PERSBERICHT

15 april 2021

ClickBrick Pure: circulair keramisch gevelsysteem met traditionele look

Wienerberger heeft zijn assortiment innovatieve gevelsystemen uitgebreid met ClickBrick Pure. Waar ClickBrick Cube een strakke, massieve gevel oplevert, heeft ClickBrick Pure de klassieke uitstraling van traditioneel metselwerk. Beide systemen zijn volledig circulair en worden geleverd volgens Brick as a Service. Met de sterke focus op hergebruik draagt Wienerberger voor een belangrijk deel bij aan de duurzame ambities van de bouw.

ClickBrick Pure

De ClickBrick gevelsystemen bestaan uit op maat gekalibreerde, gefreesde bakstenen met een groef. Met ClickBrick kunnen remontabele gevels worden gestapeld, zonder mortel of lijm. Hierdoor kan snel, gemakkelijk en weersonafhankelijk worden gewerkt. Met ClickBrick Pure introduceert Wienerberger nu het tweede systeem in de serie. Het is het eerste volledig circulaire gevelsysteem met een handvorm baksteen. Het systeem heeft de grillige, karaktervolle structuur die deze bakstenen typeert. Door de aangebrachte schijnvoegen krijgt de gevel een vertrouwde, traditionele uitstraling. Ook ClickBrick Pure wordt volledig droog en solide gestapeld met rvs-clips en -spouwankers. Er is geen specifieke vakkennis nodig. Het systeem is beschikbaar in zeven kleuren en geschikt voor een vrij metselverband. Doordat er geen voegmateriaal wordt toegepast, zijn uitbloeiingen door vrijkomende kalk uitgesloten.

Sterke focus op hergebruik

Op weg naar een circulaire economie in 2050 zet Wienerberger in op duurzaam en circulair bouwen. Wienerberger investeert continu in nieuwe producten en systemen om het grondstofverbruik terug te dringen en de levensduur van materialen te verlengen. Met het ClickBrick-assortiment biedt Wienerberger een totaaloplossing met een sterke focus op hergebruik van de grondstoffen. Wienerberger levert de systemen volgens Brick as a Service. Dit voorziet in het complete gevelsysteem inclusief alle toebehoren, projectbegeleiding, advies op maat en zekerheid in retourafname met restwaarde.

Fotobijschrift:

ClickBrick Pure is het eerste volledig circulaire gevelsysteem met een handvorm baksteen.


Bijlagen

Over Wienerberger
Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website.

 

Persbericht verzonden door DeJong&Verder, (085) 017 1700, saskia@dejongev.nl   


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn