Nationale Vacaturebank

Natwerk laat voor Nationale Vacaturebank zien dat iedereen een eerlijke kans op een baan verdient

Na het winnen van een pitch heeft Natwerk een nieuwe campagne voor vacaturesite Nationale Vacaturebank ontwikkeld. De campagne geeft een verfrissende, nuchtere en realistische blik op de wereld van het solliciteren. Een wereld waarin inclusiviteit de norm zou moeten zijn.

Een vrouw in beschermende kleding met lashandschoenen en een laskap met de tekst: “Ik ben die handige technicus die jullie team komt versterken”. Dit is een van de drie beelden uit de nieuwe campagne van Nationale Vacaturebank. Met dit statement rekent de vacaturesite van Nederland af met maatschappelijke vooroordelen en hokjesdenken. Wie je ook bent. Wat je ook wil worden. Een nieuwe baan vind je op nationalevacaturebank.nl.

Edgar Kuipers, Business Director bij Natwerk: “Wij zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen. Want net als Nationale Vacaturebank geloven we sterk dat de match van de juiste persoon met de juiste baan niet gaat om geslacht, leeftijd of afkomst. We rekenen daarom af met deze vooroordelen en laten zien dat de juiste match uit onverwachte hoek kan komen.”

Irene van Cappelle, Brand Manager van Nationale Vacaturebank: “Met ruim 20 jaar ervaring hebben wij een sterk gevoel van wat er gaande is op de Nederlandse arbeidsmarkt en daar willen we een positieve rol in spelen. Door onbewuste vooroordelen en ingebakken taalgebruik biedt de arbeidsmarkt nog altijd geen gelijke kansen voor iedereen. Als een van de grote vacaturesites van Nederland is het belangrijk dat wij hier een actieve rol in nemen. Wij hopen dat deze campagne verder kan bijdragen aan het doorbreken van soms discriminerende rolpatronen."

Voor de campagne wordt gebruik gemaakt van print, Out Of Home (OOH) en Digital Out Of Home (DOOH), digital, socials én radio.


Bijlagen

Over Natwerk
Natwerk is een eigenzinnig reclamebureau dat merkstrategieën ontwikkelt en doorvertaalt naar spraakmakende campagnes. Dat doen ze al sinds 2005. Door niet normaal te zijn, zetten ze mensen die normaal gesproken ‘uit staan’ voor reclame weer aan met reclame waar ze wél op zitten te wachten. Zo maken ze merken als FEBO, Desperados, Lebara en Mauritshuis succesvol op zowel brand- als sales niveau. ‘Niet normaal effectief’ noemen ze dat.
natwerk.nl