Logo

We mogen weer naar St. Maarten: 5 tips voor een onvergetelijke reis naar een tropisch paradijs
Van parelwitte stranden tot natuurlijke poelen – op St. Maarten raak je nooit verveeld

Amsterdam, 19 mei 2021 – Goed nieuws voor wie de warme zonnestralen en relaxte island vibes heeft gemist want St. Maarten, ook wel bekend als The Friendly Island, kent momenteel weer een geel reisadvies! Op St. Maarten tank je de nodige vitamine D weer bij op parelwitte stranden, geniet je van culinaire verrassingen en de lekkerste cocktails, maak je wandelingen langs groene oases, klets je gezellig met de vriendelijke bevolking en kom je echt even helemaal tot rust. Er is ontzettend veel te doen op het eiland, daarom delen wij alvast een paar tips om jouw ideale vakantie naar St. Maarten te boeken. Tijd om je in te lezen, de koffers in te pakken en het vliegtuig in te stappen!

Vitamine D tanken op één van de 37 stranden
Op St. Maarten kun je er elke dag voor kiezen om op een andere strand de nodige vitamine D te tanken. Op het eiland vind je namelijk maar liefst 37 paradijselijk witte stranden die allemaal gratis toegankelijk zijn en waar je optimaal geniet van zon, zee en strand. Iets wat veel van ons de afgelopen tijd enorm hebben gemist! Zin om de onderwaterwereld met tropische vissen rondom het eiland te ontdekken? Bij Dawn Beach en Mullet Bay Beach kan je goed snorkelen. Hier vind je de leukste strandtenten waar je de lekkerste cocktails en borrelhapjes bestelt. Maho Beach is het beroemdste strand op het eiland en ken je waarschijnlijk van de spectaculaire beelden waar vliegtuigen vlak boven het water opstijgen en landen. KLM vliegt momenteel drie keer per week met een directe vlucht op St. Maarten. Grote kans dat je dus een KLM bluebird spot op het meest gefotografeerde plekje op het eiland. Camera ready!


Credit: Ninette Neuteboom

Geniet in de culinaire hoofdstad van de Caraïben
Op St. Maarten, ook wel bekend als de Culinary Capital of the Caribbean, is er met meer dan 400 restaurants keuze genoeg en geniet je elke dag van culinaire verrassingen uit een andere keuken. Door de mengelmoes aan culturen en verschillende achtergronden zijn Europese, Afrikaanse, Caribische en Aziatische invloeden terug te vinden in de unieke keuken van het eiland. Bezoek voor een avondje culinair genieten Emilio’s, te vinden in het Rainforest Adventures park. Hier geniet je van verse vis en exclusieve wijnen terwijl je tegelijkertijd meer leert over de geschiedenis van St Maarten en in het specifiek de Industry en Golden Rock Estates. Ook aan de Franse kant heb je ruim keus aan fijne restaurants. Bezoek Grand Case waar je zowel opties vindt voor traditionele Caribbean BBQ of kiest voor de verfijnde Franse keuken bij restaurants zoals Ocean82, waar je tevens ook prachtig zicht hebt op de zonsondergang.


Restaurant Emilio's 

Een rondje langs het eiland
Wat is een vakantie op een eiland zonder een dagje op het water? St. Maarten heeft een totale oppervlakte van 87 km² en is dus makkelijk in een dag te berijden. Leuker is natuurlijk om een rondje langs het eiland per boot te maken. Er zijn verschillende bedrijven die een watertour aanbieden, zowel privé als met een catamaran. Die laatste boek je bijvoorbeeld bij Aqua Mania in Simpson Bay. Uiteraard pak je de nodige zonuren tijdens de rit op het water maar onderweg zul je ook enkele stops maken om het eiland beter te verkennen. Populaire stops zijn Long Bay, Creole Rock om te snorkelen, Grand Case voor de lunch en Tintemarre Island om te zwemmen en te genieten van het strand. Onderweg heb je kans op het spotten van zeeschildpadden, pijlstaartroggen en met een beetje geluk zelfs dolfijnen of walvissen!


Credit: Ninette Neuteboom

Ontdek de natuurlijke poelen van St. Maarten
Voor wie de verborgen schatten van St. Maarten wil verkennen, is een wandeling naar de natuurlijke poelen zeker een aanrader. In ongeveer 30 minuten bewandel je de Devil’s Cupper trailhead, welke langs de kustlijn van Guana Bay gaat en niet al te moeilijk is. Ook leuk voor de minder ervaren wandelaars dus. Op een mooie, zonnige dag heb je prachtig uitzicht op St. Barts en zul je ook aardig wat bruine pelikanen weten te spotten, tevens de nationale vogel van het eiland. Hike naar beneden om een welverdiende frisse duik in de prachtige natuurlijke poelen te nemen. Wees voorzichtig wanneer je het water in gaat, want er zijn veel kleine en grote zee-egels.


Credit: Ninette Neuteboom

Bezoek Philipsburg en Great Bay beach
Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel van het eiland. Een klein, gezellig stadje waar je naast internationale en lokale winkels ook veel restaurants, bars en hotels vindt. Wandelend over Front Street kom je bijzondere street-art op de muren tegen, het indrukwekkende Courthouse en het Guavaberry Emporium waar de lokale guavaberry rum wordt geproduceerd. Overnachten doe je hier bij Holland House Beach Hotel waar je ook nog eens heerlijk ontspant met een cocktail in de hand direct op Great Bay beach. ’s Ochtends, als de zon nog laag staat, kun je hier ook heel gezellig lopen over de boardwalk met prachtig zicht op de Caribische zee.


Credit: Ninette Neuteboom


Bijlagen

Over St. Maarten Tourism Bureau
St. Maarten Tourism Bureau is het officiële marketing- en toerismebureau van het Caribische eiland Sint Maarten, opgericht om reizigers te informeren over het eiland, meer naamsbekendheid te creëren en verschillende activiteiten op het eiland te promoten voor zowel toeristen als bewoners. Sint Maarten is ’s werelds kleinste oppervlak gedeeld door twee landen: het eiland heeft sinds 1648 een Nederlanders en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. St. Maarten Tourism Bureau is verantwoordelijk voor de promotie van het Nederlandse deel.

Voor meer informatie over Sint Maarten als vakantiebestemming, ga naar vakantiestmaarten.nl


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn