Logo

Drie mythische hikes die niet mogen ontbreken op de bucketlist

Amsterdam, 29 juli 2021 – De afgelopen maanden zijn we massaal aan de wandel gegaan en erop uit getrokken om de Nederlandse natuur te bewonderen. Nu de kaart steeds groener kleurt is het tijd om de prachtige natuur buiten ons kikkerlandje te verkennen. Travelbase zet de drie meest mythische hikes op een rijtje.

Kenners: The Peaks of the Balkan is de mooiste wandelroute wereldwijd
Deze zeven dagen durende hike door Kosovo, Montenegro en Albanië wordt ook wel The Peaks of the Balkan genoemd. De route won al de World Travel & Tourism Award en is volgens kenners één van de allermooiste wandelroutes ter wereld. De drie landen zijn niet de meest eenvoudige landen om er zelf op uit trekken. Daarom heeft Travelbase een volledige wandelroute uitgestippeld. Zo weet je meteen zeker dat je op de mooiste plekken komt. De hike loopt door ruige natuur en eenvoudige bergdorpen waar je kennis maakt met de gastvrije bevolking.
Meer informatie: The Balkan Trail.

IJsland – langs actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen en zwarte lavastromen
Geen land kent zo’n ruige natuur en diversiteit aan landschappen als IJsland. Tijdens deze vijf daagse hike trek je langs  actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen en zwarte lavastromen. Het landschap verandert van dag tot dag en soms zelfs van uur tot uur. Na een intensieve wandeling is er  gelegenheid om de vermoeide spieren in één van de vele warmwaterbronnen te ontspannen. Overnachten doe je in een tentje bij een shelter.
Meer informatie: The Iceland Trail
Tip: check de blog van The Iceland trail voor de perfecte voorbereiding zoals slim je rugzak inpakken, anti-spierpijn tips en hoe je een rivier doorwaadt.

Hiken langs de hoogste watervallen in Noorwegen
De Hardangervidda is één van de meest tot de verbeelding sprekende natuurgebieden van de wereld. Dit hoogplateau strekt zich uit over meer dan 8000 km² en is één en al natuur. Tijdens de hike trek je over de kliffen van de fjorden met weergaloze uitzichten. Overnachten doe je in een tent.  Eén van de hoogtepunten van de hike zijn de Stavali watervallen – vier watervallen bij elkaar die behoren tot de hoogste en mooiste watervallen van Noorwegen.
Meer informatie: The Norway Trail


Bijlagen

Over Travelbase
Travelbase is de reisonderneming achter meer dan 20 unieke reismerken en communities. Jaarlijks organiseert Travelbase meer dan 50.000 verschillende reizen in 15 verschillende landen die elk zorgen voor een once in a lifetime experience. Bij Travelbase ligt de nadruk op ‘’The Journey’’: van begin tot eind wordt er veel aandacht besteed aan details om van elke reis een unieke belevenis te maken. Van een surfkamp, roadtrip door Italië met een Vespa of met een (elektrische) TukTuk door Sri Lanka. Travelbase haalt de avontuurlijke kant van de mens naar boven. Zie voor meer informatie: www.travelbase.eu


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn