Logo

Amsterdam, 17 november 2020 - Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn nieuwe boek Revolusi. Hij reisde door de hele Indonesische archipel, Japan en Nepal en interviewde de laatst nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. In zijn boek brengt hij een veelheid aan perspectieven samen en presenteert hij de Indonesische strijd om zelfstandigheid als een gebeurtenis die niet alleen Nederland, maar de wereld veranderde. Op 29 november om 20:00 uur duikt De Balie samen met Van Reybrouck, Ivo van Hove en het ITA-ensemble aan de hand van literaire teksten, theaterscènes, persoonlijke getuigenissen, historisch materiaal en gesprekken met Van Reybrouck in de geschiedenis van Indonesië.

Tijdens deze theatrale voorstelling naar aanleiding van het boek proberen we een antwoord te krijgen op de vraag wie zich welk deel van de geschiedenis toe-eigent en waarom. En hoe je als auteur recht kan doen aan het verleden met zoveel betrokken hoofdpersonen. Kaarten voor de livestream zijn via deze link te bestellen. 

Revolusi van David Van Reybrouck verschijnt 26 november bij Uitgeverij De Bezige Bij. David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis, dat werd bekroond met meerdere grote prijzen. Daarnaast schreef hij o.a. Pleidooi voor populisme, Tegen verkiezingen en de theaterteksten Para en Missie.

Sign of the Times
Tijdens Sign of the Times onderzoeken Internationaal Theater Amsterdam en De Balie dé maatschappelijke thema’s van vandaag tijdens een unieke combinatie van theater en gesprek. In eerdere afleveringen gingen Femke Halsema en Thierry Baudet in debat over identiteitspolitiek, spraken we over de woede van Catalanen met de uit Spanje gevluchte Carles Puigdemont, wierp Franse schrijver Kamel Daoud zijn licht op koloniale identiteit, en onderzochten Maaike Meijer en Sylvana Simons het eeuwenoude taboe op vrouwelijke woede. Met Sign of the Times willen De Balie en Internationaal Theater Amsterdam het gesprek openen, groepen mensen bij elkaar brengen en ruimte creëren voor meerdere perspectieven. Ook, of juist, als de meningen verschillen.

 


Bijlagen

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende ontmoetingen, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke gesprek stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Voor meer informatie en het hele programma: www.debalie.nl. 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn