Logo

In het nieuwe boek Met rekenogen bekeken zijn rekenactiviteiten beschreven voor kinderen van vier tot en met acht jaar bij 45 prentenboeken. De activiteiten zijn verdeeld over de rekendomeinen tellen en getalbegrip, meten en meetkunde. Alle rekenactiviteiten kun je met eenvoudige, beschikbare materialen realiseren. Rob en Hanneke van Bree zijn als leerkracht gespecialiseerd in rekenen met prentenboeken. Hun eerdere boek Met rekenogen gelezen kreeg lovende recensies! 

‘…het boek is ontstaan uit heel veel enthousiasme, uit passie en ook uit de wens om onze ideeën te delen met het werkveld, zodat niet iedere leerkracht zelf opnieuw het wiel uit hoeft te vinden.’ - Rob van Bree, auteur

‘Wees je ervan bewust dat ook rekentaal aangeleerd moet worden. In dit boek doen we dat met behulp van leuke prentenboeken. Er is niks zo leuk als een jongetje die bij een standaard rekenles zit te zuchten en die je bij zo’n les letterlijk hoort zeggen “dit is de leukste rekenles ooit!”. De leerlingen hebben gewoon niet in de gaten dat ze met een rekenles bezig zijn.’ - Hanneke van Bree, auteur en leerkracht groep 3. 

Zinvol en uitdagend rekenen met prentenboeken in de hele onderbouw   

Met rekenogen bekeken is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 tot en met 4 in het (speciaal) basisonderwijs in Nederland en voor leerkrachten van de oudste kleuters en het eerste en tweede leerjaar in Vlaanderen. Het boek is tevens geschikt voor studenten en docenten van lerarenopleidingen, voor onderwijsbegeleiders en voor ieder ander die geïnteresseerd is in rekenonderwijs aan jonge kinderen.

Podcast

Beluister de podcast met Rob en Hanneke van Bree over Met rekenogen bekeken.

Boekgegevens

Rob en Hanneke van Bree, ‘Met rekenogen bekeken’, Den Haag/Leuven, Acco, 160 p. €25,70

ISBN 9789492398390

 


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn