Marantz blijft streven naar perfecte audiokwaliteit en presenteert
de Special Edition-modellen uit de 12 serie

Eindhoven, 6 augustus, 2020 - Marantz, wereldmarktleider op het gebied van geavanceerde geluidsweergave, kondigt met trots de Special Edition-modellen uit de 12 serie aan: de PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker en de SA-12 Special Edition SACD-speler met DAC-modus.

Onze toegewijde in-house Sound Masters geven soms aan dat producten meer potentie hebben dan verwacht. Deze producten worden omgedoopt tot Special Edition-modellen en de Sound Masters besteden extra aandacht aan details, de selectie van componenten en talloze luistersessies. De SA-12 en PM-12 werden uitsluitend voor de Japanse markt ontwikkeld en bleken dergelijke potentie te hebben.

De Sound Master van Marantz sloeg de handen ineen met onze Europese geluidstechnici en gebruikte de succesvolle KI Ruby-serie als uitgangspunt om de nieuwe Special Editions in de 12 serie nauwkeurig te ontwikkelen.

Volledig analoge versterker
De PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker is ontwikkeld met slechts één doel: ultieme audioprestaties uit het basis PM-12-concept halen. Daarom is het model voorzien van een volledig discreet tweetrapsontwerp met afzonderlijke voedingen voor de voorversterker en het eindversterkergedeelte. Het circuit biedt het zuiverste signaalpad voor de versterkers, die 100W per kanaal leveren aan 8 ohm-speakers of 200W per kanaal aan 4 ohm-speakers. De hoogwaardige vernikkelde ingangen en zuiver koperen luidsprekeraansluitingen zorgen voor signaalzuiverheid vanaf het moment dat het de versterker binnenkomt totdat het naar de speakers wordt verstuurd.

De PM-12 Special Edition is gebaseerd op het design van de PM-10 en PM-KI Ruby versterkers met de Moving Coil/Moving Magnet phonotrap en voorzien van Marantz Premium Phono EQ-circuit en Marantz HDAM-technologie voor een uitmuntende signaalzuiverheid.

Het volledig analoge design van de PM-12 Special Edition is voorzien van een ruisarme onderkant en een strakke uitstraling. Hoewel het misschien handig lijkt om een DAC in de versterker te hebben, genereren digitale schakelsystemen van nature veel elektrische ruis die de subtiele analoge signalen die door de versterker worden geleid, kan verstoren. Daarom koos Marantz ervoor om deze volledig analoge benadering te behouden en de PM-12 Special Edition zo zuiver mogelijk te houden en de SA-12 Special Edition speler uit te rusten met de speciale DAC-modus.

Geavanceerde digitale techniek
De SA-12 Special Edition is gebaseerd op het ontwikkelingsproces van de bekende modellen SA-10 en SA-KI Ruby. De liefde voor muziek en de verbondenheid van luisteraars met de muziek staan centraal, zonder de emotionele verbinding kwijt te raken.

Het speciaal voor audio ontwikkelde schijfmechanisme SACDM-3 kan SACD's, cd's en compilaties op cd-rom en dvd-rom weergeven. Hij is ook voorzien van een asynchrone USB-ingang, geschikt voor formaten van maximaal PCM/DXD 384kHz/32 bits en DSD 11,2 MHz. De Marantz Musical Mastering Stream zet alle PCM-bestandsformaten om in DSD-formaat met behulp van geavanceerde filtratie en verwerking voordat de Marantz Musical Mastering Conversion de 1-bits datastroom direct omzet in een analoog signaal zonder het gebruik van een conventionele digitaal-analoogconverter.

Het resultaat is een fantastische, verfijnde SA-12SE speler die perfect past bij de PM-12SE. Samen vormen ze een geweldig hifi-duo dat u dichterbij uw favoriete muziek brengt dan ooit tevoren. Because music matters.

De Marantz PM-12SE en SA-12SE zijn vanaf september verkrijgbaar bij de erkende Marantz-verkooppunten in de kleuren zwart en zilver-goud, voor €3300. Voor aanvullende productspecificaties, kunt u kijken op www.marantz.com

De PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker in een notendop:

SA-12 Special Edition SACD-speler met DAC-modus in een notendop:


Bijlagen

Over Marantz: 
Het bedrijf gaat terug tot de tijd waarin de eerste mono-lp het daglicht zag, en Saul Bernard Marantz, een geboren New Yorker, die niet tevreden was met de beschikbare apparatuur om zijn gekoesterde platencollectie op af te spelen. En dus ging hij zelf aan de slag! In 1953 richtte Saul officieel het bedrijf Marantz op. Vanaf toen vormden kwaliteit en innovatie de hoekstenen van het bedrijf. Met zijn continue en uitgebreide R&D-programma's als stevig fundament ontwikkelt Marantz al meer dan zestig jaar unieke technologieën en toonaangevende HiFi- en home-entertainmentproducten. Deze passie voor excellente audio en video maakt dat elk Marantz-ontwerp de beste prestaties in zijn klasse levert. Marantz is onderdeel van Sound United LLC. Ga voor meer informatie naar www.marantz.com.

Over Sound United
Sound United is in 2012 opgericht met een simpel doel voor ogen: waarde toevoegen aan de wereld van geluid. Tegenwoordig behoren we tot 's werelds grootste audiobedrijven en hebben we een portfolio van toonaangevende audiomerken: Denon®, Marantz®, Polk Audio, Classé, Definitive Technology, HEOS en Boston Acoustics.® Ieder merk heeft zijn eigen filosofie en unieke aanpak om home entertainment tot leven te wekken.

Samen hebben de merken eeuwenlange ervaring en Sound United is verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van een breed scala aan hoogwaardige audioproducten, waaronder speakers, soundbars, AV-receivers, draadloze speakers, versterkers, platenspelers en koptelefoons. We leveren unieke en onvergetelijke luisterervaringen voor uiteenlopende consumenten in meer dan 130 landen. Kijk voor meer informatie over Sound United en onze missie op www.soundunited.com.

###


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn