Logo

NORWEGIAN CRUISE LINE ONTHULT LANGVERWACHTE NORWEGIAN PRIMA

De eerste van zes schepen uit de nieuwe baanbrekende klasse is nu officieel te boeken,
met bijzondere routes in Noord-Europa, het Verenigd Koninkrijk, het Caribisch gebied en Bermuda

Het meest ruime nieuwe cruiseschip in de branche met de meeste ruimte op het buitendek
en de meest riante accommodaties van alle nieuwbouwschepen

Cutting-Edge Ship lanceert meerdere NCL-primeurs met Indulge Food Hall, Infinity Beach,
Oceanwalk en The Concourse

Amsterdam, 12 mei 2021 – Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator in wereldwijde cruisereizen, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen en opent vandaag de verkoop van de eerste, van de zes schepen, binnen haar langverwachte nieuwe klasse van schepen. Prima Class, de eerste nieuwe klasse van het merk in bijna 10 jaar.


Norwegian Prima

Met reizen die beginnen in de zomer van 2022, zal Norwegian Prima ongeveer 295 meter lang zijn, 142.500 gross tonnage wegen en in staat zijn om 3.215 gasten te verwelkomen bij dubbele bezetting. Het nieuwste schip zal een doorbraak zijn voor NCL en gasten bijzondere routes, meer ruimte, een doordacht en verbluffend ontwerp, een verscheidenheid aan nieuwe ervaringen en Norwegian’s uitzonderlijke service bieden.

Guest First filosofie
"Ondanks dat we meer dan een jaar niet hebben gevaren, zijn we nooit gestopt met werken en innoveren, we hebben nooit op pauze gedrukt," zei Harry Sommer, President en CEO van Norwegian Cruise Line. "In feite hebben we de investeringen in ons merk verdubbeld om onvergetelijke gastervaringen te bieden die de verwachtingen ver overtreffen. Niet alleen zullen we aankomende juli beginnen met cruisen, we zijn zo trots en zo ongelooflijk blij om het begin van een spannend nieuw hoofdstuk aan te kondigen als we de Prima Class introduceren en het eerste schip in een lijn van ongeëvenaarde schepen, met Norwegian Prima als primeur."

Sommer vervolgde, "Een voorbeeldige vertegenwoordiging van de evolutie van ons merk, waarin onze 'Guest First' filosofie en onze geest van innovatie samenkomen, Norwegian Prima vertegenwoordigt alles waar onze gasten van houden bij NCL en legt de lat hoger. Deze gloednieuwe klasse van schepen is echt ontworpen om onze gasten op de eerste plaats te zetten."

Ontwerp
Het opvallende schip is gebouwd in Marghera, Italië door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri en kenmerkt zich met een opvallend rompontwerp, welke ontworpen is door de Italiaanse graffitikunstenaar Manuel Di Rita, ook wel bekend als "Peeta". Voor de eerste keer op een NCL-schip, strekt de boeiende rompkunst zich uit tot de voorste bovenbouw van het schip. Architecten van wereldklasse die hebben geholpen bij het ontwerp van Norwegian Prima zijn onder andere de Italiaanse ontwerper Piero Lissoni en de toonaangevende architectenbureaus Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden, YSA DESIGN en het in Miami gevestigde Studio Dado, die de esthetiek van verschillende restaurants, passagiershutten en openbare ruimtes aan boord bedacht en samenstelde.

Norwegian Prima
"De naam 'Prima', wat 'eerste' betekent in het Italiaans, past perfect bij onze jarenlange reeks primeurs in de sector en is een passend eerbetoon aan onze nieuwe Italiaanse scheepsbouwpartners bij Fincantieri," voegde Sommer eraan toe.

"We zijn zeer vereerd om met Norwegian Cruise Line samen te werken voor de ontwikkeling van haar volgende scheepsklasse," zei Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri. "Norwegian Prima is de start van onze samenwerking, die zal leiden tot de oplevering van zes schepen van de volgende generatie die ontworpen zijn om de ervaringen van gasten naar een nieuw niveau te tillen, met de nadruk op een verheven, ruim en doordacht ontwerp. Nu we deze wereldwijde crisis achter ons beginnen te laten, is deze aankondiging een sterk teken van hoop voor de cruisesector en een bewijs van Fincantieri's wereldwijde leidersrol in de sector."

Grote open ruimtes en bijzondere ervaringen die de verwachtingen overtreffen
"We hebben doelgericht geïnnoveerd en hebben Norwegian Prima gecreëerd om de grenzen van het conventionele cruisen te verleggen. We bieden onze gasten meer open ruimtes, bijzondere kunst en design en service van wereldklasse die onze gasten in het middelpunt van de belangstelling plaatst," voegt Sommer toe.

Norwegian Prima zal de hoogste personeelsbezetting en ruimteverhouding bieden van alle nieuwe cruiseschepen in de hedendaagse en premium cruisecategorie, wat een ongeëvenaarde gastervaring oplevert. Ze biedt de grootste variëteit aan suites die beschikbaar zijn op zee met 13 suites, de grootste drie-slaapkamer suites van alle nieuwe cruiseschepen en de grootste binnen-, zeezicht- en balkonstaterooms ooit, inclusief de grootste badkamers en douches ooit voor standaard stateroom categorieën. Norwegian Prima zal ook de meeste buitendekruimte bieden van alle nieuwe cruiseschepen, waaronder meer zwembadruimte dan welk ander schip in de vloot van NCL, evenals meerdere infinity pools en uitgestrekte buitenwandelpaden waar gasten kunnen genieten van de zee, de zeebries en een verscheidenheid aan bijzondere ervaringen.


The Haven Sundeck 

De geperfectioneerde The Haven by Norwegian
Om gasten te voorzien van een ongeëvenaarde ervaring in luxe cruisen, is ‘The Haven by Norwegian’ op Norwegian Prima geperfectioneerd om het meest exclusieve en gecentraliseerde suite complex van de vloot aan te bieden. Met acht dekken van suites en openbare ruimtes, biedt het ultra-premium keycard alleen toegang tot het schip-in-een-schip concept voor gasten met privé-voorzieningen, speciale diensten en de meest luxueuze accommodaties aan boord. Voor de eerste keer heeft NCL alle 107 Haven suites verplaatst naar het achterschip in de buurt van privéliften, die exclusief gereserveerd zijn voor Haven gasten. Deze liften komen rechtstreeks uit in de openbare ruimtes van The Haven op de dekken 16 en 17. NCL heeft het ontwerp van The Haven zo ontwikkeld dat het meer uitzicht biedt op zee dan ooit tevoren. Voor de eerste keer biedt elke openbare ruimte in The Haven een prachtig uitzicht op zee en de bestemming. De Haven Courtyard op Norwegian Prima is omgetoverd tot het uitgestrekte Haven Sundeck, met een prachtig nieuw infinity pool met uitzicht op het spoor in het water (de kielzog) van het schip en een nieuwe buitenspa met een sauna met glazen wanden en een koude kamer.

Alle openbare ruimtes en suites in The Haven zijn ontworpen door Piero Lissoni, één van Italië meest vooraanstaande ontwerpers en verleggen de grenzen van exclusief design binnen de vernieuwde exclusieve ruimte. Lissoni zorgde voor een elegant en verfijnd ontwerp van The Haven Sundeck, The Haven Restaurant, The Haven Lounge & Bar en de Outdoor Spa: Sauna en koude kamer.


Ocean Boulevard

Buitenleven op Ocean Boulevard
NCL heeft haar baanbrekende ‘The Waterfront’ opnieuw ontworpen door de ruimte te verdubbelen en een grotere variëteit aan ervaringen en eetgelegenheden toe te voegen dan ooit tevoren met de introductie van Ocean Boulevard.

Ocean Boulevard ligt op dek acht en is meer dan 4.000 vierkante meter groot. Het loopt rond het hele dek, zodat gasten rond het hele schip kunnen lopen en geweldige uitzichten op de oceaan kunnen ervaren, terwijl ze de keuze hebben om deel te nemen aan talloze uitzonderlijke buitenactiviteiten.


Indulge Food Hall

Wereldwijde culinaire hoogstandjes met Indulge Food Hall
Als onderdeel van de veelzijdige ervaringen die worden aangeboden op Ocean Boulevard, introduceert NCL de allereerste openlucht markthal van het merk met ‘Indulge Food Hall’. Indulge Food Hall is gemaakt om de zintuiglijke ervaring van gasten van Norwegian Prima naar een nieuw niveau te tillen en biedt bezoekers diverse menu opties van verschillende culinaire merken, evenals een mix van binnen- en buitenzitplaatsen.

NCL's allereerste food hall heeft een mooi ontwerp, biedt verschillende keukens en toont betoverende kleuren en geuren met 11 locaties waaronder de terugkerende culinaire favorieten van gasten. Coco's, waar ambachtelijke zoete lekkernijen worden geserveerd; Q Texas Smokehouse, met heerlijke zuidelijk Amerikaanse comfort food en barbecue; en Starbucks. Indulge onthult de allereerste eetgelegenheden, waaronder Seaside Rotisserie, met een breed scala aan gerechten van de rotisserie; Nudls, met noedelgerechten van over de hele wereld, van de Italiaanse tot de Thaise keuken; Tamara, met klassieke Indiase gerechten en meerdere vegetarische eetopties; The Latin Quarter, met klassieke Latijnse gerechten met een twist; Tapas Food Truck, waar op Spaanse wijze verfijnde street food wordt bereid; Garden Kitchen, waar gasten customized salades kunnen bestellen met meer dan twee dozijnen aan ingrediënten om uit te kiezen; Just Desserts, met klassieke nagerechten zoals taarten en cakes en Just Ice Cream, waar alle favoriete ijssmaken en over de top decadente creaties van de gasten worden geserveerd.


Onda By Scarpetta 

Hybride dineren op Ocean Boulevard
Aanvullend op het culinaire aanbod dat op Norwegian Prima's ‘Ocean Boulevard’ beschikbaar is, zullen er nog drie extra eetgelegenheden te vinden zijn met zowel binnen- als buitenzitplaatsen, waaronder Onda By Scarpetta, Los Lobos en The Local Bar & Grill. Onda by Scarpetta, wat in 2019 debuteerde op Norwegian Encore en ook beschikbaar is op Norwegian Spirit, bekend om de rijke en gedurfde smaken laten zien waarvoor de moderne Italiaanse land-based, bekroonde Scarpetta-restaurants worden erkend. De locatie, ontworpen door het gewaardeerde ontwerpbureau Studio Dado, beschikt over een elegante sfeer, modern design en een uitgestrekt binnen- en buitenuitzicht op de zee. Los Lobos, het premium Mexicaanse restaurant van NCL, keert terug op Norwegian Prima om traditionele Mexicaanse smaken met moderne flair te presenteren in een eigentijdse sfeer, ook ontworpen door Studio Dado. De vernieuwde Local Bar & Grill in een chique beach club sfeer met livemuziek waar gasten kunnen ontspannen en genieten van cocktails en klassieke Americana gerechten.


The Concourse

Een dag op Ocean Boulevard: The Concourse, Infinity Beach, Oceanwalk en La Terraza
Gemaakt als een bestemming op zich, binnen Norwegian Prima en om de dagelijkse gastervaringen te bevorderen op Ocean Boulevard, onthult NCL extra primeurs, waaronder ‘The Concourse’. The Concourse is een buitensculptuurtuin met een kunstmuur die is ontworpen door de beroemde kunstenaar David Harber en zes losstaande installaties die ontworpen zijn door Alexander Krivosheiw, met meeslepende kunst geïnspireerd door oude mythologie en hedendaagse abstracte vormen. De zeven sculpturen, met een waarde van meer dan $2 miljoen bieden verbluffende effecten die veranderen als de zon ondergaat, waardoor ze perfect zijn voor foto's en social media berichten. Gasten kunnen ook ontspannen bij Infinity Beach met twee infinity pools, één gelegen aan elke kant van het schip en dicht bij het oceaanoppervlak. Een primeur in de branche waarmee zwembadbezoekers de uitgestrektheid van de oceaan kunnen bewonderen terwijl ze in de open lucht zitten. De twee glazen Oceanwalk bruggen, ook nieuw voor het merk, zullen gasten voorzien van een fotografisch, adembenemend uitzicht dat hen het gevoel geeft alsof ze in de lucht over het water lopen. La Terraza, een openlucht lounge, biedt een aangename plek voor bezoekers om te genieten van een prachtig uitzicht op zee. 

Bucketlist routes van het nieuwste schip
Zomer 2022: Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk

Na een reeks inaugurele cruises en vanaf augustus 2022, zal Norwegian Prima het nieuwste schip zijn dat inscheept in Noord-Europa. Van 17 augustus tot 13 september 2022 zal het schip een reeks van achtdaagse cruises maken vanuit Amsterdam, Nederland en Kopenhagen, Denemarken waarbij gasten de kans krijgen om Noord-Europa, de Noorse Fjorden en de Baltische regio's te verkennen.

Herfst/ winter 2022: Bermuda en het Caribisch gebied
Op 23 september vertrekt Norwegian Prima vanuit Southampton, Engeland, voor een 12-daagse trans-Atlantische reis met een bezoek aan Lerwick, Schotland met een overnachting in Reykjavik, IJsland, voordat ze aankomt in Halifax, Nova Scotia. Ze eindigt haar reis in New York om op 10 oktober te beginnen aan een vijfdaagse rondreis naar Bermuda, waar ze haar debuut zal maken als het nieuwste schip dat het herfst- en winterseizoen vaart. Op 15 oktober vertrekt ze vanuit New York voor een 12-daagse open-jaw Caribbean route waar ze het nieuwste schip in de regio zal zijn en voor de allereerste keer voor NCL, zal het schip Galveston, TX bezoeken. Ze zal aanmeren in Willemstad, Curacao; Kralendijk, Bonaire; Oranjestad, Aruba, waarbij alle bezoeken in de haven tussen de negen en tien uur duren. Op 31 oktober zal Norwegian Prima haar Caribisch seizoen aftrappen met vertrek vanuit Galveston, TX, naar Miami op een 11-daagse route met bezoeken aan Willemstad, Curacao; Kralendijk, Bonaire en het onlangs vernieuwde privé-eiland Great Stirrup Cay, Bahamas. Van 19 november tot 3 december zal Norwegian Prima vanuit Miami drie zevendaagse West-Caribische cruises aanbieden met bezoek aan Harvest Caye, de privé resort bestemming van NCL in Belize, in aanvulling op andere bijzondere havens zoals Cozumel, Mexico, en Roatan Island, Honduras.

Herfst/Winter 2022-2023: West-Caribische reizen met als thuishaven Orlando, Florida (Port Canaveral) 
Van 11 december 2022 tot 19 maart 2023 zal Norwegian Prima haar thuishaven hebben in Orlando, Florida. (Port Canaveral), vanaf waar 15 rondreizen in de Westelijke Caraïben worden gemaakt met routes van vijf, zeven en negen dagen die een bezoek brengen aan bekende bestemmingen, waaronder Cozumel, Mexico; Ocho Rios, Jamaica; Grand Cayman, Cayman Islands, en NCL's privé-eiland, Great Stirrup Cay, in de Bahama's.

Voorjaar 2023: Bermuda
Vanaf 28 maart tot 7 mei, zal Norwegian Prima een mini-seizoen van vijf en meestal zevendaagse rondreis Bermuda reizen varen vanuit New York. Ze zal een stop maken in Norfolk, Virginia - de toegangspoort tot Virginia Beach en het historische gebied van Koloniaal Williamsburg. Het schip zal ook naar de Royal Naval Dockyard in Bermuda varen, waarbij de routes één of twee overnachtingen in de Royal Naval Dockyard inbegrepen zijn om de gasten de flexibiliteit te geven om de winkels, restaurants en ongerepte stranden op hun eigen tijd te verkennen.

Voorjaar en zomer 2023: Noord-Europa
Op 14 mei gaat Norwegian Prima terug naar IJsland en Noord-Europa, met een 11-daagse trans-Atlantische reis van New York City naar Reykjavik, IJsland, Halifax en Sydney, Nova Scotia, voordat ze verschillende IJslandse havens bezoekt, waaronder Akureyri, aan de langste fjord van IJsland en Isafjordur, waar gasten de IJslandse Vikinggeschiedenis en ongerepte natuurlijke wonderen kunnen bewonderen. De reis wordt afgesloten in Reykjavik met een overnachting, waar gasten kunnen deelnemen aan de kosmopolitische ervaringen van de hoofdstad en grootste stad van IJsland met hedendaagse kunst, een groeiende culinaire scene en bloeiende muziekcultuur en tegelijkertijd contact houden met het buitenleven in de vorm van geothermische bronnen en walvissafari-activiteiten.

Van 25 mei tot 7 september biedt Norwegian Prima's zomerseizoen 2023 een mix van 10- en 11-daagse Noorwegen en IJsland afvaarten vanuit Reykjavik, IJsland, en Southampton, Engeland, met uitgebreide tijd in de haven tussen 9 en 14 uur om gasten een indrukwekkende ervaring te bieden. Tijdens haar reis zullen de gasten de unieke kans hebben om door de opmerkelijke Heritage Fjorden te varen, een UNESCO World Heritage site, waar Norwegian Prima een van de weinige schepen zal zijn die voldoet aan de criteria om in deze ecologisch beschermde wateren te varen. Andere bucketlist waardige bestemmingen zijn een bezoek aan Geiranger, Noorwegen, met 14 uur in de haven waar gasten een bezoek kunnen brengen aan de beroemdste fjord van Noorwegen, Geiranger Fjord, een adembenemende diepblauwe UNESCO-beschermde fjord omgeven door majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen, wilde watervallen en weelderige plantengroei. De wereldberoemde Seven Sisters en The Bridal Veil watervallen zijn slechts twee van de vele watervallen die langs de steile berghellingen van Geiranger Fjord naar beneden lopen. Norwegian Prima zal ook Olden, Noorwegen aandoen en 10 uur in de haven liggen vanwaar gasten toegang hebben tot de Briksdal gletsjer, een onderdeel van de beroemde Jostedal gletsjer, waar gasten kunnen deelnemen aan once-in-a-lifetime wandelingen over natuurpaden.

Op 17 september sluit Norwegian Prima haar zomerseizoen 2023 af met een 14-daagse rondreis vanuit Southampton, Engeland. De reis omvat zeven tot tien uur in de haven met tussenstops in Dublin, Ierland; Isafjordur en Akureyri, IJsland, met een overnachting in Reykjavik; en bezoeken aan Geiranger, Olden, en Stavanger, Noorwegen.

Voor beelden en video's van de gloednieuwe Norwegian Prima, klik hier.

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com.


Bijlagen

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn