Logo

 

Wereldprimeur bij Europa-Park: een nieuwe culinaire belevingsattractie voor alle zintuigen

 

Vorige week werd de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast Europa-Park zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.

 

Initiatiefnemers zijn Thomas Mack (mede-directeur/eigenaar van Europa-Park) en Oliver Altherr (CEO van Marché International). Beiden hadden een visie over een 'restaurant van de toekomst' en zijn daarom een partnership aangegaan. Over het concept dat de naam Eatrenalin draagt zeggen ze: "Ons doel is om gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten een emotionele beleving mee te geven. De tijd is aangebroken om bezoekers mee te nemen op een futuristische reis door verschillende werelden van genot, al hun zintuigen aan te spreken en te verbazen".

 

De opening van Eatrenalin staat gepland voor 2022. Het restaurant komt buiten het attractiepark te liggen, naast het zesde themahotel "Krønasår - The Museumhotel" en VR-experience-center YULLBE. Thomas Mack kijkt uit naar Eatrenalin waarin enkele bedrijven van de familie-onderneming Mack gaan samenwerken: "We bundelen hierin een innovatief rit-systeem van Mack Rides, de virtuele media van Mack Animation en MackNeXt en de culinaire know how van onze tweesterren chefkok Peter Hagen-Wiest. Een concept in deze vorm is er in de wereld nog niet te vinden". Het restaurant van de toekomst' 'teleporteert' de gasten tijdens een bijna twee uur durende beleving door verschillende smaakwerelden. Na de opening van Eatrenalin in Rust zal het concept met behulp van investeerders uitgerold worden naar metropolen in de wereld zoals Shanghai en New York.

 

Europa-Park is met Duitslands grootste attractiepark, zes themahotels, een camping, VR-experience YULLBE en Waterwereld Rulantica het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage-afdeling zijn meer dan 1.000 medewerkers werkzaam in zo'n 75 restaurants en andere verkooppunten met in totaal meer dan 10.000 zitplaatsen. In de vijftien Europese landen in het park worden typische gerechten uit het betreffende land geserveerd. Hotelrestaurant "Ammolite" is bekroond met twee Michelin-sterren en Europa-Park is daarmee het enige park ter wereld met een dergelijke bekroning. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Thomas Mack is samen met zijn broer Michael en zus Ann-Kathrin in 2020 nog uitgeroepen tot 'Hotelier van het Jaar'.

Meer informatie: eatrenalin.com


Bijlagen

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zes keer op rij (2014/2015/2016/2017/2018/2019) uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Vanaf 28 november 2019 beschikt Europa-Park ook over een indoor Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn