Logo

Amsterdam, woensdag 30 juni 2021

Afsluiting Nieuwe Makers Festival RRReuring - 9 t/m 17 juli - live met publiek!

De vijfde editie van het Nieuwe Makers Festival RRReuring opende afgelopen 6 mei met de theatrale film The Millennial Immigrant  van Basak Layic & Mara van Nes en met online streams van voorstellingen door o.a. Ferhat Kaplan, Nina-Elisa Euson, Yeliz Dogan, Onias Landveld, Nilay Ceber en Vernon Chatlein. Aankomende 9 t/m 17 juli sluit het festival af - live voor publiek - met spannende interactieve performance installaties en immersief theater. Geïnspireerd door de ruimtes en kaders waar de hele wereld het afgelopen jaar aan onderworpen is geweest presenteren Collectief Mankement, Wensley Piqué en Eva Goudsmit, verrassende en intieme werken die de confrontatie aangaan met publiek, live in Podium Mozaïek!

 

RRReuring programma 9 t/m 17 juli

De Arnhemse theatermaker en performancekunstenaar Wensley Piqué maakt theater om schurende thema's bespreekbaar te maken en zo bewustzijn te creëren. The Human Zoo - een etnologische tentoonstelling waarin mensen uit andere culturen werden tentoongesteld aan witte Europeanen - en het thema mentale slavernij vormen het uitgangspunt voor Piqués interactieve performance installatie. Zien wij elkaar? Hoe zien wij elkaar? Uitgaande van de psychologie van de eerste indruk gaat Wensley Piqué het contact aan met het publiek.

9 + 10 + 11 juli | diverse tijdslots (10 min.) | Tickets à €6,00 via deze link

In de interactieve een-op-drie performance Laf me / Lief me onderzoekt theatermaker Eva Goudsmit de verhouding van afstand en nabijheid in tijden dat aanraking niet meer vanzelfsprekend is. Geholpen door drie spelers van Theater DEGASTEN blijkt 1,5 meter overbrugbaar. Betreed de ruimte en word onderdeel van iets waar je eigenlijk alleen naar kunt kijken.

15 + 16 + 17 juli | Diverse tijdslots (10 min.) + |  Tickets à €6,00 tickets via deze link

Collectief Mankement, bestaande uit actrices en theatermakers Alidtcha Binazon en Bodine Sutorius, maakt immersieve voorstellingen waarin ze het publiek volledig onderdompelen in een theatraal universum. Hierin zien ze het publiek meer als een deelnemer van dat verhaal dan als een passieve toeschouwer. Binazon & Sutorius hebben elkaar gevonden in een gedeelde fascinatie voor de thematiek macht. Een thema die hen als getinte vrouwen bezighoudt. Vragen als ‘waar vind ik houvast als ik me machteloos voel?’ en ‘hoe sta ik op tegen de heersende machtsstructuren?’ hebben hen gevoed voor het maken van Follow or Fall Low.

17 juli | 19:00 uur + 21:00 uur | Tickets à €12,00 via deze link 


Speciaal voor het RRReuring festival maakte het theaterduo Basak Layic & Mara van Nes een filmversie van hun the Millennial Immigrant - een rollercoaster monoloog over schoon schip maken met je verleden en in het hier en nu zijn. De wereldpremière van deze Engelstalige film vond plaats tijdens de kick off van RRReuring 2021 begin mei en is nu nog online te bekijken via film on demand. 

T/m 17 juli | Film on demand | Tickets à €3,27 zijn te bestellen via deze link

 

Leer alle RRReuringmakers kennen en bekijk de interviews met programmeur Inge Koks via:

www.rrreuring.nl 


Bijlagen
Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn