Logo

NORWEGIAN CRUISE LINE KONDIGT HERSTART CRUISES AAN MET EERSTE REIZEN IN EUROPA EN HET CARIBISCH GEBIED  

Geselecteerde Griekse eilanden en cruises in het Caribisch gebied nu te boeken

Nieuw SailSAFETM Health en Safety programma en ondersteuning van het Global Health en Wellness Council bij de herstart van cruises

Gasten kunnen de hervatting van cruises volgen via NCL’s ‘EMBARK - The Series’, vanaf 16 april 2021

Amsterdam, 6 april 2021 – Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator op het gebied van wereldwijde cruisereizen, heeft vandaag de langverwachte herstart van cruises aangekondigd, met nieuwe routes die door Europa en het Caribisch gebied varen vanaf 25 juli 2021.

NCL zal met een lagere capaciteit de activiteiten hervatten, met Norwegian Jade, Joy en Gem als eerste schepen van de met 17 schepen tellende vloot, die gasten weer aan boord mogen verwelkomen. Reizigers die met smart in afwachting zijn van de herstart, krijgen vanaf 25 juli 2021 de gelegenheid om de zomer door te brengen met het verkennen van oude ruïnes en zonnige stranden met geheel nieuwe zevendaagse cruises naar de Griekse eilanden op Norwegian Jade vanuit Athene (Piraeus). Eilandhoppen in het Caribisch gebied kan ook, met routes van een week die beschikbaar zijn vanaf Montego Bay, Jamaica vanaf 7 augustus 2021 op Norwegian Joy of vanuit Punta Cana (La Romana), Dominicaanse Republiek vanaf 15 augustus 2021 op Norwegian Gem.

“Na meer dan een jaar nadat we de afvaarten aanvankelijk hadden opgeschort, is het nu eindelijk de hoogste tijd dat we onze trouwe gasten het nieuws van onze geweldige cruise-comeback kunnen vertellen”, aldus Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL. “We hebben hard gewerkt aan het hervatten van onze activiteiten, waarbij gastervaring, gezondheid en veiligheid voorop staan. De groeiende beschikbaarheid van het COVID-19-vaccin is een gamechanger geweest. Het vaccin, gecombineerd met onze wetenschappelijk onderbouwde gezondheids- en veiligheidsprotocollen, zal ons helpen onze gasten te voorzien van, wat naar onze mening, de gezondste en veiligste vakantie op zee zal zijn.”

Sommer vervolgde: “Alle gasten aan boord van onze cruises met inschepingsdatum tot en met 31 oktober 2021, moeten volledig zijn gevaccineerd en getest voordat ze aan boord van onze schepen gaan. Gezien de steeds veranderende aard van de pandemie, de versnellende uitrol van het vaccin en de snelheid van wetenschappelijke bevindingen, is het voorbarig om beslissingen te nemen over onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor cruises met startdata die beginnen op 1 november 2021. We zullen onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen blijven evalueren en vertrouwen op de wetenschap en de raad van deskundigen meenemen, bij het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van ons beleid en onze procedures.”

Hoewel NCL al over zeer uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocollen beschikte, zijn deze protocollen afgelopen jaar nog verder ontwikkeld en verfijnd op basis van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en deskundig advies. Gisteren lanceerde moederbedrijf Norwegian Cruise Line Holdings het SailSAFE gezondheids- en veiligheidsprogramma, wat is gebaseerd op drie pijlers:

  1. Veiligheid voor gasten en bemanning met vaccinatievereisten, universele COVID-19 tests en verbeterde protocollen voor gezondheidsscreening;
  2. Veiligheid aan boord met luchtfiltratie van medische kwaliteit, verbeterde sanitaire maatregelen en verbeterde medische middelen;
  3. Veiligheid aan wal door de samenwerking met partners van touroperators op het land om gezondheids- en veiligheidsmaatregelen uit te breiden naar elke bestemming.                                                

Naarmate aanvullende informatie over te nemen protocollen beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com/sail-safe.

Naast de aankondiging van de herstart en de lancering van het SailSAFE-programma, kondigt NCL vandaag ook het SailSAFE Global Health en Wellness Council (de Raad) aan, bestaande uit zes experts die vooroplopen in hun vakgebied. Onder leiding van voorzitter Dr. Scott Gottlieb, voormalig commissaris van de Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) en covoorzitter van het Healthy Sail Panel, dat werd opgericht om de veilige hervatting van de activiteiten van de cruise-industrie te begeleiden, vormt het werk van de Raad een aanvulling op het Health Sail Panel-initiatief en zal zich richten op de implementatie, naleving en voortdurende verbetering van gezondheids- en veiligheidsprotocollen. Aanvullende informatie is hier beschikbaar.

Gasten hebben de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te krijgen terwijl NCL de laatste voorbereidingen treft om gasten weer aan boord te verwelkomen met de nieuwe docuserie ‘EMBARK - The Series’, die vanaf 16 april beschikbaar is op verzoek via www.ncl.com/embark.

NCL werkt nauw samen met bestemmingspartners en anderen om gasten niet alleen een veilige vakantie te bieden, maar ook een uitzonderlijke ervaring.

Sommer zei: “Het hervatten van de activiteiten is een veelomvattende onderneming, waarbij veel partijen over de hele wereld betrokken zijn. We zijn erg trots op onze samenwerkingen en kijken uit naar diepere partnerschappen terwijl we de toekomst tegemoet gaan."

Bij het verwelkomen van de aankondiging zei Edmund Bartlett, de minister van Toerisme van Jamaica: “Ik ben erg blij dat Norwegian Cruise Line Jamaica heeft uitgekozen als een van de eerste bestemmingen ter wereld om te bezoeken bij de herstart van het cruisen. We kijken ernaar uit om de Cruise Line weer aan onze kusten te verwelkomen en ik ben ervan overtuigd dat dit belangrijke partnerschap zal bijdragen aan onze inspanningen om onze toeristische sector opnieuw op te bouwen en onze economie in het algemeen een boost te geven. Jamaica is klaar voor de terugkeer van cruisetoerisme en we hebben robuuste protocollen opgesteld om een veilige, naadloze en beveiligde ervaring te garanderen. "

Deze nieuwe Caribische routes bieden gasten tien tot elf uur haventijd, waarbij elke afvaart slechts twee dagen op zee omvat en vier verschillende havens aandoet. Bovendien zullen gasten die met Norwegian Joy reizen vanuit Montego Bay, Jamaica, genieten van een bezoek aan Harvest Caye, NCL’s privéresortbestemming in Belize.

In reactie op NCL’s aankondiging dat er voor het eerst in de geschiedenis van het cruisebestaan van NCL naar Punta Cana gevaren zou worden, sprak president Luis Abinader van de Dominicaanse Republiek zijn waardering uit door te zeggen: "Vanaf de allereerste dag hebben we ons gecommitteerd om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om het herstel van onze toeristische sector te ondersteunen. De aanwezigheid van NCL deze zomer bevestigt opnieuw onze toewijding om reizigers een veilige bestemming te bieden. We danken NCL voor het vertrouwen in ons land."

Gasten die deze zomer en het begin van de herfst aan boord van Norwegian Jade, die naar de prachtige Griekse eilanden vaart, te vinden zijn, worden elke dag wakker op een nieuwe bestemming met acht tot negen uur haventijd om te verkennen.

De Griekse minister van Toerisme, Harry Theoharis, zei: “We zijn zeer verheugd over de aankondiging dat Norwegian Cruise Line haar cruises vanuit Griekenland weer zal hervatten. De diversiteit en rijke kleuren van al onze bestemmingen, samen met onze lange geschiedenis, unieke cultuur en beroemde gastronomie, zorgen voor een opmerkelijke ervaring voor alle gasten. In 2020 hebben we het toerisme veilig geopend en we werken eraan om dit jaar hetzelfde te blijven doen, dus reizigers gaan naar huis met herinneringen die ze met trots delen en die een leven lang zullen meegaan."

In combinatie met de aankondiging van de herstart, heeft NCL vandaag ook alle reisroutes in de maanden juli en augustus geannuleerd aan boord van Norwegian Breakaway, Dawn, Escape, Getaway, Sky, Spirit, Star en Sun. Bovendien zijn de reizen aan boord van Norwegian Epic tot en met 1 september 2021 en de reizen aan boord van Norwegian Pearl tot en met 7 november 2021, ook geannuleerd. Gasten en reispartners met getroffen reserveringen worden rechtstreeks gecontacteerd.

NCL heeft ook het tijdelijke Peace of Mind-annuleringsbeleid uitgebreid voor gasten die een cruise hebben geboekt voor 30 april 2021, met inschepingsdata tot en met 31 oktober 2021. Deze gasten krijgen de flexibiliteit om hun cruise 15 dagen voor vertrek te annuleren. Degenen die gebruik maken van het Peace of Mind-beleid zullen een volledige terugbetaling ontvangen in de vorm van een toekomstig cruisetegoed, wat kan worden toegepast op elke afvaart tot en met 31 december 2022.

Reizigers die op zoek zijn naar de laatste details over de herschikking van NCL, kunnen zich hier registreren.

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com.


Bijlagen

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn