PERSBERICHT

29 juni 2020

Hollands glorie bij nominaties, jury en boek Brick Award 2020

 

Wienerberger reikt in 2020 de tweejaarlijkse Brick Award voor de negende keer uit, maar voor het eerst tijdens een online event in het najaar. Onder de genomineerden voor deze internationale prijs voor keramische architectuurprojecten zijn in drie van de vijf categorieën inzendingen van Nederlandse architecten. Uit de 644 projecten zijn 50 inzendingen vooraf geselecteerd en genomineerd door een panel architectuurjournalisten, onder wie de Nederlandse Anneke Bokern.

 

Utopia is het nieuwe gebouw voor de bibliotheek en Academie voor Podiumkunsten in het Belgische Aalst van KAAN Architecten. Foto: Delfino Sisto Legnani en Marco Cappelletti.

 

In de categorie Working together bevinden zich twee Nederlandse genomineerden: de renovatie van de Grofsmederij Rotterdam van Architektenkombinatie Bos Hofman en het nieuwe Stadsarchief Delft van Office Winhov & Gottlieb Paludan Architects. In de categorie Living together ook twee projecten van eigen bodem: de nieuwbouw eengezinswoning in Almere Tiny Towers van House of Architects en nieuwbouw meergezinswoningen Spijkerkwartier van Atelier Kempe Thill. De vijfde nominatie, in de Brick Award categorie Sharing public spaces, is de bibliotheek Utopia van de Academie voor Podiumkunsten in het Belgische Aalst van KAAN Architecten.

 

Brick20 met essay van Monadnock’s Job Floris

Projecten voor de Brick Award 2020 worden door architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten ingediend. In totaal zijn er zes prijzen; naast de vijf per categorie is er ook een overall prijs. Het totale prijzengeld bedraagt bijna 30.000 euro. Een onafhankelijke internationale jury kiest de winnaars die in het najaar worden bekendgemaakt tijdens een online event.

Het overzicht van de 50 genomineerden is tezamen met vijf essays van internationale auteurs straks te vinden in het boek Brick20. Een van de essays wordt geschreven door Job Floris, architect en mede-oprichter van Monadnock. Zijn bureau won in 2018 de prijs met het Atlas Huis in de categorie Feeling at home.

Meer informatie over de Brick Award 2020: https://www.wienerberger.nl/inspiratie/brick-award.html

 

Fotobijschriften:

 

Renovatie en herbestemming van de Ketelmakerij en Grofsmederij van de oude RDM werf te Rotterdam. Foto Luuk Kramer.

 

De kopse kant Tiny Towers van House of Architects, een rijtje eengezinswoningen in Almere opgeknipt in 3 kleine kavels met eigen entree, vrij uitzicht, dakterras en parkeerplaats. Foto Ricky Rijkenberg.

 

Het nieuwe stadsarchief Delft van Office Winhov & Gottlieb Paludan Architects biedt plaats aan depots, kantoren, werkruimtes en studiezalen. Foto Stefan Mueller.

 

In het Arnhemse Spijkerkwartier ontwierp Atelier Kempe Thill 16 woningen als ensemble, maar met individuele plattegronden en eigen karakter. Foto Ulrich Schwarz.

 

Utopia is het nieuwe gebouw voor de bibliotheek en Academie voor Podiumkunsten in het Belgische Aalst van KAAN Architecten. Foto: Delfino Sisto Legnani en Marco Cappelletti.


Bijlagen

Over Wienerberger
Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website.

 

Persbericht verzonden door DeJong&Verder, (085) 017 1700, saskia@dejongev.nl   


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn