Logo

Wereldvoedseldag: Emirates maakt gebruik van kunstmatige technologie om voedselverspilling met 35% te verminderen
Daarnaast zorgt de luchtvaartmaatschappij voor continue voedselbevoorrading tijdens COVID-19

Amsterdam, 15 oktober 2020 – Emirates Flight Catering (EKFC), een van 's werelds grootste  cateringaanbieders voor luchtvaartmaatschappijen, heeft vandaag aangekondigd ervoor te gaan zorgen de voedselverspilling bij hun centrale activiteiten in Dubai met 35% te verminderen. Daarnaast benadrukt Emirates rondom Wereldvoedseldag ook haar sleutelrol bij het in stand houden van voedselbevoorrading over de gehele wereld tijdens de COVID-19 pandemie.

Vermindering van voedselverspilling met 35%
Om dit ambitieuze doel te bereiken, heeft EKFC voedselverspilling specialist Winnow ingeschakeld om geleidelijk een geavanceerd beheersysteem voor voedselafval uit te rollen in de ultramoderne cateringfaciliteiten. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, zal de tool EKFC in staat stellen om voedselverspilling automatisch te monitoren en te controleren.

Met behulp van een camera, een reeks slimme weegschalen en hetzelfde type machine learning-technologie als in autonome voertuigen, 'leert' het geavanceerde systeem verschillende soorten voedsel te herkennen dat in de vuilnisbak wordt gegooid en berekent deze de financiële en milieukosten van het weggegooide product.

Kunstmatige intelligentie om voedselverspilling te verminderen
Saeed Mohammed, CEO van Emirates Flight Catering, zei: “We investeren momenteel in de nieuwste technologieën om onze activiteiten te optimaliseren en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Door nieuwe werkmethodes te implementeren, ondersteund door technologie, kunnen we de operationele efficiëntie verder verbeteren. We kijken ernaar uit om ons ambitieuze doel te bereiken om voedselverspilling met meer dan een derde te verminderen in onze centrale operaties."

Initiatieven om afval te minimaliseren
Ongeveer een derde van al het voedsel dat in de wereld wordt verbouwd, gaat naar afval en stortplaatsen. EKFC zet zich in om dit te verminderen en heeft verschillende initiatieven genomen om hier een verschil in te maken. In een poging om het volledige voedselproduct te gebruiken, werd in het boekjaar 2019-20 bijna 500 kilogram voedselproducten, waaronder fruit, groenten, bakkerijproducten en vlees, elke dag gespaard om te worden gebruikt in kleine goederen of hergebruikt voor verschillende doeleinden in de detailhandel van het bedrijf.

EKFC heeft ook gekeken naar het optimaliseren van het laden van F&B tijdens de vlucht door consumptietrends aan boord te bestuderen. De analyse van deze  gegevens vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar ook het brandstofverbruik dat gepaard gaat met het dragen van overtollig gewicht.

Ondersteuning van levensonderhoud en de lokale economie
Emirates voert ook gedurende de pandemie dagelijks vluchten uit om de hele wereld te bevoorraden met etenswaren. Belangrijke exportproducten uit Nederland zijn vers fruit, groenten, bevroren vlees, bakkerijproducten en zalm.

De groei van exportmarkten in het afgelopen decennium heeft ook een impuls gegeven aan de boerengemeenschappen en de landbouw in de verschillende productiemarkten. De vluchten van Emirates SkyCargo zorgen voor een snelle en directe verbinding voor boeren en exporteurs van voedselproducten naar hun internationale eindklanten. Zo ondersteunen zij hun levensonderhoud en de lokale economie.

Met elke nieuwe bestemming opent Emirates SkyCargo nog een potentiële handelsroute voor voedingsproducten over de hele wereld. Zo heeft Emirates SkyCargo via haar rechtstreekse vluchten bijgedragen aan de totstandkoming van een markt voor tropisch fruit uit Vietnam in het Midden-Oosten. De export van deze producten in 2017 is in slechts één jaar tijd bijna vervijfvoudigd.

Voldoende vrachtcapaciteit tijdens Covid-19
Met Covid-19 en de verstoring van de internationale passagiersluchtvaart werd de toeleveringsketen voor voedselproducten in gevaar gebracht. Emirates SkyCargo heeft echter zeer snel gewerkt aan het herstel van de internationale vrachtconnectiviteit, waarbij het netwerk van ongeveer 35 bestemmingen op haar vrachtvliegtuigen eind maart is uitgebreid tot meer dan 130 bestemmingen op zes continenten begin oktober op haar vracht- en passagiersvliegtuigen. Momenteel worden dagelijks ongeveer 500 ton levensmiddelen in het vrachtruim van Emirates over de hele wereld vervoerd. Daarnaast helpt de luchtvrachtmaatschappij landen en supermarkten hun voedselvoorraden op peil te houden en worden tegelijkertijd boeren ondersteund die afhankelijk zijn van voedselexport.


Bijlagen

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn