Logo

HEALTHY SAIL PANEL DEELT AANBEVELINGEN VOOR VERBETERDE GEZONDHEIDS-EN VEILIGHEIDSNORMEN VOOR HERVATTING VAN CRUISES
Groep van experts deelt 74 gedetailleerde stappen om gezondheid van gasten, bemanning en gemeenschappen te waarborgen

Amsterdam, 21 september – Het Healthy Sail Panel, bestaande uit medische en wetenschappelijke experts, zegt door te focussen op preventie en andere maatregelen zoals het testen van gasten en bemanningsleden de volksgezondheidsrisico’s die in verband worden gebracht met de pandemie kunnen worden beperkt in een cruise omgeving. Het panel is in juni opgericht door cruise industrieleiders Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Het 65 pagina’s tellende rapport van het Healthy Sail Panel bevat 74 gedetailleerde best practices om de volksgezondheid en veiligheid van gasten, bemanning en gemeenschappen die cruisemaatschappijen bezoeken te beschermen. Aanbevelingen zijn onder meer testen, het dragen van mondkapjes en verbeterde hygiëneprocedures op schepen en in terminals. De aanbevelingen zijn vandaag ingediend bij de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) als reactie op het CDC-verzoek voor openbaar commentaar dat zal worden gebruikt voor toekomstige volksgezondheidsrichtlijnen en preventieve maatregelen met betrekking tot reizen op cruiseschepen.  

Best beschikbare inzichten

De leden van het panel zijn wereldwijd erkende experts uit verschillende disciplines, waaronder volksgezondheid, infectieziekten, bioveiligheid, gastvrijheid en maritieme operaties. Zij hebben de best beschikbare inzichten op het gebied van volksgezondheid, wetenschap en techniek toegepast in hun aanbevelingen. Het panel wordt voorgezeten door gouverneur Leavitt, voormalig secretaris van het Amerikaanse ministerie van Health and Human Services (HHS), en Dr Scott Gottlieb, voormalig commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Ambitieus, interdisciplinair volksgezondheidsonderzoek

 “Het Healthy Sail Panel heeft de afgelopen vier maanden onderzocht hoe de gezondheid en veiligheid van gasten en bemanning aan boord van cruiseschepen beter kan worden gewaarborgd”, aldus Dr. Gottlieb. “Opgenomen als een alomvattende benadering, zijn wij van mening dat de robuuste aanbevelingen van het panel zullen helpen bij het vormen van strategieën voor een veilige hervatting van cruises.” 

Gouverneur Leavitt zei: “Dit panel heeft een ambitieus, interdisciplinair volksgezondheidsonderzoek uitgevoerd om normen en richtlijnen te ontwikkelen die het hoogste niveau van veiligheid creëren in de complexe omgeving van een cruiseschip. We hebben de ervaringen van de industrie bij het bestrijden van de pandemie bestudeerd en vervolgens hebben we de opgedane kennis en de vooruitgang die de geneeskunde en de wetenschap de afgelopen zes maanden heeft gemaakt, verwerkt.De aanbevelingen van het panel zijn gebaseerd op de beste wetenschappelijke en medische informatie die beschikbaar is en bedoeld om de volksgezondheidrisico’s voor cruisereizigers zinvol te verminderen.”

Consumenten verwachten veilige vakanties

“Wij begrijpen onze verantwoordelijk om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning te beschermen, evenals de gemeenschappen die wij bezoeken. Wij hebben het panel gevraagd om ons te helpen leren hoe wij die verantwoordelijk het beste kunnen nakomen”, aldus Richard D. Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Group. Wij zijn geïnspireerd door de diepgang van het werk van het panel en hun vastberadenheid om ons te helpen de beste protocollen in de reisindustrie te ontwikkelen.”

“De aanbevelingen van het Healthy Sail Panel zijn robuust en uitgebreid, en weerspiegelen de intense focus van de panelleden op hun werk”, aldus Frank Del Rio, president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. ‘Wij weten dat zowel autoriteiten als consumenten verwachten dat cruisemaatschappijen de veiligste vakanties aanbieden die we kunnen, en dit werk laat onze toewijding zien om precies dat te doen. “

‘Open bron’

Fain en Del Rio zeggen dat elk bedrijf de aanbevelingen van het panel zal gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe operationele protocollen. Die worden binnenkort ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd aan de CDC en andere autoriteiten, dit is een belangrijke mijlpaal in het proces om weer rond de wereld te cruisen. Het werk van het panel is een ‘open bron’, zodat anderen het ook in hun protocollen kunnen opnemen. Gouverneur Leavitt en dr. Gottlieb spraken hun waardering uit voor autoriteiten en andere cruisemaatschappijen die al als waarnemers bij het werk van het panel waren betrokken.  

Vijf aandachtsgebieden

De vijf aandachtsgebieden die elke cruisemaatschappij dient aan te pakken om de gezondheid en veiligheid voor gasten en bemanning te verbeteren en het risico op infectie en verspreiding van COVID-19 op cruiseschepen te verminderen zijn:

  1. Testen, screenen en vermindering van blootstelling
  2. Sanitaire voorzieningen en ventilatie
  3. Reactie, noodplanning en uitvoering
  4. Bestemming en excursie planning
  5. Risico’s beperken voor bemanningsleden

In elke categorie heeft het Healthy Sail Panel praktische en uitvoerbare aanbevelingen opgesteld om bepaalde veiligheidsproblemen aan te pakken. Enkele van de aanbevelingen zijn belangrijke strategieën zoals:

  • Het nemen van drastische maatregelen om te voorkomen dat COVID-19 aan boord wordt geconstateerd door middel van trainingen, screening en testen van zowel bemanningsleden als gasten voorafgaand een cruise;
  • Het verminderen van overdracht via luchtbeheerstrategieën en uitgebreidere sanitaire praktijken;
  • Implementeren van gedetailleerde plannen voor het aanpakken van mogelijke positieve gevallen van infecties aan boord, inclusief onvoorziene omstandigheden voor behandeling aan boord, isolatie en snelle evacuatie en repatriëring;
  • Nauw toezicht op excursies aan wal:
  • Verbeterde bescherming voor bemanningsleden

Het volledige Healthy Sail Panelrapport is hier te vinden – Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.


Bijlagen

Over Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.
Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) is een toonaangevende wereldwijde cruisemaatschappij die de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises exploiteert. Met een vloot van in totaal 28 schepen met ongeveer 59.150 bedden bieden deze merken vaarroutes naar meer dan 490 bestemmingen wereldwijd. Tussen nu en 2027 zal NCLH de vloot uitbreiden met nog negen schepen.

Over Royal Caribbean Group

Royal Caribbean Group (NYSE: RCL) is een wereldwijde cruise vakantie bedrijf met vier wereldwijde merken: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara en Silversea Cruises. Het bedrijf is ook een 50% joint venture eigenaar van het Duitse merk TUI Cruises en een 49% aandeelhouder van het Spaanse merk Pullmantur. Samen exploiteren deze merken in totaal 62 schepen met een 16 extra op bestelling sinds 31 maart 2020. Ze opereren diverse routes over de hele wereld die een beroep doen op alle zeven continenten. Aanvullende informatie is te vinden op www.royalcaribbean.comwww.celebritycruises.com,  www.azamara.com,  www.silversea.com,  www.tuicruises.com,  www.pullmantur.eshttp://www.rclcorporate  of  www.rclinvestor.com.

Cautionary Statement Concerning Forward-Looking Statements

Some of the statements contained in this release are “forward-looking statements” within the meaning of the U.S. federal securities laws intended to qualify for the safe harbor from liability established by the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. All statements other than statements of historical facts contained in this release, including, without limitation, those regarding business strategies, plans, and objectives for future operations (including those regarding efforts made by the panel and future health and safety protocols) are forward-looking statements. Many, but not all, of these statements can be found by looking for words like “expect,” “plan,” “will,” “may,” and similar words. Forward-looking statements do not guarantee future performance and may involve risks, uncertainties and other factors which could cause actual results, performance or achievements to differ materially from the future results, performance or achievements expressed or implied in those forward-looking statements. Examples of these risks, uncertainties and other factors include, but are not limited to the impact of: the spread of epidemics, pandemics and viral outbreaks and specifically, the COVID-19 outbreak, including its effect on the ability or desire of people to travel (including on cruises); the ability to develop strategies to enhance health and safety protocols to adapt to the current pandemic environment’s unique challenges once operations resume and to otherwise safely resume operations when conditions allow; coordination and cooperation with the CDC, the federal government and global public health authorities to take precautions to protect the health, safety and security of guests, crew and the communities visited and the implementation of any such precautions; and other factors set forth under “Risk Factors” in each respective company’s most recently filed Annual Report on Form 10-K, Quarterly Report on Form 10-Q and subsequent filings with the Securities and Exchange Commission. It is not possible to predict or identify all such risks. There may be additional risks that are considered immaterial or which are unknown. The above examples are not exhaustive and new risks emerge from time to time. Such forward-looking statements are based on current beliefs, assumptions, expectations, estimates and projections regarding present and future business strategies and the environment in which we expect to operate in the future. These forward-looking statements speak only as of the date made. We expressly disclaim any obligation or undertaking to release publicly any updates or revisions to any forward-looking statement to reflect any change in our expectations with regard thereto or any change of events, conditions or circumstances on which any such statement was based.

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn