Logo

Acer kondigt gaminglaptops Predator Triton 300, Predator Helios 300 en Nitro 5 aan met nieuwe 11e generatie mobiele processoren uit Intel Core H-serie

 

Samenvatting door de redacteur

TAIPEI, TAIWAN (11 mei 2021) – Acer heeft vandaag updates aangekondigd voor de populaire gaminglaptops Predator Triton 300, Predator Helios 300 en Nitro 5. De laptops zijn vernieuwd en voorzien van de nieuwste 11e generatie processoren uit de Intel® Core™ H-serie en laptop-GPU's uit de NVIDIA GeForce RTX 30-serie, waaronder de nieuwe GeForce RTX 3050 en de GeForce RTX 3050 Ti. Naast een aantal andere updates zorgen de de verbeteringen aan de beeldschermen van deze apparaten ervoor dat spelers zoveel mogelijk van deze power boost zullen genieten.

"De nieuwe updates die vandaag zijn aangekondigd, zijn zowel voor ons als voor de gebruikers zeer interessant, omdat we met krachtigere processoren de mogelijkheden voor thermisch beheer van onze apparaten verder kunnen optimaliseren dan ooit tevoren", aldus James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. "Er worden momenteel veel fascinerende technologieën ontwikkeld en wij kunnen een perfect afgestemd pakket aanbieden voor spelers van alle niveaus. Of u nu een doorgewinterde prof bent of voor het eerst een gaminglaptop aanschaft, dit is hét moment."

"Met de 11e generatie processoren uit de Intel Core H-serie kunnen innoverende bedrijven zoals Acer ongelooflijke game-ervaringen bieden. Een nieuwe architectuur maakt frequenties tot 5 GHz mogelijk, evenals de nieuwe 4e generatie PCIe-architectuur voor de snelste graphics en toegang tot opgeslagen gegevens en razendsnelle connectiviteit op basis van de nieuwste technologieën zoals WiFi 6E en Thunderbolt 4", aldus Ran Senderovitz, Vice President en General Manager, Mobile Products Group, Intel.

Predator Triton 300

De Predator Triton 300 (PT315-53) is 19,9 mm dun, waardoor deze oersterke laptop gemakkelijk in een rugzak of aktetas past. De volledig metalen behuizing van de laptop herbergt een 11e generatie processor uit de Intel Core H-serie die tot wel 4,6 GHz kan bereiken, een NVIDIA GeForce RTX 3080-GPU voor laptops en tot wel 32 GB aan DDR4-geheugen, waarmee deze laptop meer dan geschikt is voor de nieuwste games. Vervolgens kunnen gebruikers kiezen tussen twee verschillende panelen: degenen die hun games tot leven willen brengen, kunnen kiezen voor een QHD-scherm met 165 Hz; gebruikers die van alle mogelijke voordelen willen genieten, zullen eerder gaan voor het razendsnelle 360 Hz FHD-scherm. Als klap op de vuurpijl zorgt de overdrive-responstijd van 3 ms1 ervoor dat gebruikers de laptop soepel en probleemloos op hoge toeren kunnen laten draaien.

De laptop beschikt over een dubbel koelsysteem om alle componenten koel te houden tijdens het spelen van een veeleisende game. Een van deze koelsystemen is de nieuwste 5e generatie AeroBlade™ 3D-ventilator. Deze speciaal ontworpen ventilator is voorzien van 89 metalen bladen die 0,08 mm dun zijn met een bionisch vormgegeven vleugelpunten die een grotere luchtdoorstroming met minimale turbulentie mogelijk maken, wat resulteert in een luchtdoorstroming die 55% hoger ligt dan bij een kunststof ventilator2. De koelcapaciteit wordt nog verder vergroot door speciale warmtebuizen voor de GPU en CPU en strategisch geplaatste inlaat- en uitlaatopeningen voor een maximale koelefficiëntie, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties.

Dankzij de RGB toetsenbordverlichten met vier zones kan elke gebruiker de laptop nog verder personaliseren, terwijl gekleurde WASD- en pijltjestoetsen de bewegingstoetsen laten opvallen. Het DTS:X Ultra-geluid maakt van elke headset of speakerset een 360° surround sound systeem, zodat ook de bewegingen van de tegenstanders opvallen en muziek en films een realistisch, ruimtelijk geluid krijgen. Dankzij Intel® Killer™ E2600G Ethernet, Intel™ WiFi 6 AX1650i en Control Center 2.0 ervaren gebruikers minder latentie. Het grote aantal poorten biedt spelers vele mogelijkheden. Met HDMI 2.1 voor het aansluiten van een extern scherm, twee USB 3.2 Gen 1-poorten, één USB 3.2 Gen 2-poort, een Mini DisplayPort 1.4 en USB Type-C (Thunderbolt™ 4) zijn de mogelijkheden voor het aansluiten van randapparatuur eindeloos.

Predator Helios 300

De nieuwe Predator Helios 300 heeft alles wat gamers nodig hebben om de concurrentie te verslaan: een 11e generatie processor uit de Intel Core H-serie, een NVIDIA GeForce RTX 3070-GPU voor laptops en tot wel 32 GB aan DDR4 RAM. Al dat vermogen wordt ondersteund door de 5e generatie AeroBlade™ 3D-ventilator van Acer, een speciaal ontworpen ventilator met 89 metalen bladen die 0,08 mm dun zijn. Dit zorgt voor een luchtdoorstroming die 55% hoger ligt dan bij een kunststof ventilator2. Het 17-inch model is daarnaast uitgerust met het Vortex Flow-ontwerp van Acer, een strategisch koelontwerp dat is ontworpen om aerodynamische stromen te genereren, zodat de CPU en GPU beter worden gekoeld en daarnaast ook de temperatuur van de behuizing wordt verlaagd.

Dit vermogen komt tot uiting op een van de twee schermen: een razendsnel FHD-paneel met 360 Hz of een schitterend QHD-paneel met 165 Hz. Beide schermen hebben een overdrive-responstijd van 3 ms1 en kunnen dus probleemloos op volle toeren werken met minimale ghosting. Het fraaie uiterlijk wordt doorgetrokken naar het toetsenbord, dat is voorzien van 4 RGB-zones en doorzichtige, concave kappen bij de WASD-toetsen. In tegenstelling tot een standaard toetsenbord beschikt deze laptop over een Turbo-toets waarmee gebruikers overklokken direct activeren en over een PredatorSense™-toets waarmee de speciale hulpprogramma-app wordt geopend waarmee gebruikers het systeem kunnen controleren of overklokken, RGB-voorkeuren kunnen aanpassen en nog veel meer.

De laptop is uitgerust met een Intel® Killer™ E2600-ethernetcontroller, Intel® Killer™ WiFi 6 AX1650i en Control Center 2.0 voor lage latenties en een betrouwbaardere verbinding, én met DTS:X Ultra. Ook biedt de laptop een reeks USB 3.2-poorten, waaronder een ongelooflijk snelle Thunderbolt™ 4 USB-C-poort met ondersteuning voor DisplayPort en vermogensafgifte. Ook zit er een HDMI 2.1-poort op, zodat gamers hun laptop eenvoudig kunnen aansluiten op een externe monitor. Tot slot biedt de HDD-schijf van 2 TB voldoende ruimte voor alle games die gebruikers in hun bibliotheek hebben staan.

Acer Nitro 5

Deze generatie van de Nitro 5 bestaat uit ware krachtpatsers: de modellen beschikken over de nieuwste 11e generatie processor uit de Intel Core H-serie, een NVIDIA GeForce RTX 3070-GPU voor laptops en 32 GB aan DDR4 RAM. Deze krachtige specificaties stuwen het 15,6-inch (AN515-57) of 17,3-inch (AN517-54) QHD IPS-scherm3 naar een refresh rate van 165 Hz met een responstijd van 3 ms1, terwijl de screen-to-body ratio van 80% ervoor zorgt dat spelers meer van de game zien en minder van de randen. Naast de geweldige snelheid biedt de Nitro 5 ook veel opslagruimte: twee M.2 PCIe- of SATA SSD-sleuven1 bieden een maximaal geheugen van 1 TB Raid 0 of 2 TB HDD, zodat spelers al hun games, films en streambeelden altijd bij de hand hebben.

Diverse speciaal ontworpen Acer-technologieën zorgen ervoor dat de hardware zo koel mogelijk blijft werken; de Acer Coolboost™-technologie, een dubbele ventilator, een strategisch geplaatste luchtinlaat en een uitlaat met vier ventilatieopeningen zorgen voor een 10% hogere ventilatorsnelheid en een 9% betere CPU- en GPU-koeling in vergelijking met de automatische modus. In situaties waarin minder vermogen nodig is, kunnen gebruikers met behulp van de speciale NitroSense-toets de systeemprestaties regelen, een vooraf ingestelde koelmodus kiezen of hun eigen modus instellen. Ook biedt deze toets toegang tot een aantal andere systeemaanpassingen, zoals LCD-overdrive of de zes verschillende geluidsmodi van Acer TrueHarmony™.

De Acer Nitro 5 beschikt daarnaast over een paar leuke functies en handige snufjes. Dankzij RGB verlichting met vier zones1 hebben gebruikers volledige controle over hun toetsenbord, dat voor alle toetsen een travel van 1,6 mm biedt. Ook zijn de modellen in deze serie uitgerust met een volledig zwart Precision Touchpad. De laptop beschikt daarnaast over een groot aantal verbindingsopties, waaronder een RJ45- en een HDMI 2.1-poort, een USB 3.2 Gen 2-poort en twee Gen 1-poorten, plus een USB Type-C™ (Thunderbolt™ 4)-poort. De oplaadpoort is verplaatst naar de achterkant, waardoor het apparaat er netter en overzichtelijker uitziet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Triton 300 (PT315-53) is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux vanaf €1299,-.

De 15-inch Predator Helios 300 (PH315-54) is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux vanaf €1199,-.

De 17-inch Predator Helios 300 (PH317-55) is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux vanaf €1299,-.

De 15-inch Acer Nitro 5 (AN515-57) is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux vanaf €1299,-.

De 17-inch Acer Nitro 5 (AN517-54) is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux vanaf €1399,-.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

 

1 - Niet-systeemeigen responstijd. Behaald met behulp van LCD-overdrive.

2 - De prestaties zijn gebaseerd op de vergelijking met dezelfde afmetingen van een B bouwvoorbeeld en een kunststof ventilator. De werkelijke luchtstroom varieert, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, de grootte van de ventilator en andere factoren.

3 - Alle in dit document vermelde merken en productnamen bevatten handelsmerken van hun respectieve bedrijven en worden alleen gebruikt om de producten te benoemen of te beschrijven.


Bijlagen

Over Acer

Acer, opgericht in 1976, is nu een van ’s werelds top ICT bedrijven en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. Acer focust zich op de toekomst en op een wereld waarin hardware, software en services zullen samensmelten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor consumenten en bedrijven. Van servicegeoriënteerde technologieën en Internet of Things tot gaming en virtual reality. Acers 7000+ werknemers zijn toegewijd aan onderzoek, design, marketing, sales, productondersteuning en oplossingen die barrières tussen mensen en technologie doorbreken. Kijk voor meer informatie op www.acer.com.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn