Logo

St. Martin Tourist Office kiest voor USP Marketing PR

Amsterdam, 5 juli 2021 – St. Martin Tourist Office, het officiële marketing en toerisme bureau van Saint Martin, stelt USP Marketing PR aan als PR en destination marketing bureau in de Benelux. USP Marketing PR werd eerder al benoemd als het vertegenwoordigend bureau van St. Maarten, het Nederlandse deel van het eiland, en mag daar nu dus ook het Franse deel aan toevoegen. Het is voor het eerst dat beide delen van het eiland in de Benelux door hetzelfde PR bureau worden vertegenwoordigd.

Het eiland is het kleinste gebied ter wereld dat sinds 1648 verdeeld in twee landen, wat resulteert in een unieke mix van culturen. USP Marketing PR wil deze en andere bijzondere kenmerken van St. Martin onder de aandacht brengen van vakantiereizigers.

Unieke contrasten en uiteenzettende culturen
USP Marketing PR wordt het aanspreekpunt voor media- en trade partners en onder andere verantwoordelijk voor PR, marketing, branding, advertising en reputatiemanagement activiteiten. Hierbij heeft het bureau het doel om de bestemming met een verfrissende strategie op de kaart te zetten en in te spelen op de unieke contrasten en uiteenzettende culturen die op Saint Martin te vinden zijn.

Aïda Weinum, directrice van het St. Martin Tourist Office over de samenwerking: “We zijn verheugd om met USP Marketing PR samen te werken. Want vooral door de nasleep van de coronapandemie voelen veel mensen de behoefte om te reizen en te genieten van het leven. Op St. Martin doe je dit met eenvoud: ons eiland combineert Franse savoir-vivre met Caribisch gemak en biedt prachtige  zandstranden, tropische natuur en heerlijke haute cuisine.”

“Een eiland met twee smaken, dat is wat vakantiegangers kunnen verwachten van deze bestemming. St. Martin heeft haar eigen identiteit met locaties die nog volop ontdekt mogen worden. Van de meest culinaire straat op de Caraïben tot Pinel Island. Aan ons de taak om St. Martin een herkenbaar imago te geven wat een aanvulling is op het Nederlandse deel, St. Maarten. We zijn er trots op dat USP als eerste bureau ooit beide delen van het eiland mag vertegenwoordigen en kijken er naar uit om de PR- en marketingstrategie voor St. Martin in onze markten te gaan uitrollen”, aldus Marloes van den Boogaard, Managing Director bij USP Marketing PR.

Over St. Martin Tourist Office
Het St. Martin Tourist Office is het officiële toeristenbureau van het noordelijke deel van het eiland, dat als overzeese regio bij Frankrijk hoort. Terwijl het oosten van Saint Martin weelderige, tropische vegetatie heeft, bestaat het westen uit vlaktes begroeid met cactussen. Witte droomstranden lonken aan de kust en de onderwaterwereld nodigt talloze duikers uit om deze te ontdekken. Saint Martin is ook het "eiland van de schilders" en inspireert kunstenaars van over de hele wereld met haar kleuren. De keuken van het eiland is net zo kleurrijk, een ongeëvenaarde symbiose van Caribische, Europese, Afrikaanse en Oosterse invloeden. De officiële taal op The Friendly Island is Frans, maar de meeste bewoners groeien tweetalig op en spreken Engels. Dit wordt aangevuld met Nederlands op St. Maarten, terwijl Spaans, Creools en Papiamento ook nog steeds op het eiland wordt gesproken. St. Martin, dat meer dan 120 nationaliteiten kent, hoort bij Frankrijk en dus ook bij de EU, dus ook hier is de euro de nationale munteenheid; maar de dollar is net zo gewoon.

Meer informatie over St. Martin als vakantiebestemming is te vinden op: www.st-martin.org.  


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn