Logo

PERSBERICHT

 

Discovery Museum in Kerkrade opent met drie nieuwe exposities

 

Kerkrade, 5 juni 2021 – Na bijna zes maanden lockdown, waarin Cube, Columbus en Continium zijn samengevoegd tot één vernieuwd museum, opende Discovery Museum in Kerkrade vandaag voor het eerst de deuren. De eerste bezoekers hebben genoten van een feestelijk onthaal met ballonnen, enthousiaste medewerkers, live muziek én een geheel nieuwe museumervaring. Met de opening van Discovery Museum opende tegelijk drie nieuwe, tijdelijke tentoonstellingen, die tijdens de lockdown zijn opgebouwd en ieder één van de thema’s beslaan, waar het museum zich op richt: Wetenschap & Technologie, Ontwerp en Aarde & Duurzaamheid. Het museum richt zich met haar tentoonstellingen en bestaande aanbod op een breed, nieuwsgierig publiek.

 

Stad in de steigers (i.s.m. IBA Parkstad)

De grootste nieuwe expositie is Stad in de Steigers. In deze 800 m2 grote expo steken kinderen en volwassenen hun handen uit de mouwen tijdens het bedenken, ontwerpen en bouwen van een stad. Spelenderwijs leren ze alles wat er bij gebiedsontwikkeling komt kijken. Zo ontdek je op een actieve manier de onderliggende structuren van Parkstad en maak je kennis met de projecten van IBA Parkstad.

 

National Geographic fototentoonstelling: Planet or Plastic?

In deze nieuwe tentoonstelling bekijken bezoekers een indrukwekkende verzameling journalistieke foto’s, ontwikkeld in samenwerking met National Geographic. Zo is plastic in al haar verschijningsvormen zien: van de productie tot gebruik en hoe we het overal op de wereld terugvinden als zwerfafval. De expositie toont ook foto’s hoe wetenschappers het probleem van plastic in kaart brengen en oplossingen bedenken voor de vervuiling van onze oceanen. De tentoonstelling wil aanzetten aan tot een bewustere omgang met plastic.

 

Showroom Limburg

De nieuwste editie van Showroom Limburg vormt een actuele dwarsdoorsnede van de creatieve sector in en uit Limburg. De eigentijdse, innovatieve ontwerpen in de expositie zorgen bijvoorbeeld voor de vereeuwiging van Chriet Titulaer, dat dementerenden over een kompas beschikken dat altijd naar huis wijst en dat een ziekte in essenbomen resulteert in duurzame meubels.

 

Nieuw, maar ook vernieuwd

Vorig jaar is de vaste tentoonstelling van Discovery Museum – gericht op het enthousiasmeren van met name kinderen voor wetenschap & techniek -  volledig vernieuwd en nu te ontdekken als Expeditie. In het halfronde Aarde Theater speelt de film ‘Earth’, waarbij je als een astronaut op de aarde neerkijkt. Dan is er de Schatkamer, het volledig vernieuwde open depot van Discovery Museum. Tijdens de lockdown is Lex Uiting al een kijkje komen nemen naar alles wat er te beleven valt in Discovery Museum. Zijn reis is te volgen via de Facebook- en Instagram-pagina van het museum.

 

Tickets zijn te koop via discoverymuseum.nl. Een bezoek aan Discovery Museum is alleen mogelijk rekeninghoudend met de actuele coronamaatregelen.


Bijlagen

Over Discovery Museum
Discovery Museum op het Museumplein te Kerkrade komt voort uit de voormalige musea Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center. Het combineert de thema's van deze musea - aarde, ontwerp, wetenschap & technologie - in één museum voor één publiek: iedereen die nieuwsgierig is. Discovery Museum herbergt een grote diversiteit aan activiteiten: naast interactieve wetenschapsexposities, adembenemende en unieke films (met bijvoorbeeld een bijzondere kijk op de aarde), tentoonstellingen over innovatieve producten en design en leerzame workshops, bieden we ook creatieve labruimtes waar de bezoeker zelf, of met begeleiding,aan de slag kan. 
Discovery Museum wil iedereen betrekken in het collectief om de aarde tot een betere plek te maken. Het museum geeft op een toegankelijke en leerzame manier inzicht in hoe de wereld werkt op het gebied van wetenschap en techniek. Deze inzichten en het leggen van verbanden tussen verleden, heden en toekomst, veranderen wereldbeelden en gedachtepatronen. Discovery Museum geeft bezoekers kennis, kunde en inspiratie om zelf bij te dragen aan positieve verandering. Daarnaast wil Discovery Museum een kenniscentrum zijn op het gebied van aarde, wetenschap, techniek en ontwerp, dat in verbinding staat met verwante instellingen en de mens zelf. De activiteiten van het museum zijn gericht op reflectie en debat, en dragen bij aan verbetering van harmonie tussen mens, natuur en maatschappij.

www.discoverymuseum.nl  

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn