Amsterdam, de stad vol oneindige verhalen, is kleurrijk, groen, verrassend en vrolijk. Wandel mee met Gijs & Floor en ontdek de stad opnieuw.

De stad in 174.00 stappen, 4 uur per wandeling, 9 wandelingen, 7 thema's, 380 anekdotes, 383 foto's, 7 grote Jan Rothuizen-tekeningen, 3 borrels in de Pijlsteeg, 1 boekhandel, 1 bloemenzaak, 2 oliebollenkramen, 2 ijszaken, 2 eenden en 1 nijlpaard en veel meer.  

Amsterdammers, vrienden, liefhebbers van kunst en gekke, bijzondere verhalen Floor van Spaendonck en Gijs Stork begonnen tijdens de eerste lockdown van 2020 met hun wandelingen in de stad waar ze wonen, werken en feesten. Amsterdam, stiller dan ooit, bleek mooier en interessanter dan ooit tevoren. Ze schreven hun verhalen op en maakten er foto's bij. De wandelingen plaatsten ze op social media, waar ze al snel veel trouwe volgers kregen. Sinds begin april wandelen ze ook elke week voor Het Parool en werken zij aan een reeks podcasts bij Felix Meritis. 

Jan Rothuizen maakte de tekeningen bij hun verhalen.

Negen wandelingen, kriskras door de stad, startpunt altijd vanaf de Dam. Noord, oost, zuid, west, twee routes door de haven, een over de Herengracht, een wandeling voor 4 mei en eentje voor de donkere decemberdagen. Ook nemen Gijs en Floor je mee naar de mooiste parken en begraafplaatsen, langs bijzondere architectuur, kunstwerken, ambachtslieden, moord & misdaadplekken en tonen ze hun oog voor details.

Amsterdam door! Gijs & Floor
Tekst & foto's: Floor van Spaendonck en Gijs Stork
Tekeningen: Jan Rothuizen
Vormgeving: Jelle F. Post
Verkoopprijs: € 22,50
ISBN 978 90 8301 48 69
224 pagina's, paperback met flappen, 167x220 mm 
Verkrijgbaar vanaf half mei 2021

 


Bijlagen
Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn