Renault lanceert Laad Me campagne met nieuw lied.

Amsterdam, 17 augustus 2020 – Vandaag lanceert Renault de campagne Laad Me met gelijknamig lied. De single van singer- en songwriter Mariëlle Flens, draagt de campagne en laat je de vrijheid beleven die elektrisch rijden je biedt. Het lied neemt je mee op een avontuurlijke roadtrip. Publicis Groupe ontwikkelde de multimediale campagne waarbij Mariëlle Flens een gevoelige snaar weet te raken. Hiermee geeft ze elektrisch rijden een fonkelende emotionele lading mee.

Renault is marktleider en pionier op het gebied van elektrisch rijden. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met verschillende 100% elektrische en plug-in Hybrid modellen. Dus hét moment voor een innovatieve campagne waarbij vrijheid en elektrisch rijden elkaar ontmoeten. Maar ook Renault en Mariëlle Flens. Hierin zet Renault in op pure beleving en geeft tegelijkertijd antwoord op de vele vragen die nog spelen rondom elektrisch rijden.

Mariëlle Flens, bekend van The Voice Of Holland, staat als opkomend artiest voor een nieuwe generatie met een geheel eigen stijl. Zingen geeft haar een gevoel van vrijheid, waardoor het lied Laad Me helemaal op haar lijf is geschreven. De tekst en de tonen laten je  de vrijheid beleven van het rijden in een elektrische auto van Renault. De titel ‘Laad Me’ brengt vrijheid en elektriciteit letterlijk bij elkaar in de dubbele betekenis ervan. Het verwijst naar de vrijheid van je eigen weg gaan en ook naar het opladen van de auto.

Laad Me is onder andere te beluisteren op Spotify en wordt aangeboden bij radiostations. Ter ondersteuning van het lied is een video gemaakt waarin een moeder en haar dochter op roadtrip gaan. En 1+1=3 in dit geval. In de video komt het lied tot leven wat leidt tot een disruptieve campagne binnen de autobranche. Een campagne die verder gaat dan de auto zelf. Die je weet te raken met de juiste emotie. Het lied is verweven in meerdere campagnematerialen. De campagne bestaat onder andere uit een TV commercial, radiocommercial, online video’s op social media en YouTube. Ook de dealers worden voorzien van de nodige uitingen: van banners tot materialen voor in de showroom.

Hubert Frederix, Head of Marketing Communication bij Renault Nederland: “Het beeld dat elektrisch rijden de toekomst is, begint steeds meer in te dalen bij Nederlandse autorijders. Echter, elektrisch rijden is geen toekomstmuziek. Nu al kunnen autorijders genieten van de vrijheid die elektrisch rijden te bieden heeft. Met deze campagne willen wij het gevoel van vrijheid overbrengen. Het concept van Publicis Groupe slaat de spijker op z’n kop in een verrassende vorm. We treden hiermee buiten onze gebaande paden. Net als autorijders die nu de stap zetten naar elektrisch rijden.”

“Met deze campagne weten we in plaats van rationeel overtuigen met feiten over elektrisch rijden, de emotionele snaar te raken. Elektrisch rijden is ook een mindset en geeft een ander gevoel. Emotie komt het beste tot zijn recht met muziek, zo is het Laad Me concept geboren. We zijn erg blij met het resultaat en vooral de samenwerking met Renault en alle andere betrokkenen”, aldus Katelijn van Lieshout, Business Director Creative bij Publicis Groupe Nederland.


Bijlagen

Over Publicis Groupe
Publicis Groupe [Euronext Parijs, FR0000130577, CAC 40] is wereldwijd marktleider op het gebied van marketing, communicatie en digitale transformatie, aangedreven door een combinatie van creativiteit en technologie. Publicis Groupe heeft zich de afgelopen jaren getransformeerd van holding tot platformbedrijf met 9 labels: Publicis, Leo Burnett, Digitas, MSL, Zenith, Starcom, Performics, Prodigious en Found. Opererend vanuit één P&L, met één CEO, vanaf één locatie. Georganiseerd rondom schaalbare klantteams met één client lead. Een naadloze synchronisatie van data, technologie, media, digitaal, creatie, PR en productie. Zo zijn wij in staat persoonlijke klantervaringen op schaal te ontwikkelen en onze klanten te helpen met hun business en (digitale) marketing transformatie. 

https://www.publicisgroupe.nl | Instagram: @PublicisgroupeNL | Facebook: www.facebook.com/publicisgroupeNL |
LinkedIn: Publicis Groupe | YouTube: Publicis Groupe