PERSBERICHT

16 november 2020

Krachtig XGT-platform uitgebreid met haakse slijpers en slagmoersleutel 

Meer kracht en snelheid zijn altijd welkom als je aan het werk bent. Makita heeft daarom het XGT-platform ontwikkeld op basis van een technologisch hoogstandje: de XGT 40 V Max accu. Makita XGT is een lijn powertools met hoog vermogen, waaraan recent vier haakse slijpers en een slagmoersleutel zijn toegevoegd.

Met het XGT-platform zet Makita een logische vervolgstap in de richting van een werkplek zonder snoeren en uitlaatgassen. Tegelijkertijd biedt het een betrouwbare en duurzame oplossing, waarbij de grotere kracht en de mogelijkheid van snelladen veeleisende gebruikers zal aanspreken.

Haakse slijpers met AWS
Aan het XGT-platform zijn nu vier haakse slijpers toegevoegd, waarmee het totaal op acht komt. Het gaat om de GA023GZ, de GA026GZ, de GA029GZ en de GA032GZ. Deze veilige en sterke Makita 125 mm accu slijpers zijn bedoeld voor intensief gebruik. Eén van Makita’s oplossingen voor stofvrij werken heet AWS: Auto-start Wireless System. Deze draadloze communicatie tussen accu machine en (accu) stofzuiger start automatisch de stofzuiger zodra je de machine aanzet.

De haakse slijpers hebben een variabele toerenregeling, soft start en heropstartbeveiliging. Ook zijn ze uitgerust met een sensor die ervoor zorgt dat ze automatisch uitschakelen bij plotselinge toerenvermindering, of bij het vastklemmen van de slijpschijf in het materiaal.
De belangrijkste verschillen tussen de vier haakse accu slijpers zijn enerzijds de keuze voor een vastzetschakelaar (handig bij afbramen) of een veiligheidsschakelaar (verstandig bij veel doorslijpwerk) en anderzijds voor een uitvoering met of zonder rem. De accu slijpers zijn gebruiksvriendelijk en door een optimale bescherming tegen stof en vocht geschikt voor gebruik in de buitenlucht. De nieuwe beschermkap is snel, eenvoudig en zonder gereedschap te verstellen.

Slagmoersleutel
De TW001GZ is de eerste slagmoersleutel op het XGT-platform. Dankzij de XGT 40 V Max accu is het meteen ook de sterkste slagmoersleutel in het assortiment van Makita. Hij levert maximaal 1800 Nm koppel en heeft vier digitaal instelbare toerentallen om het aandraaimoment goed af te stemmen op het werk. Dat maakt deze machine bruikbaar voor bouten en moeren vanaf M18 tot en met M30. Te strak aandraaien is niet mogelijk. De Auto stop modus zorgt ervoor dat de machine, zodra de bout of moer voldoende is losgedraaid, automatisch stopt of met laag toerental kan blijven draaien.


De TW001GZ heeft een energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor met elektronische sturing. De circa 4 kg wegende machine is goed uitgebalanceerd en ligt daardoor prettig in de hand. De LED-verlichting zorgt voor optimaal zicht op het werk.

Kracht en communicatie
Makita XGT is een compleet nieuw platform naast de populaire LXT (18 V/14,4 V) en CXT (12 V Max) platformen. Met nadruk wordt gesteld dat het geen vervanging is, maar een uitbreiding van het assortiment ‘naar boven’. Zoals het voltage doet vermoeden, levert een XGT 40 V Max accu een verdubbeling aan kracht ten opzichte van de vertrouwde LXT 18 V accu. De duurzaamheid en energiezuinigheid zijn gewaarborgd door de onderhoudsvrije koolborstelloze motor met elektronische sturing en de beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading van de accu.
Geheel van deze tijd is de toegevoegde elektronica die het mogelijk maakt dat de diverse componenten van XGT-machines en XGT 40 V Max accu’s met elkaar communiceren. Zo kan de lader actuele informatie van de geplaatste accu uitlezen, zodat een optimale (snel)laadcyclus mogelijk is.
Meer info: www.makita.nl/makita-xgt.html.

Fotobijschrift:
Het XGT-platform is ontwikkeld op basis van een technologisch hoogstandje: de XGT 40 V Max accu. Recent zijn vier haakse slijpers en een krachtige slagmoersleutel toegevoegd.


Bijlagen

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accuproducten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 200 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn