Logo

Bestsellerauteur Bianca Toeps komt met kinderboek over autisme

Ik ben autastisch! door Bianca Toeps en Esther Walraven verschijnt op Wereld Autisme Dag

Op 2 april 2021, Wereld Autisme Dag, verschijnt bij uitgeverij Blossom Books Ik ben autastisch! door Bianca Toeps en Esther Walraven. Deze kindereditie van de bestseller Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, waarmee Toeps in 2019 debuteerde, is geschikt voor lezers vanaf 8 jaar.

‘Hoi, ik ben Bianca en ik ben een alien. Of eh... nou ja, niet echt natuurlijk. Maar ik voel me wel vaak een alien.’ 
Ik ben autastisch! wordt verteld vanuit het perspectief van de jonge Bianca. Met de hulp van haar vrienden Daan, Sam en Robin legt ze uit wat autisme precies is, hoe autistische hersenen werken en waarom sommige dingen voor autistische kinderen vaak net even anders gaan.
Het boek is door Roozeboos voorzien van kleurrijke illustraties en heeft een omkeerbaar stofomslag; lezers kiezen zelf welk personage ze op de voorkant van het boek willen zien.

De auteurs
Bianca Toeps is freelance fotograaf en websitemaker. Op haar 25e kreeg ze de diagnose autisme en in 2019 debuteerde ze met de bestseller Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, waarvan inmiddels ruim 15.000 exemplaren zijn verkocht.
Esther Walraven is gezondheidswetenschapper, universitair docent gezondheidspsychologie en auteur van diverse weetjesboeken voor kinderen vanaf 8 jaar. 


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn