Logo

Beste [{voornaam}],

Hierbij vragen wij de aandacht voor ons persbericht, met de uitnodiging om hier online en/of offline aandacht aan te besteden. Alvast bedankt voor de medewerking.


Makro staakt tijdelijke verkoop niet-food gerelateerde non-food
Voor verkoop food gerelateerde Kerstproducten blijft Makro geopend

Vandaag heeft Makro zelf besloten om tijdelijk te stoppen met de verkoop van non-food artikelen die niet-food gerelateerd zijn. Makro heeft kennis genomen van het publieke debat en toont zich solidair met ondernemend Nederland. Uiteraard blijft Makro wel open voor alle essentiële productengroepen.

Hoewel de groothandels wettelijk gezien niet beperkt worden in hun assortimentskeuze hebben de zelfbedieningsgroothandels vandaag vrijwillig besloten tijdelijk geen niet-essentiële producten te verkopen. Hiermee wordt onder andere bedoeld: elektronica, mediaproducten, kleding en speelgoed. Vandaag bereidt Makro zich voor om dit assortiment vanaf morgen niet meer verkoopbaar te stellen.

Dit besluit is in gezamenlijkheid met het CBL genomen. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van de levensmiddelenketens hierin is groot. Makro richt zich met dit besluit dan ook volledig op de ondersteuning van de levensmiddelenbranche. Met extra verkooppunten en ruime winkels hebben de groothandels de afgelopen maanden de supermarkten ondersteund door bezoekersstromen te spreiden en daarmee de druk op supermarkten kunnen verlichten. Nu is het maatschappelijk gezien niet langer wenselijk om deze producten te verkopen. Makro geeft met dit besluit dan ook gehoor aan dit debat.

Voor Makro staat vanzelfsprekend de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers voorop. Makro voert een deurbeleid waarbij het enkel mogelijk is voor ondernemers met een Makro-pas inkopen te doen bij de vestigingen. Daarnaast worden alle maatregelen en veiligheidsprotocollen van het RIVM en CBL nageleefd. Dit is inclusief de beperking van 1 klant per 10m², die nu nog beperkter zal zijn in verband met het afsluiten van de niet-food gerelateerde non-food afdelingen.


Bijlagen

Over Makro Nederland
Al ruim 50 jaar is Makro de fullservicegroothandel voor ondernemend Nederland. Sinds 1998 is Makro Nederland onderdeel van het Duitse METRO AG, met ruim 97.000 medewerkers, 679 verkooppunten in 24 landen, en valt onder de salesdivisie METRO Cash & Carry. Makro Nederland heeft 17 vestigingen met een horecabezorgservice door heel Nederland. Er werken 3.500 medewerkers, waarvan ongeveer 300 op het hoofdkantoor.

Makro is er voor alle ondernemers en doet het groots. Met een gigantisch assortiment (60.000 vaste producten), grote winkels (12.000 tot 15.000 m²) en veel vakmanschap draagt Makro groots bij aan het succes van horeca Nederland.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn