Logo

 

VMware kondigt Project Monterey aan: de hybride cloud-architectuur heruitgevonden ter ondersteuning van Next-Gen-Applicaties

Nieuw initiatief om VMware Cloud Foundation uit te breiden met ondersteuning voor SmartNIC-technologie om hiermee voor alle applicaties betere performance, zero-trust security en consistente operations te leveren.

Dell Technologies, HPE en Lenovo gaan oplossingen leveren op basis van Project Monterey met behulp van SmartNICs van Intel, NVIDIA en Pensando Systems.

Utrecht, VMworld 2020, 29 september 2020 - VMware, Inc. (NYSE: VMW) heeft vandaag tijdens VMworld 2020 Project Monterey aangekondigd. Deze technologie preview focust op de verder ontwikkeling van de architectuur voor het datacenter, de cloud en de edge om zo tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de next-gen applicaties, waaronder AI, Machine Learning en 5G. VMware kondigt ook aan dat het samenwerkt met diverse partners uit zijn ecosysteem om oplossingen te leveren op basis van Project Monterey. Deze partners zijn onder meer Intel, NVIDIA, Pensando, Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Lenovo.

"Organisaties introduceren steeds meer geavanceerde toepassingen, van cloud-native tot machine learning en streaming apps die gedistribueerd en data-intensief zijn", zegt Rajiv Ramaswami, chief operating officer, Products and Cloud Services bij VMware. "We kondigen Project Monterey aan om klanten te helpen de veranderende eisen van de volgende generatie apps aan te pakken. Door de architectuur van het datacenter, de cloud en de edge opnieuw te bekijken, kunnen we klanten de vrijheid bieden om deze apps in de meest optimale omgeving te draaien."

Tijdens VMworld 2020 toont VMware een scala aan oplossingen en diensten om klanten te helpen overleven en te laten groeien in de meest turbulente markt sinds jaren. De platformen van VMware voor cloud, app modernization, netwerken, beveiliging en digital workspace vormen een flexibele en consistente digitale basis waarop applicaties op elke locatie kunnen worden gebouwd, gedraaid, beheerd, verbonden en beschermd.

Project Monterey pakt uitdagingen van de Next-Gen App aan
Terwijl organisaties bestaande apps moderniseren en nieuwe applicaties uitrollen, worden traditionele IT-architecturen tot het uiterste gedwongen om aan die eisen van die apps te voldoen. De volgende generatie apps (met onder meer 5G-transformatie, cloud native, datagerichte, machine learning, multi-cloud en hybride apps gedistribueerd over verschillende omgevingen) brengt nieuwe uitdagingen voor IT-organisaties mee, waaronder het verbruik van steeds meer cycli op de CPU van de server die de prestaties kunnen beïnvloeden.

Om deze problemen aan te pakken, hebben organisaties gespecialiseerde systemen met hardware accelerators zoals grafische processor units (GPU), field programmable gate arrays (FPGA) en netwerk interface cards (NIC) met offload-functies die de prestaties en security noden van nieuwe apps ondersteunen. Deze aanpak heeft geleid tot geïsoleerde teams – meer werkend in silo’s -, gespecialiseerde skills, een verhoogde total cost of ownership (TCO), een hogere complexiteit en strengere beveiligingseisen.

Om organisaties te helpen dit steeds complexere applicatielandschap aan te pakken, introduceert VMware vandaag Project Monterey. Het initiatief omvat:

Project Monterey biedt organisaties meer flexibiliteit om hun datacenter-, cloud- of edge-omgevingen aan te passen aan de behoeften van de applicaties op het gebied van prestaties, beschikbaarheid en beveiliging. Daarnaast zal Project Monterrey de VMware-infrastructuur en -operaties uitbreiden voor alle applicaties - waardoor de behoefte aan gespecialiseerde systemen, teams en beheertools afneemt - wat op zijn beurt de algehele complexiteit en TCO vermindert.

Wereldwijd maken telco's steeds meer gebruik van het VMware Telco Cloud-platform om hun 5G-netwerkimplementaties te virtualiseren en in containers te plaatsen. Project Monterey zal hen helpen om de opbouw van een zeer efficiënte, volledig gevirtualiseerde 5G-infrastructuur verder te versnellen. Deze is essentieel om geavanceerde, innovatieve diensten op 5G-netwerken te leveren.

Industriële leiders ondersteunen Project Monterey
Project Monterey krijgt ondersteuning van het brede ecosysteem om flexibele, geïntegreerde oplossingen te leveren. VMware werkt samen met Intel, NVIDIA en Pensando om hun respectievelijke SmartNIC-technologieën in te zetten als onderdeel van Project Monterey. Dell Technologies, HPE en Lenovo zullen geïntegreerde systemen leveren op basis van Project Monterey.

Beschikbaarheid
Project Monterey is een technologische preview. VMware kondigt op dit moment geen beschikbaarheid aan.

Quote
"Vandaag gaat de innovatie van nieuwe apps razendsnel. Dat biedt de kans om de onderliggende IT-infrastructuur te herbekijken. Bij Dell Technologies geloven we dat de onderneming van de toekomst zal bestaan uit een opgesplitste en modulair samen te stellen omgeving. Door met VMware nauw samen te werken op Project Monterey, en met behulp van SmartNIC-technologie, zijn we samen een stap dichter bij het leveren van een hoger prestatieniveau, consistente operations en intrinsieke beveiliging die nodig is in de next-gen infrastructuur in de edge, in de core (datacenter) en in de cloud” - Paul Perez, SVP en CTO, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies.


Meer informatie

VMware
Ron Grevink
Telefoon: 030 284 95 00
E-mail: [email protected]

Whizpr
Paul Maris
Telefoon: 0317-410483
E-mail: [email protected]