NEDERLANDERS MASSAAL OP ZOEK NAAR KAMPEERPLEKKEN
Campspace biedt de meest bijzondere kampeerplekken in eigen land

Amsterdam, 30 maart 2021 – De stad uit, de natuur in. Een populaire beweging sinds de start van de coronacrisis en een trend die steeds meer Nederlanders omarmen. Online boekingsplatform Campspace merkt aan de boekingscijfers dat steeds meer stedelingen de natuur opzoeken en een weekendje weg in het groen boeken: meer dan 70% van de boekingen komt vanuit grote steden in Nederland en België. Vaak zijn deze boekingen erg last minute: bij meer dan 80% van de gasten zit er minder dan twee weken tussen het moment van boeken en de aankomstdatum. Daarnaast weten Nederlanders hun weg naar Campspace steeds vaker te vinden: het aantal boekingen in februari 2021 is met maar liefst 2210% gestegen ten opzichte van februari het jaar daarvoor, vlak voor de start van de coronacrisis. De afgelopen week, van 22 tot 28 maart, was de op 5 na beste week sinds de oprichting van Campspace. Het mag duidelijk zijn: met Pasen, de mei- en zelfs de zomervakantie in aantocht gaan de Nederlandse kampeerplekken als warme broodjes over de toonbank. Via Campspace boek je een unieke plek om te overnachten, midden in de natuur: van achtertuin in de polder tot op het erf van de boer. Hieronder een aantal heerlijke plekken voor iedereen die er even tussenuit wilt om te genieten van de natuur in eigen land. Tentje mee en gáán! 

Slapen op het erf van de boer
Vanuit deze boerderij in Noord-Brabant worden bezoekers vriendelijk verwelkomd door biggetjes, kippen, katten en honden. Een perfecte bestemming voor dierenliefhebbers én natuurliefhebbers, want hier stal je je tentje midden op een weiland uit. De Campspace is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende omgeving: van natuurgebied de Kampina tot aan Kasteel Nemelaer, er is van alles te ontdekken.

Ontspannen tussen de fruitbomen
Overnachten tussen de appel- en perenbomen? Het kan bij deze natuurrijke Campspace in Oudewater. Iedereen die hier zijn tent, camper of caravan neerzet mag niet alleen zelf zijn eigen fruit plukken, maar ook gebruik maken van het zwembad én het privéstrandje. Ook een duik in de Hollandsche IJssel behoort tot de mogelijkheden, welke makkelijk bereikbaar is met een trappetje vanaf de locatie. Een groene plek midden in het land voor iedereen die wilt genieten van de Nederlandse lente, de ondergaande zon en een kampvuur om na een lange dag marshmallows te roosteren.

Kamperen in een voedselbos
Nederland kent steeds meer voedselbossen: bossen waarin eetbare gewassen groeien, zoals kastanjes, fruit van bomen en struiken en andere gewassen zoals komkommer en kruiden. Ecologisch kamperen in zo’n voedselbos kan bij deze Campspace in Zeeland.  Een fijne plek om thuis te komen na een dag op het Zeeuwse strand of in de Zeeuwse duinen en waar respect voor de natuur centraal staat. Liever niet kamperen, maar toch overnachten op deze bijzondere locatie? Boek dan de luxe yurt of caravan voor een unieke ervaring.

Back to basic in Langerak
Vlakbij UNESCO werelderfgoed Kinderdijk is deze Campspace te vinden, bestaande uit een ruime tuin, boomgaard en bos. Een ideale plek voor iedereen die behoefte heeft aan ruimte en een weekend vol ontspanning. Voor wie niet beschikt over een eigen tent maar toch graag wilt kamperen, staat een wigwam klaar en voor wie liever tussen vier muren slaapt zijn een vintage caravan óf houten huisje beschikbaar.

Romantisch logeren onder de eikenboom
Op zoek naar een romantische kampeerbestemming voor twee? Deze Campspace in Zuid-Holland biedt plek voor kampeerliefhebbers op een weiland onder een eikenboom. De prachtige boerderij ligt nabij Den Haag en Leiden en is daarom perfect voor iedereen die even wilt ontsnappen aan het stadse leven. Zin in een sportief weekend? De locatie beschikt over een volleybalveld en paarden en is daarnaast omringd door mooie fiets- en wandelpaden.

Over Campspace
Campspace is een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Campspace streeft naar een toekomst waarin buiten actief zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven. Voor meer informatie over Campspace zie: www.campspace.com.


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn