universiteit van Wageningen

In Nederland wordt jaarlijks 2 miljard kilo voedsel verspild (bron : Monitor Voedselverspilling Update 2009-2018). Dat staat gelijk aan een file van Utrecht naar Barcelona met bumper aan bumper rijdende vrachtwagens gevuld met voedsel. Dat gebeurt in de hele keten : van boer tot bord en van lopende band tot restaurant.

Bron: samentegenvoedselverspilling.nl

Freasy werkt met lokale seizoensgebonden ingrediënten en maakt gebruik van biologisch vlees. De maaltijden van Freasy zijn geschikt voor mensen van 1 tot 99 jaar oud. Het gevarieerde assortiment omvat o.a. ook vegan en glutenvrije maaltijden. Alle verpakkingen zijn plasticvrij en de wikkels zijn bedrukt met biologische inkt.

Freasy staat voor: lekker, makkelijk, gezond en duurzaam eten

Via de toegankelijke website Freasy.nl kan iedere consument de gewenste maaltijd bestellen. Bestellingen voor 17.00 uur worden de volgende werkdag al aan huis bezorgd.

Omdat alle ingrediënten na binnenkomst in de keukens van Freasy (Rotterdam) meteen 'de pan in gaan' wordt er ingekocht wat daadwerkelijk nodig is. Zo wordt voedselverspilling voorkomen. De jarenlange kennis van Freasy op het gebied van het invriezen van voedsel, zorgt ervoor dat alle smaakelementen van de maaltijden zo op elkaar zijn afgestemd dat ze volledig tot hun recht komen na opwarming. Diepgevroren maaltijden van Freasy zijn drie maanden houdbaar in de vriezer. De maaltijden en producten van Freasy zijn eenvoudig op te warmen in zowel de magnetron als oven.


Bijlagen

 

 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn