PERSBERICHT ONDER EMBARGO TOT VANDAAG (16/04) 16U30

 

Paralympic Team Belgium lanceert Now is the time to stare-campagne

 

Staar naar onze Paralympiërs omwille van hun prestaties

Brussel, 16 april 2021 – Paralympic Team Belgium lanceert vandaag de video van haar Now is the time to stare-campagne die wil aankaarten dat mensen met een beperking nog vaak worden aangestaard in het straatbeeld. Deze campagne wil vragen om de aandacht te vestigen op de straffe prestaties van onze Belgische Paralympiërs en alle andere mensen die ondanks hun beperking tot grootse dingen in staat zijn. De video geeft de aftrap voor de campagne die volgende maandag definitief aanvat, in aanloop naar de Paralympische Spelen in Tokyo die op 24 augustus beginnen.

De Belgische Paralympiërs zijn in volle voorbereiding op de Paralympische Spelen die in de zomer in Tokyo doorgaan. Ze trainen elke dag om in Japan op medaillejacht te gaan in disciplines als wielrennen, tafeltennis, boccia of goalball. Helaas worden mensen met een beperking zoals zij nog te vaak nagestaard omwille van hun beperking, terwijl het beeld van de talentvolle doorzetters die ze zijn, nog niet genoegzaam bekend is. Daarom lanceert Paralympic Team Belgium haar Now is the time to stare-campagne.

Daarmee wil het oproepen om verder te kijken dan de beperkingen waarmee personen zoals onze Paralympiërs dagelijks moeten leven. De Paralympiërs krijgen hier zelf mee te maken, maar willen tegelijk ook een lans breken voor andere mensen die met een beperking leven want ook die mensen krijgen jammer genoeg nog dagelijks met starende blikken te maken. We onthullen onze campagnevideo Now is the time to stare vandaag (vrijdag 16 april) om 16u30 uur via onze Facebookpagina en die kan daarna via alle kanalen gedeeld worden. De video toont hoe onze atleten soms op straat nog worden aangestaard. Het zijn veelal blikken die veroordelen of medelijden tonen en daar willen we graag verandering in brengen.

Video online delen
Onze atleten verdienen alle steun op hun weg naar eremetaal en willen aangemoedigd worden, net als hun collega-Olympiërs. Daarom wil Paralympic Team Belgium de Now it’s time to stare-video als een (Olympisch) vuurtje verspreiden en een oproep doen om onze atleten aan te staren op hun gloriemoment, wanneer ze straks een gooi naar goud doen. 

“Onze Paralympiërs zijn stuk voor stuk topsporters die leven voor hun sport”, zegt Anne d’Ieteren, voorzitter Belgian Paralympic Committee. “Daarvoor verdienen ze heel veel respect en erkenning, maar helaas wordt er soms ook nog een beetje op hen neergekeken. Een jammerlijk maatschappelijk issue waar ook andere mensen met een beperking nog dagelijks mee worden geconfronteerd. Daar willen we met deze actie verandering in brengen.”

De Now is the time to stare-campagne gaat officieel op maandag 19 april van start, maar de video wordt als teaser vandaag al gelanceerd. De Paralympische Spelen vinden deze zomer in Tokyo plaats van 24 augustus tot 5 september. Alle info over de Belgische Paralympiërs en de Paralympische Spelen vindt u terug op de website van Paralympic Team Belgium.

 


Bijlagen

Voor meer informatie, afbeeldingen of interviews kunt u contact opnemen met:

Belgian Paralympic Committe:
Guillaume Gobert, woordvoerder: guillaume.gobert@paralympic.be, 0032 479 79 62 45
Hélène Masson, communicatie coordinator: helene.masson@paralympic.be, 0032 475 67 58 57

LEWIS: 
Julie Galot, paralympicbe@teamlewis.com, 0032 479 08 62 15 

 

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn