DILLE & KAMILLE EN STAATSBOSBEHEER WERKEN SAMEN OM VLINDERS TE BESCHERMEN

Het aantal vlinders in Nederland neemt sterk af. Zo ook het Gentiaanblauwtje, een sterk bedreigde vlindersoort van vochtige heide. Door middel van kleinschalig beheer beschermt Staatsbosbeheer hun leefgebied op de Veluwe en daarmee deze vlinders. Winkelbedrijf Dille & Kamille helpt hier, samen met haar klanten, graag bij en schenkt een deel van de opbrengst van zadenmengsel 'Bloemen voor vlinders' aan Staatsbosbeheer.

 

 

Zuinig op onze natuur

Dille & Kamille gelooft in een wereld waar mens en natuur in harmonie met elkaar leven. "In de natuur kom je tot rust en bezinning, je doet er inspiratie en nieuwe energie op." zegt algemeen directeur en natuurliefhebber Hans Geels. "Elke keer ben ik weer verrast door onze Nederlandse natuur. Zo rijk qua biodiversiteit, maar ook heel kwetsbaar. Daarom helpen we, samen met onze klanten, Staatsbosbeheer graag om onze natuurgebieden nog een stukje mooier te maken."

 

Samen het Gentiaanblauwtje redden

Vlinders zijn vaak gebonden aan een bepaald landschap. Dit maakt ze extra kwetsbaar. Het Gentiaanblauwtje bijvoorbeeld leeft in natte heidevelden. Door verdroging en bemesting wordt dit landschap steeds zeldzamer en daarmee ook dit mooie vlindertje. Staatsbosbeheer beschermt op de Veluwe het leefgebied van het Gentiaanblauwtje door heel specifiek, kleinschalig beheer. Dille & Kamille helpt hierbij: van elk verkocht zakje zadenmengsel 'Bloemen voor vlinders' wordt €1 aan Staatsbosbeheer gedoneerd.

 

Een vlinderparadijs, ook in de eigen tuin

Met de aankoop van de speciale zaadjes steunen klanten van Dille & Kamille niet alleen het Gentiaanblauwtje. Door de bloemen in hun tuin te zaaien, maken ze die ook aantrekkelijker voor andere vlinders. "De natuur begint in onze achtertuin," licht Hans Geels dit toe. "Wij roepen hiermee onze klanten op om niet alleen het Gentiaanblauwtje te beschermen, maar ook om hun eigen tuin om te toveren in een gastvrij vlinderrestaurant."

 

www.dille-kamille.com

Instagram: @dilleenkamille | #dillekamille

Facebook: dilleenkamille

 

De visie van Dille & Kamille

"We zien een wereld om ons heen die steeds sneller draait," vertelt Algemeen Directeur Hans Geels. "Een gehaaste, steeds onpersoonlijker samenleving vol prikkels en verwachtingen, waar mensen weinig aandacht meer voor elkaar en de natuur hebben. Wij maken ons hier zorgen over en daarom laten wij als Dille & Kamille een tegengeluid horen. Wij willen mensen laten zien dat het anders kan en hen inspireren om bewust en duurzaam te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Dat doen we o.a. met ons assortiment van tijdloze artikelen, gemaakt van  natuurlijke, hernieuwbare materialen. Maar ook met acties zoals ‘Mei plasticvrij’, of een groene, niet alleen commerciële invulling van Black Friday – of zoals wij het noemen Green Friday…"

Het gaat Dille & Kamille om wederkerigheid, om goed doen voor de natuur en voor een ander, om circulair denken, gericht op de lange termijn. Hans Geels: “Voor ons zit geluk in kleine dingen, in bewust leven en in aandacht. We zeggen dit niet omdat het nu ‘in’ is, zo doen wij het al meer dan 45 jaar!”

 

Over Dille & Kamille

In 1974 opende de eerste Dille & Kamille haar deuren in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Een eenvoudige 'marktwinkel' met een vrolijk en eigenzinnig aanbod voor huis, tuin en keuken. De kern was – en is na al die jaren nog altijd – ‘Natuurlijke eenvoud’. Al sinds 1974 kiest het familiebedrijf voor de kracht van eenvoud en voor de tijdloze schoonheid van natuurlijke materialen. Voor duurzaam ambacht en aandacht voor elkaar en onze omgeving.

Dille & Kamille telt inmiddels 36 vestigingen: 25 in Nederland en 11 in België. Op 14 oktober 2020 is in Leeuwarden de nieuwste winkel geopend. Alle winkels stralen dezelfde, unieke Dille & Kamille-sfeer uit, maar hebben toch elk een eigen identiteit. De webwinkel levert aan klanten over de hele wereld.


Bijlagen
Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn