PERSBERICHT VIA DEPERSLIJST.com

>>

[{aanhef.formeel}],

>>

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie is een onderdeel van de mbo-opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek en Instrumentatie. De opleiding is een coproductie van Vakwijs Opleidingen en Technicom. Het gaat om een unieke opleiding, één van de eerste technische opleidingen waar een wettelijk erkend MBO-certificaat niveau 3 uit voortvloeit omdat deze door het Ministerie van Onderwijs erkend is als mbo-deelopleiding.

Vakwijs en Technicom hebben de opleiding Storingsmonteur Elektrotechniek gezamenlijk met de branche en het bedrijfsleven ontwikkeld en voeren de opleiding ook gezamenlijk uit. Technicom is als erkende mbo-instelling verantwoordelijk voor de examinering en certificering van de opleiding en verzorgt ook de theorie onderdelen. Vakwijs beschikt over moderne trainingscentra en deskundige instructeurs die verantwoordelijk zijn voor het praktijkgedeelte van de opleiding.

De opleiding kent een sterk praktijkgerichte vorm, deelnemers gaan aan de slag met individuele praktijkopdrachten, die helpen om de theorie te vertalen naar de werkelijkheid.

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie is vooral bedoeld voor monteurs die werken in een industriële omgeving en die nu nog de kennis en vaardigheden missen om elektro- of instrument-technische storingen te lokaliseren en oplossen. De opleiding vraagt een gedegen elektrotechnische achtergrond (MBO 2 of 3 en enkele jaren werkervaring) en biedt niet alleen een landelijk erkend MBO certificaat, maar ook de juiste ingrediënten om je als medewerker enorm te ontwikkelen.

Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties een verzoek indienen bij de Minister tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Onderwijsinstellingen Vakwijs en Technicom zijn samen met brancheorganisaties UNETO-VNI, NVKL, OTIB en het FNV tot dit certificaat gekomen. Inmiddels is het mbo-certificaat goedgekeurd door de Minister en is het een erkende mbo-kwalificatie.

Een mbo-kwalificatie heeft verschillende voordelen. Een voordeel is dat heel gericht opgeleid kan worden naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie dat nodig is. Voor de deelnemer die de opleiding volgt heeft een mbo-certificaat meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven.

>>>>>>>>>>>>>> 

Unieke MBO (deel)opleiding voor td-ers en elektromonteurs/ -technici, werkzaam in de industrie.

Deze opleiding maakt het mogelijk een stap te maken richting de instrumentatie- en besturingstechniek. Ontwikkel je tot storingstechnicus of inbedrijfsteller en haal een MBO-certificaat!


Bijlagen
Logo