Logo

 

Turkije laat de wereld kennismaken met ‘veilig toerisme in de praktijk’


Den Haag, 21 juni 2020 - Als resultaat van een intensief diplomatiek overleg tussen de Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy en de belangrijke herkomstlanden van buitenlandse  toeristen in Turkije, verwelkomde het ministerie van Cultuur en Toerisme van de Republiek Turkije afgelopen weekend de ambassadeurs van deze landen en een aantal internationale media. Deze bijeenkomst op 19 en 20 juni gaf de aanwezigen de gelegenheid om de aanpak van Turkije voor een ‘veilig toerisme’ in de praktijk te zien.

De bijeenkomst ‘Re-Turkey’ maakte het mogelijk om alle aspecten, waar een vakantieganger mee te maken krijgt, op locatie te toetsen; inclusief de maatregelen die voortvloeien uit het ‘Veilig Toerisme Certificering Programma’, van het vliegtuig tot de luchthaven en van de transfer tot de accommodatie. Daarnaast werden de aanwezigen verrast met een special concert in het Aspendos Theater georganiseerd door het Directoraat-Generaal voor Opera en Ballet.Het ministerie van Cultuur en Toerisme van de republiek Turkije verwelkomde in Antalya de ambassadeurs van de top herkomstlanden van vakantiegangers naar Turkije alsmede internationale media om hen te laten zien hoe Turkije het toerisme organiseert ten tijde van de Covid-19 pandemie. Turkije is het eerste land in Europa dat een ‘veilig toerisme certificeringsprogramma’ heeft geïntroduceerd. Onder leiding van Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy hebben de gasten ter plaatse kunnen ervaren wat het programma voor veilig toerisme inhoudt.

Minister Ersoy kwam samen met de gasten en toonde zich verheugd over de mogelijkheid om de internationale gasten met de Turkse gastvrijheid te onthalen in Antalya, een van de populaire bestemmingen in Turkije. Ersoy gaf aan dat hij via de ambassadeurs en de internationale media de wereld wil laten zien welke de vergaande maatregelen Turkije heeft genomen om een veilig toerisme mogelijk te maken. Hij benadrukte dat het certificeringsprogramma van Turkije een van de eersten ter wereld is.

Minister Ersoy voegde eraan toe dat het programma duidelijk maakt hoe serieus Turkije het onderwerp ‘veilig toerisme’ neemt. Hij vervolgt: “Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze gasten te vertellen dat wij ernaar uitkijken om de vakantiegangers te verwelkomen wanneer de internationale vluchten naar Turkije worden hervat. De positieve indruk die de speciale maatregelen op ons bezoek heeft gemaakt, bevestigt de doelmatigheid van het Veilig Toerisme Certificering Programma.”

‘We hebben aandacht besteed aan alle details van een vakantie in ons land’
Minister Ersoy verklaarde dat het aantal aanvragen voor certificering voor veilig toerisme snel toeneemt en steeds meer bedrijven en organisaties worden gecertificeerd. Ook wees hij  op het lage aantal Covid-19 besmettingen in de populaire toeristische regio’s als Antalya, Aydin en Muğla. Minister Ersoy zei: “Dankzij onze duizenden zorgmedewerkers die hier werken zijn deze steden zowel gezondheidscentra als toeristische bestemmingen”, en vervolgt “we hebben met alle aspecten rekening gehouden waar iemand op vakantie in Turkije mee te maken krijgt. Zo is er vanaf 1 juli een gezondheidsverzekering beschikbaar, die ook geldig is in geval van covid-19. Deze is beschikbaar voor buitenlandse vakantiegangers naar Turkije. Alle zorguitgaven tot drie-, vijf- en zevenduizend euro zijn gedekt in een verzekeringspakket van resp. 15, 19 of 23 euro. Deze zijn verkrijgbaar aan boord van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, op verkooppunten op de luchthavens, via reisorganisaties en online verkoopkanalen. Onze gasten kunnen zich comfortabel voelen. Namens hen besteden we aandacht aan alle details, zoals we dat ook doen met het Veilig Toerisme Certificaat.” De ‘Re-Turkey’ bijeenkomst is afgesloten met een speciaal concert georganiseerd door het Directoraat-Generaal voor Opera en Ballet in het historische Aspendos Theater.  Dankzij het Veilig Toerisme Certificaat kunnen toeristen zorgeloos van hun vakantie in Turkije genieten Het ‘Veilig Toerisme Certificaat’ is geïntroduceerd door het ministerie van Cultuur en Toerisme van de Republiek Turkije en in samenwerking met de publieke en private sector ontwikkeld en geïmplementeerd. Het programma omvat een reeks maatregelen in een breedspectrum: van vervoer naar de accommodatie, tot medewerkers van het hotel of tot de gezondheidstoestand van de reizigers.  De volledige informatie over het ‘Veilig Toerisme Certificering Programma, voor een zorgeloze vakantie in Turkije, is te vinden op de website van het Bureau voor toeristische promotie en ontwikkeling van Turkije (TGA) https://tga.gov.tr/home en is beschikbaar in het Engels, Duits, Russisch en Turks.  


Bijlagen

Over Turkije:
Liggend in de Mediterranée en de verbinding tussen Azië en Europa die door de bekende Bosporus het land scheidt, is Turkije een unieke bestemming die jaarlijks meer dan 50 miljoen toeristen welkom heet.