Logo


TUI ORGANISEERT PROEFVAKANTIE MET BEWEGINGSVRIJHEID NAAR GRAN CANARIA

Proefvakantie in samenwerking met Corendon en met ondersteuning van ANVR, overheid en het RIVM


Rijswijk, 14 april 2021 – Vakantiegangers die niet langer kunnen wachten om op vakantie te gaan, mét bewegingsvrijheid, kunnen zich aanmelden voor een proefvakantie naar Gran Canaria. Samen met Corendon en met ondersteuning van ANVR, de overheid en het RIVM, organiseert TUI deze proefvakantie om ervaring op te doen zodat we straks -als het weer mag, veilig en verantwoord kunnen reizen. De reis zal begin mei plaatsvinden naar het zonnige Spaanse eiland Gran Canaria. Vakantiegangers verblijven hier acht dagen in een luxe All Inclusive hotel waar het ze aan niets ontbreekt. Daarnaast kunnen ze zich vrij bewegen en van de omgeving genieten. Uiteraard moet iedereen zich houden aan de coronaregels die gelden tijdens de vlucht, in het hotel en op de vakantiebestemming. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf maandag 19 april inschrijven via de website van TUI.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Wij zijn er klaar voor om reizigers weer van een fijne maar vooral ook veilige en verantwoorde vakantie te laten genieten. Dat we dit nu in de praktijk kunnen gaan testen met een vakantie mét bewegingsvrijheid is een mooie volgende stap naar hopelijk een zomer waarin er weer gereisd kan worden. Want één ding is duidelijk, de behoefte aan een vakantie in het buitenland wordt met de dag groter. Iedereen snakt ernaar om weer op pad te kunnen.”

180 vakantiegangers naar de zon
De proefvakantie is een achtdaagse vakantie naar Gran Canaria met vertrek begin mei. De reis is inclusief de heen- en terugvlucht met Corendon Dutch Airlines, bustransfers van en naar het hotel vanaf de luchthaven, een verblijf van zeven nachten in het RIU Gran Canaria hotel op basis van All Inclusive, een reisverzekering en de benodigde testen voor de heen- en terugreis. In totaal kunnen er 180 vakantiegangers mee; 90 gasten met Corendon en 90 gasten met TUI.

Voorwaarden proefvakantie
Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich vanaf maandag 19 april aanmelden voor de proefvakantie. Dan maken we ook alle details over de reis ook bekend, zoals de exacte reisdatum, de prijs en de testvereisten. We maken een selectie uit alle aanmeldingen; hierbij houden we rekening met een juiste verdeling van alle leeftijdsgroepen en een goede man/vrouw-verdeling. Personen die behoren tot één van de door het RIVM vastgestelde risicogroepen kunnen helaas niet deelnemen aan deze reis.

Meerdere onderzoeken
Deze testreis is onderdeel van verschillende onderzoeken die de overheid samen met de reisbranche heeft opgezet. Zo is er in deze fase ook een testreis georganiseerd naar Rhodos waarbij de deelnemers hun hotel niet mogen verlaten. Ook komen er testreizen voor auto-, trein- en busvakanties. Deze onderzoeken zijn van groot belang om te kunnen bepalen onder welke voorwaarden we weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan.

 


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn