Logo

Amsterdam - Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij. Onderzoek van de Monitor Mens & Maatschappij geeft aan dat 30% van de ondervraagden sinds de coronacrisis bewuster en duurzamer wil consumeren[1]. Het feit dat we zuinig moeten zijn op de natuur en onze aarde is hierbij een van de belangrijkste motivaties om verantwoord te consumeren. Naar aanleiding van Earth Day op 22 april, roept Amway dan ook op om duurzamer te produceren en consumeren.  

Een gezonde geest in een gezond lichaam met aandacht voor de natuur. Het is iets waar veel mensen zich steeds meer bewust van worden. En het is ook exact waar Earth Day voor staat. De dag wil mensen bewust maken van hun consumentengedrag, en de invloed daarvan op onze aarde. 

Bewuster en duurzamer consumeren  

Volgens de studie van de Monitor Mens & Maatschappij geeft 30% van de ondervraagden aan bewuster en duurzamer te consumeren. Van deze groep geeft 56% van de mensen aan, duurzaamheid belangrijk te vinden wanneer ze persoonlijke verzorgingsproducten aankopen[1]. De coronacrisis heeft dit proces het afgelopen jaar versneld doordat mensen zich meer bewust zijn geworden van het belang om goed met elkaar, de natuur en de wereld om te gaan.  

Het motief dat we zuinig moeten zijn op de natuur en onze aarde is hierbij de belangrijkste beweegreden om duurzaam te consumeren[1]. De ondervraagden vertrouwen daarin ook heel erg op bedrijven, en gaan er vanuit dat zij daarin hun verantwoordelijkheid nemen.  

Marcel Belder, Marketing Manager Amway voor Nederland, België, het VK en Scandinavië vertelt: “Duurzaamheid is voor Amway echt een prioriteit en we nemen daar ook onze verantwoordelijkheid in. We vinden het belangrijk dat wij veilige en goede producten leveren, niet enkel voor de mens maar zeker ook voor de natuur. Met ons ‘van zaadje tot supplement’- principe weten consumenten precies waar hun producten vandaan komen én kunnen wij ervoor zorgen dat we voorzichtig om gaan met onze bodem.” 

Van zaadje tot supplement 

Om ervoor te zorgen dat Amway enkel gebruik maakt van grondstoffen die vrij zijn van pesticiden en niet genetisch gemodificeerd zijn, heeft het bedrijf al verschillende jaren hun eigen landbouwbedrijven. Het bedrijf exploiteert ondertussen meer dan 5.992 hectares landbouwgrond, dat volgens de Amerikaanse wetgeving biologisch gecertificeerd is, in de VS, Mexico en Brazilië onder het Nutrilite™-merk. Daar kweken ze zelf een deel van hun ingrediënten voor hun make-up en voedingssupplementen met behulp van duurzame, chemicaliënvrije methoden.  

Marcel Belder vult aan: "Niet-duurzame landbouw zal de tand des tijds niet doorstaan. En als het toch blijft bestaan, zal het in alle opzichten duurder worden, zowel ecologisch, financieel als maatschappelijk. Daarom introduceren de lokale landbouwers kleinschalige, duurzame landbouwmethoden, die een grootschalige impact kunnen hebben. In plaats van pesticiden gebruiken we bijvoorbeeld goede insecten, valken en natuurlijke onkruidbestrijding om onze planten te beschermen. En doordat de producten op onze eigen boerderijen worden gekweekt kunnen ze gevolgd worden van zaadje tot supplement.” 

Die transparantie voor de klant is voor Amway heel belangrijk. Voor Nutrilite™ is het traceren van de ingrediënten en producten vanaf het begin van fundamenteel belang geweest. In feite helpt het hen naar zijn klanten toe te garanderen dat hun producten zuiver, veilig en effectief zijn. Amway hoopt dan ook dat andere bedrijven snel hun voorbeeld volgt. 

[1] Monitor Merk & Maatschappij: resultaten derde kwartaal 2020 https://marketresponse.nl/wp-content/uploads/Monitor-Merk-Maatschappij-rapportage-resultaten-2020-Q3.pdf 


Bijlagen

Amway is een direct sales bedrijf met een waarde van 8,4 miljard dollar gevestigd in Ada, Michigan, USA. Topmerken voor Amway zijn Nutrilite™ vitamine, mineralen en voedingssupplementen, Artistry™ huidverzorging en kleurcosmetica en eSpring™ waterbehandelingssystemen. De wereldwijde verkoop in 2019 maakte Amway tot de nummer 1 in de wereld op het gebied van directe verkoop, volgens het Direct Selling News 2020 Global 100. Het jaarlijkse verkoopcijfer van het bedrijf omvat de inkomsten uit de directe verkoopactiviteiten en andere bedrijfsparticipaties. Voor bedrijfsnieuws, bezoek globalnews.amway.com.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn