Logo fruitalert

Fruit plukken, proeven en kopen, 

de Fruitalert houdt je op de hoogte 

 

RIVIERENLAND – Bij diverse ondernemers in de Betuwe, Land van Maas en Waal en Bommelerwaard kun je je eigen fruit plukken, of overheerlijk fruit proeven en kopen. Verspreid over de regio vind je allerlei landwinkels, fruitstallen en fruitautomaten waar je de hele zomer lang kunt genieten van vers fruit. Op dit moment groeit het fruit volop en beginnen de kersen al kleur te krijgen. En in de nazomer is er volop bedrijvigheid in de boomgaarden, want dan wordt er geplukt. In de gratis Fruitalert-app vinden bezoekers een overzicht van alle boomgaarden, kersenstalletjes en landwinkels waar fruit geplukt of gekocht kan worden.  

Overal in de Betuwe vind je prachtige fruitboomgaarden. Ongeveer een derde deel van het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. ,,Vanwege de huidige maatregelen kunnen bezoekers er nog niet massaal op uit en hoe zorg je dan dat je niets mist van het verse fruit? Vanaf nu kan iedereen in de Fruitalert-app de fruitstand op de voet volgen”, zegt Richard de Bruin, directeur van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. 

De Fruitalert-app borduurt voort op het succes van de Bloesemalert-app die RBT Rivierenland in maart jl. lanceerde. De afgelopen weken zijn geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de bloesemstand. In korte tijd werd de app door bijna 6.000 mensen gedownload. Nu het fruit begint te groeien is de Bloesemalert-app omgezet naar Fruitalert.   

Als eerste op de hoogte  
De gratis Fruitalert-app is voor liefhebbers te downloaden in de App Store en Google Play Store. Na het downloaden van de app krijg je als eerste informatie over de groei van het fruit en waar je terecht kunt voor vers fruit. Naast informatie over de fruitstand bevat de app ook waardevolle tips en weetjes, speciale ‘fruitroutes’ en bijzondere locaties en activiteiten rondom fruit.   

Extra promotie  
Aan de promotie van de Fruitalert wordt ook aandacht besteed. ,,Als onderdeel van de campagne ‘Gelderland levert je mooie streken’, wordt de Fruitalert-app krachtig gepromoot”, aldus De Bruin. RBT Rivierenland is een samenwerking aangegaan met Landleven, het magazine voor buitenwonen en buitenleven, en via social media wordt de campagne de komende weken volop gepromoot. 


Bijlagen

Over RBT Rivierenland

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland zet zich in om de vrijetijdssector in de regio te ondersteunen en door middel van kennis, ontwikkeling, informatie en marketing verder te laten groeien. Met een gedreven en professioneel team en een zorgvuldig opgebouwd netwerk van waardevolle partners dragen wij bij aan de ambities van overheden, ondernemers en organisaties. 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn